Babysim

Babysim är ditt barns första kontakt med vatten. Syftet är att skapa vattenvana, vattensäkerhet och att barn och förälder har kul tillsammans.

Våra utbildade instruktörer ser till att du som förälder utvecklas med ditt barn och att ni får en trevlig upplevelse i skönt, varmt vatten.

När får vi börja?
Ditt barn måste vara minst 3 månader, väga över 4 kg, ha en läkt navelsträng.

Vad behövs?
Handdukar och badkläder till er och barnet. Barnet måste ha på sig babysimbyxa som går att dra år runt midjan och benen, som skyddar bassängen från obehagliga överraskningar. Dessa finns att köpa i receptionen. Tips när ni köper badbyxa är att köpa en storlek större än barnet är för stunden. De går att dra åt mycket runt benen och är små i storlekarna + att barnen växer snabbt! Ex. väger ditt barn 8 kg då tar man storlek 10-15 kg.

Om kurserna

Varje kurs är på ungefär 8 tillfällen. Datum för aktuella kurser finns här.

På Navet hyr vi terminsvis och har 15 veckor att tillgå, så där är höstens och vårens kurs 8 tillfällen och vinterns och våren 2. kurs ca 7 ggr.

På Ersbodabadet som USS driver har vi olika många gånger beroende på hur vi instruktörer jobbar. Höst 8 veckor, vinter 6-8 veckor. Vår 1. 8 veckor, vår 2. ca 6 veckor.

Baby- och minisim erbjuds tre-fyra gånger per år. Termin höst startar i augusti, termin vinter startar i oktober/november och termin vår startar i januari/februari, efter det kan det bli en vår 2. Anmälan till varje termin släpps ett par veckor innan terminsstart och datum för nästa omgång publiceras på hemsidan.

Anmälan

Information om anmälan och datum för när anmälan släpps till baby- och minisim finns här.

Kurser

Babysim nybörjare och Babysim fortsättning (finns i flera steg):

Tisdagar Ersboda
Onsdagar Ersboda
Torsdagar Navet
Lördagar Ersboda

Kostnad

Det kostar 1350 kr per kurs (8 tillfällen) + 50 kr för medlemsavgift i USS (utgår en gång per kalenderår).

En vuxen och en baby ingår i avgiften, behöver ni vara två st vuxna av till exempel medicinska skäl eller dylikt kontakta oss gärna.

Kontakt

För mer information om babysim kontakta Maria Johansson Nyström (ansvarig för baby- och minisim):