Champions Crew inspirationsdag

Umeå Simsällskap inbjuder till Champions Crew inspirationsdag. Kom och lyssna på två av Sveriges framgångsrika simmare!

Lars Frölander från Champions Crew föreläser och svarar på frågor 
tillsammans med Jennie Johansson som specialinbjuden gäst. Arrangemanget är kostnadsfritt och öppet för alla USS medlemmar samt medlemmar i föreningar ansluta till Norrlands Simförbund. 
Begränsat antal platser (200 st), ingen föranmälan.

  • Datum: lördag 13 oktober 2018

  • Tid: 11.30–13.00
  • Plats: REX, Rådhuset

 

Lars Frölander

Född i Boden men uppvuxen i Borlänge där han började simma som 10-åring. Internationellt genombrott med OS-silver på 4 x 200 frisim i Barcelona 1992, hans första av sex olympiska spel. Höjdpunkten var år 2000 med både världsrekord på 100 fjäril i kortbana och OS-guldet på 100 fjäril i Sydney. Vid långbane-VM i Fukuoka 2001 kom han hem med 3 individuella medaljer: guld på 100 fjärilsim, silver på 50 fjärilsim och brons på 100 frisim.

Lars kommer att prata om hur han kom in i simningen som barn och hans resa fram till OS-guldet, samt hur kost påverkat honom. Det blir även tid för frågestund och diskussioner.

Jennie Johansson

En stolt dalkulla, född och uppvuxen i Hedemora i södra Dalarna, numera bosatt i Stockholm. Började simkarriären som 10-åring men det var först när hon som 17-åring vann junior-SM som insåg att hon hade talang för simningen. Hennes “sena satsning” gav resultat och 2009 vann hon sin första internationella mästerskapsmedalj.

Jennie kommer att prata om hur det är att vara en “late bloomer” och att det går att ta sig fram till världstoppen även när man kommer från en liten stad, samt även ta upp en del kring att våga prova saker och tro på sig själv. Sedan en frågestund där barn/ungdomar gärna får förbereda frågor så det blir en dialog.