SM i simning 2023 i Umeå

Under SM-veckan 2023 i Umeå kommer Umeå simsällskap arrangera långbane-SM i simning, vårt största arrangemang någonsin.

Mer information om SM för besökare, deltagare och föreningar finns på SM-hemsidan. Informationen nedan gäller för USS medlemmar och dess familjer, som hjälper till med arrangemanget.

SM-arrangemanget

Vi uppmanar alla föräldrar/vårdnadshavare samt våra äldre simmare att utbilda sig till funktionärer om ni inte redan gjort det, så att vi har god tillgång på funktionärer till SM.

Funktionärer och funktionärsutbildning

Klicka här för att se datum för vårens funktionärsutbildningar.

Den viktigaste och högst prioriterade uppgiften är att vara utbildad tävlingsfunktionär/distriktsfunktionär, för utan tillräckligt med funktionärer kan vi inte genomföra tävlingarna.

För att vara funktionär krävs utbildning och praktik, men ingen förkunskap om simning eller regler. Våra kostnadsfria funktionärsutbildningar ger all kunskap ni behöver för att kunna jobba som funktionär. När ni genomgått utbildningen kommer ni att få göra praktik i samband med simtävling i Navet. Tänk på att både utbildning och praktik behöver ske innan SM-tävlingarna i sommar.

Till er som redan är aktiva tävlingsfunktionärer vill uppmana er att gå vidareutbildning till distriktsfunktionär, för vi har stor brist på sådana. Det kommer att hållas en sådan utbildning på plats på Navet i april, se datum och länk till anmälan här.

För er som varit tävlingsfunktionär/distriktsfunktionär tidigare finns det också kortare uppdateringskurser nu i mars, se datum och länk till anmälan här.

Enkät för arbetsuppgifter

För att organisera våra funktionärer och volontärer behöver vi veta vilka uppgifter ni helst vill göra under SM-tävlingarna i sommar, och vilka dagar som passar er bäst. Därför har vi sammanställt ett formulär där ni kan fylla i önskemål om uppgifter och datum. Vi ser helst att ni så snart som möjligt fyller i enkäten, så underlättar det stort för vår planering.

Klicka här för att komma till vårt formulär för arbetsuppgifter under (och inför) SM i sommar.

Observera att varje person i familjen som ska hjälpa till vid SM fyller i enkäten. Så om det till exempel är en familj med två vårdnadshavare och två unga simmare som alla tänker ställa upp och hjälpa till så ska alla fyra fylla i enkäten med sina önskemål.

Vi vill att minst en myndig person för varje simmare i träningsgrupp i USS ställer upp minst 4 pass under SM. Har man flera barn i träningsgrupper räcker det med 4 pass totalt för familjen. Barn och omyndiga ungdomar som hjälper till som volontärer räknas inte in i dessa 4 pass, utan vi räknar med att våra unga simmare också hjälper till.

Sponsoravtal

Vi hoppas att så många som möjligt är i stan under SM-veckan. Det är en kul vecka med massor av arrangemang och SM-tävlingar från alla möjliga sporter, utöver simningen. Ni kan se radiostyrda bilar på torget, se triathleter cykla genom stan eller kolla in skateboardslalom. Artister kommer att uppträda vid Skeppskajen och det finns möjligheter att prova på aktiviteter där. Kort sagt: det finns många skäl att vara i Umeå denna sommarvecka!

Men om man nu inte har möjligheten att hjälpa till med vårt arrangemang under själva SM-veckan så finns det fortfarande en annan viktig uppgift att göra som man kan börja med redan idag: sälja sponsoravtal. Vi har tre sponsorpaket (Guld, Silver och Brons) samt en sponsor per gren (så kallad grensponsor).

Vi ser förstås gärna att alla hjälper till att sälja sponsoravtal, även ni som kommer att vara på plats och hjälpa till under SM-veckan.

Nedan finns dokument som berättar mer om sponsorpaketen och avtal som sponsorer kan skriva under.