TYR

Umeå simsällskap har TYR som huvudleverantör av simutrustning och genom vårt avtal med dem kan våra medlemmar handla badkläder och simutrustning till reducerat pris samt även klubbkläder.

Webbshop på gång

Arbetet är på gång med en webbshop där medlemmarna själva kan beställa klubbkläder av olika slag samt tillbehör som väskor med mera. Det har tyvärr dragit ut på tiden i samband med pandemin men vi hoppas att komma igång med detta under hösten.

Tävlingsdräkter för barn under 12 år

Vid köp av tävlingsdräkter för unga simmare, under 12 år, har Svenska Simförbundet tagit fram riktlinjer som Umeå simsällskap också står bakom:

Svenska Simförbundet har beslutat att förorda att tech-dräkter inte bör användas av barn under 12 år. Istället rekommenderar Svenska Simförbundet att simmaren använder tävlingsdräkter i billigare material.

Läs mer om bakgrunden till rekommendationerna och varför de är viktiga för unga simmare i de fullständiga riktlinjerna här.