Sommaren första öppet vatten-lopp genomförda

Utomhussäsongen har börjat och redan har några lopp med deltagare från USS hunnit genomföras och det blev guld till klubben redan i det första.

Guld till Camilla på 5 km i Växjö

Den 16 juni gick årets första öppet vatten-lopp, Karl-Oskarsimmet, av stapeln i Växjö. USS Masters-simmare, och tillika sportchef, Camilla Johansson-Sponseller ställde upp i det längsta loppet som är 5000 meter. Där kämpade hon sig till förstaplatsen i hård spurtkamp med Ulrika Thuné från SK Sydsim. Inte nog med att Camilla slog samtliga damer, hon slog faktiskt också samtliga herrar utom en! (Bilder från Karl-Oskarsimmets Facebook-album.)

Camilla om loppet: Det var ett tufft lopp! Jag låg och fajtades med Ulrika hela vägen. Hon var en tuff nöt att knäcka. Körde verkligen på gränsen hela tiden, men hittade ett par fötter i killen som kom tvåa och sög mig fast. Han var rätt onöjd med att bli omspurtad i slutet. Det var väldigt varmt i vattnet. Hela 22 grader vilket gjorde loppet tuffare för man kokade i våtdräkten och 5000 m är rätt långt.

Starten för 5000 m. Foto: Karl-Oskarsimmet
Camilla segrare i damklassen. Foto: Karl-Oskarsimmet

Astrid i tuff konkurrens på Runn Open Water

Helgen efter Karl-Oskarsimmet var det dags för Runn Open Water i Falun som är årets första Open Water Trophy-lopp och också bara en av två möjligheter att seeda sig till Vansbro i år. Därför var startfältet också av högsta kvalité med flera landslagssimmare i öppet vatten. Astrid gjorde ett bra lopp och kom på sjunde plats i tävlingsklassen för damer, som är 2800 m simning (plus en liten kort springtur).

Astrid med support, efter loppet.

USS med vid första upplagan av Norrbyskär Trail

Det har inte bara simmats, det har även sprungits över stock och sten. Norrbyskär Trail är en helt ny så kallad trail-tävling där man springer i all möjlig terräng och ibland även i vatten. Den 16 juni arrangerades denna tävling för första gången och Umeå simsällskap representerades av Erika Nilsson, Annika Lindberg, Magnus Rölin och Anna Kempe. Martin Rölin kom trea i herrklassen för 8 km (fanns två distanser: 8 och 16 km).