Anmälan simskola vintern 2018/19

Nu drar det ihop sig till anmälan för simskolans vintertermin 2018/19. Klicka här för att komma direkt till anmälningssidan.

 •  Tisdag den 23 oktober kl. 12.00 släpps kurserna för er som redan är medlemmar i vår verksamhet.
 • Torsdag den 25 oktober kl. 12.00 öppnar anmäla för alla.

Vinterterminen startar vecka 46 och löper 5 gånger fram tills jul och 5 gånger efter. Här finns alla datum för simskolan.

Redan idag kan man besöka anmälningssidan och se schemat. Som ni ser står det ”ej bokningsbara” fram tills att anmälan öppnar. Då enbart medlemmar kan boka sig de första två dagarna behöver man logga in på sitt konto först för att kurserna ska vara bokningsbara.

Har man frågor kring anmälan eller vilken nivå man ska välja kan man antingen kolla på våra sidor om simskolan eller mejla oss på simskola@umesim.nu. Man kan även ringa oss på kansliet på: 090-129744. OBS, om vi ej svarar i telefon så är det lättast att mejla oss!

Har ni ett syskon som ska anmälas samtidigt men som ej tidigare varit med hos oss, kontakta oss så hjälper vi er att boka in dem.

OBS! Om ni anmäler er/ert barn till kön, dubbelkolla att gruppen faktiskt är full innan ni anmäler här.

Lite information kring vinterns kurser:

 • Vi erbjuder baby och minisimskolaErsboda Bad och Gym. Babysim är från 3 månaders ålder till två år. Efter Babysim kan man välja Minisimskola som är för barn mellan 2-4 år ålder och är tillsammans med en vuxen.
 • När får mitt barn börja i simskolan och info om djup?
  – Från och med året hen fyller 5 år och bottnar i bassängen. På Ersbodabadet får man börja simskola när man fyllt 4 år på tiderna 16.15 till 17:00.
  – På Ersbodabadet är bassängbotten höj- och sänkbar och vi anpassar därför efter barnens längd. På tisdag, onsdag och söndag 18:30 till 19:15 är bassängens djupare ca 95 eller djupare
  – På Navet är bassängen 85 cm djup och då vill vi att ni mäter från golvet upp till barnets axlar eller haka så de kan ha huvudet ovanför vattnet. På måndagar och torsdagar 18.45 till 19:30 är bassängen 1 meter djup.
 • Nyheter i vinterns simskola är att vi har lagt till kurser för barn och ungdomar födda 2009 och tidigare som är speciellt utformade för att man ska klara skolans krav på simkunnighet. Fokus i dessa grupper är bröstsim och ryggsim. Du hittar dessa kurser under fliken ”Bröstsims simskola” på anmälningssidan.                                   
  Det finns även en simsättskurs för ungdomar mellan 11-17 år för dig som vill börja med simning och lära dig alla simsätt.
 • Nyheter i vuxensimskolan är att det nu finns en fortsättningskurs efter crawl fortsättning. Denna kurs heter Crawl 3 och är två gånger i veckan för dig som vill fortsätta att utveckla ditt frisim.
 • De barn och ungdomar som ska anmäla sig till tekniksimgrupperna och medleygrupperna ska kolla med Martin Lindvall (uss.breddansvarig@gmail.com) innan anmälan för information om vilken grupp ni ska anmäla er till.

Välkomna med er anmälan!