Umeå SS arrangerar Sum-Sim Riks kortbana 2019

Mer stor glädje kan vi berätta att Umeå Simsällskap tilldelats arrangemanget av Sum-Sim Riks i kortbana 2019.

Sum-Sim, som är en förkortning för Svenska ungdomsmästerskapen i simning, arrangeras i kortbana som 6 stycken samtidiga regionstävlingar runt om i landet på hösten och de bästa simmarna kvalificerar sig till riksfinalen som alltså kommer att gå i Umeå nästa år, den 6-8 december 2019. Sum-Sim är en av Sveriges största simtävlingar.

USS sportchef Camilla Johansson Sponseller säger till Västerbottens-Kuriren: –Det är många år sedan vi senast hade ett så här stort simarrangemang i Umeå. Det här är ett bevis på att simförbundet är nöjd med det Masters-SM som vi arrangerade i fjol höstas.

Till sommarens Sum-Sim i långbana har klubben redan 6 simmare kvalade och vi har många lovande unga simmare vars högsta mål är att kvala till Sum-Sim Riks, nu får dessa simmare en extra morot att sikta mot, när tävlingen i kortbana nästa år går på hemmaplan.

Detta är tredje gången USS arrangerar Sum-Sim Riks i kortbana, men senaste gången var länge sedan det senast skedde, 1990, det vill säga drygt 27 år sedan idag. Dessförinnan arrangerade USS även tävlingen 1981.