Babysim

Babysim är ditt barns första kontakt med vatten. Syftet är att skapa vattenvana, vattensäkerhet och att barn och förälder har kul tillsammans.

Våra utbildade instruktörer ser till att du som förälder utvecklas med ditt barn och att ni får en trevlig upplevelse i skönt, varmt vatten.

När får vi börja?
Ditt barn måste vara minst 3 månader, väga över 4 kg, ha en läkt navelsträng.

Vad behövs?
Handdukar och badkläder till er och barnet. Barnet måste ha på sig babysimbyxa som går att dra år runt midjan och benen, som skyddar bassängen från obehagliga överraskningar. Dessa finns att köpa i receptionen. Tips när ni köper badbyxa är att köpa en storlek större än barnet är för stunden. De går att dra åt mycket runt benen och är små i storlekarna + att barnen växer snabbt! Ex. väger ditt barn 8 kg då tar man storlek 10-15 kg.

Om kurserna

Varje kurs är på 10 tillfällen. Datum för aktuella kurser finns här.

Vi bedriver Babysimmet på Ersboda badet. Om det blir aktuellt med Navet våren 2025 så kommer det att synas på anmälningssidan.

Baby- och minisim erbjuds tre gånger per år. Termin höst startar i augusti, termin vinter startar i november och termin vår startar i februari. Anmälan till varje termin släpps ett par veckor innan terminsstart och datum för nästa omgång publiceras på hemsidan.

Anmälan

Information om anmälan och datum för när anmälan släpps till baby- och minisim finns här.

Kurser

Babysim nybörjare steg 1 och Babysim fortsättning steg 2-5:

Tisdagar Ersboda
Onsdagar Ersboda
Torsdagar Ersboda
Lördagar Ersboda

Kostnad

Det kostar 1800 kr per kurs (10 tillfällen) + 50 kr för medlemsavgift i USS (utgår en gång per kalenderår).

En vuxen och en baby ingår i avgiften, behöver ni vara två st vuxna av till exempel medicinska skäl eller dylikt kontakta oss gärna. Varje nybörjare får en madrass för att ha till omklädningsrum/dusch. Vi erbjuder också 1-2 ta-igen tillfällen (utan instruktör) för de som missat.

Kontakt

För mer information om babysim kontakta Maria Johansson Nyström (ansvarig för baby- och minisim):