Sum-Sim-silver till Felix B-S på 100 frisim

Silver till Felix B-S och många snabba tider och personliga rekord är utdelningen efter två dagar av Sum-Sim.

Just nu pågår svenska ungdomsmästerskap i simning – Sum-Sim – i lång bassäng nere i Malmö och vid andra dagens tävlingar slog Felix Bengs-Stattin till med ännu ett nytt personligt rekord på 100 frisim, med fina 53.00. Det räckte till en delad andraplats i klassen pojkar 16-17 år, för även Helsingborgs Johan Rydahl satte handen i kaklet på exakt samma tid. Vann gjorde Elias Persson från Malmö Kappsimningsklubb på ointagliga 51.34.

Felix med sin ”flygande örn”-stil vid starten av finalloppet på 100 frisim.

Felix blev förövrigt utsedd till ”Månadens Överraskning” på Simma.nu häromdagen, för sin simning på just 100 frisim vid NM i Umeå i maj. Då simmade han distansen på 53.11, ett pers som bara blev en månad gammalt innan det slogs på fredagen.

Utöver Felix har flera andra simmare ur USS stora Sum-Sim-trupp presterat bra i Malmö med snabba tider och många personliga rekord. På 100 bröstsim persade Iyas Kalash (1:15.31), Wilma Henriksson (1:17.31) och Nellie Luthman (1:17.73). Iyas persade även på 200 medley som han simmade på 2:32.29 och på 200 fjäril persade Hedda Ferm när hon gick i mål på 2:43.70 efter ett väl disponerat lopp där hon såg superstark ut på slutet, enligt våra tränare på plats.

Camilla Johansson-Sponseller rapporterar även om flera fina extralopp i Malmö: Förutom de fina loppen som man kunde se på livetimningen hade vi även tre simmare som simmade extra lopp. Först ut var Linnea Öhlund på 100 fj som fick till ett jättepers (ca 3 sekunder) med tiden 1.10.9. Sedan simmade Arvid på pers på 100 fr med tiden 1.00.93 och Robin Andersson strax över pers med 1.02.04.

Fortsätt följa våra simmare i Malmö resten av helgen!