Öppet vatten-säsongen redan igång!

I det högsommarlika vädret som just nu råder i Umeå har den grunda Nydalasjön hunnit värmas upp ovanligt tidigt. Därför samlades ikväll ett gäng simmare från både Masters- och träningsgrupperna i USS för att utnyttja tillfället för öppet vatten-simning, trots att vi inte ens är halvvägs igenom maj ännu.

Det är svårt att tänka sig att det bara var två veckor sedan isen fortfarande låg på sjön, när vi ikväll mätte upp hela 18 grader i strandkanten vid Nydalabadet, dit det soluppvärmda ytvattnet drivit in under dagen. Längre ut på sjön var det förstås kallare, men ändå oväntat varmt, troligen 13-14 grader. Bara två dagar tidigare var det betydligt kallare.

Hela 10 personer gick i vattnet ikväll och vi simmade fram och tillbaka till Hällan, en sträcka som totalt är 1,6 km fågelvägen, men med lite snednavigering blev det snarare 1,8 km. Det var riktigt skönt i vattnet! Därefter samlades vi på stranden för trevlig picknick i kvällssolen.

Sugen på att simma ute med oss i USS? Vi använder oss av vår Facebook-grupp för öppet vatten för att tillsammans bestämma tillfällen för träning ute, ibland med ganska kort varsel, så se till att gå med i gruppen för att inte missa något tillfälle!