Nybörjartävling vår och Bästa 2:an/3:an/4:an

OBS: Denna tävling är inställd på grund av det rådande läget kring smittspridningen av nya coronaviruset. Mer information om frågan finns här.

Nybörjartävling vår

Nybörjartävlingen är till för att man ska få prova på att tävla. Vi tränare tittar på hur barnen simmar tekniskt, men vi bryr oss inte om vem som kommer först. Vi kommer att publicera en resultatlista på hemsidan efter tävlingen, men det är för att man ska se vilken tid man själv fick och inte för att vi vill att man ska jämföra sig med de andra simmarna. Alla som deltar får pris.

  • Man kan inte bli diskad.
  • Man kan starta antingen från pallen, kanten eller vattnet (kan man dyka från pallen vill vi helst att man gör det, men känner man sig osäker går det lika bra att starta från kanten eller från vattnet).
  • Tävlingen är gratis för USS simmare.

 


Bästa 2:an, 3:an och 4:an

Nu är det dags igen för en rolig simtävling för era skolklasser! Över hela Sverige arrangeras Bästa Tvåan, Trean och Fyran. Svenska Simförbundet och simföreningarna runt om i landet vill lyfta fram glädjen i att röra på sig och inspirera elever och skolor till att simma mera.

Tävlingen är en lagkappstävling. Alla klasser (årskurs två, tre och fyra) tävlar på 4 gånger 25 meter i valfritt simsätt. Ett lagkappslag ska komma från samma skola och alla i laget måste gå i samma årskurs. De behöver dock inte gå i samma skolklass. Grundregeln är att alla bör gå i samma skolklass, men Simförbundet tycker att det går bra att lokala arrangörer gör undantag. Vi i Umeå Simsällskap tycker att det räcker att man går i samma skola och årskurs, så det är det som gäller i Umeå.

Laget ska bestå av minst en tjej eller kille per lag. Följande laguppställningar är alltså godkända:

  • 1 tjej och 3 killar
  • 2 tjejer och 2 killar
  • 3 tjejer och 1 kille

För mer information och anmälan, gå in på www.bastafyran.se.