Kan bli årets idrottsförening i Västerbotten

Umeå simsällskap kan bli Årets idrottsförening i Västerbotten 2017.

Priset delas ut i samband med Mötesplats Lycksele den 30 maj. Klubben har valts ut tillsammans med fyra andra finalister.

– I våras fick vi utmärkelsen årets ungdomsförening och var nominerad i flera andra kategorier vid Umeå idrottsgala. Att vi nu även har chansen att utses till årets idrottsförening i länet är fantastiskt roligt och ett bevis på att det arbete vi bedriver uppmärksammas och uppskattas av aktörer även utanför vår egen klubb, säger Monica G Engström, ordförande i Umeå simsällskap.

Det är Västerbottens Idrottsförbund och SISU idrottsutbildarna som delar ut priset. Utses Umeå simsällskap till årets idrottsförening får klubben ett pris som består av en skulptur samt 15000 kronor i prispengar. Priset är instiftat i Börje Sandgrens namn med syfte att lyfta fram idrottsföreningar som bidrar särskilt positivt till samhället och idrotten.

Förra årets pristagare blev Soo Shim Taekwondo och Hapikidoklubb i Skellefteå.