USS nominerade till Årets idrottsförening i Västerbotten

För andra året i rad är Umeå simsällskap nominerade till utmärkelsen Årets idrottsförening i Västerbotten. Klubben är utvald som en av fem finalister.

Även förra året var Umeå simsällskap en av finalisterna och klubbens representanter deltog vid prisutdelningen som hålls i samband med Mötesplats Lycksele. I år är prisutdelningen den 22 maj.

Umeå simsällskap har de senaste åren fått flera utmärkelser. Vi utsågs till Årets ungdomsförening i Umeå 2017 och vid årets idrottsgala fick vi ta emot priset för Umeås mest jämställda förening 2018.

Västerbottens idrottsförbunds ordförande Åsa Ögren tillsammans med Umeå simsällskaps Astrid Gustavsson vid förra årets prisutdelning för Årets idrottsförening i Västerbotten vid mötesplats Lycksele.

– Det är väldigt roligt att vårt arbete uppskattas på det här sättet. Det är ett bevis på att den inriktning klubben har valt, med en bred verksamhet, uppmärksammas även av verksamheter och organisationer utanför vår egen. Bland annat har vår jämställda organisation intresserat andra idrottsföreningar i Umeå som vill komma och lära sig av oss, säger Monica G Engström som är ordförande i Umeå simsällskap.

För USS styrelse har det varit en medveten satsning att försöka vinna priser som dessa eftersom det ger klubben en styrka i våra externa kontakter men också skapar ett bredare kontaktnät med både myndigheter, näringsliv och andra organisationer.

– Vi har en bra verksamhet och den ska vi visa upp i så många sammanhang som möjligt. Syns vi inte finns vi inte, säger Monica G Engström.

Årets idrottsförening i Västerbotten är ett pris instiftat i Börje Sandgrens namn, i syfte att lyfta fram idrottsföreningar som bidrar särskilt positivt, till samhället, till idrotten eller på annat sätt. De kriterier som gäller för att utses till Årets idrottsförening i länet är bland annat att: föreningen ska ha barn- och ungdomsverksamhet, bedriva flera idrotter och bidra till samhället med mer än sin idrott. Det handlar bland annat om att satsa på landsbygden, integration, motionsidrott och evenemang. Föreningar som arbetar aktivt med en sund barn- och ungdomsidrott premieras.

Priset består av en skulptur/figur samt ett kontant pris på 15 000 kronor.