Träff inför öppet vatten-säsongen

Umeå simsällskap bjuder in till informationsträff inför öppet vatten-säsongen.

  • Datum: Onsdagen den 10 april 2019
  • Plats: Navets konferensrum (vid 50-metersbassängen)

Träffen består av tre olika delar, mer om varje del nedan:

  • 18.00: Information om årets nybörjarkurs och fortsättningskurs i öppet vatten-simning.
  • 18.30: Träff för ungdomar och vuxna som är intresserade av att träna och tävla i öppet vatten i sommar.
  • 19.00: Träff för de som vill tävla i swimrun i Vansbro.

Nybörjarkurs och fortsättningskurs i öppet vatten-simning

För tredje året i rad erbjuder vi en nybörjarkurs i öppet vatten-simning.

Nybörjarkursen riktar sig till de som kan simma frisim i bassäng i minst 200 meter (gärna mer) men som vill prova på och lära sig mer om öppet vatten-simning. I kursen ingår både teorilektion, träning i bassäng och så förstås träning ute i öppet vatten (Nydalasjön främst).

I år tänkte vi även undersöka om intresset finns för en fortsättningskurs i öppet vatten-simning.

Fortsättningskursen riktar sig till de redan som gått nybörjarkursen eller provat på öppet vatten-simning på egen hand och känner att de skulle vilja simma mer och längre, samt bli ännu bättre på öppet vatten-simning. För att gå denna kurs bör man kunna simma åtminstone 800 meter i ett sträck i öppet vatten.

Medlemmar som vill träna och tävla i öppet vatten i sommar

Klockan 18.30 håller vi en träff för klubbens ungdomar och vuxna som har för avsikt att träna och tävla i öppet vatten i sommar, inte minst för de ungdomar som vill vara med vid SM i öppet vatten i Göteborg i augusti. Vi kommer att berätta om hur vi ska lägga upp träningen och om tävlingar (framförallt Vansbro, Umeälvssimmet och SM) samt vad vi kräver av de simmare som vill följa med till Göteborg.

Medlemmar som vill vara med i swimrun-lag i Vanbro i sommar

Sist men inte minst, klockan 19.00 håller vi en träff för de som vill tävla i Swimrun i Vansbro. Förra året vann Umeå simsällskaps knattar en plats i Swimrun-stafetten eftersom de kom tvåa i tävlingen. De som vill vara med träffas och planerar. Även om du inte tidigare anmält att du vill vara med så går det bra att kolla. Vid ett större intresse än de sex platserna i ett lag kan vi försöka få ihop ytterligare ett lag.

Våtdräktsprovning och bytardag

Vårt mål är också att erbjuda våtdräktsprovning i vår. Preliminärt datum är lördag 27 april vid 11-tiden. Vi är just nu i kontakt med olika leverantörer av våtdräkter för detta och så snart allting är spikat kommer vi att skriva mer om detta här på hemsidan.

Ett annat förslag som vi tittar på är en ”bytardag” där vi bjuder andra klubbar och allmänheten för att både kunna köpa och sälja begagnade våtdräkter och annan utrustning för simning. Datum för detta är inte spikat ännu.