Fina framgångar i Vansbro på 10K och swimrun

Umeå simsällskap gjorde succé när den olympiska sträckan 10 km avgjordes under Vansbrosimningen i söndags. Umeåsimmarna tog hem tre medaljer varav Astrid Gustavsson fick med sig hem den ädlaste.

Det var andra gången som Vansbrosimningens 10 K simmades. Astrid Gustavsson har under vårens träningar fått ett bra besked och tog direkt ett grepp om tävlingen. Hon ryckte och tog ledningen efter 4 km.

Ingen av de andra kvinnliga deltagarna hade något med slutstriden att göra. Efter att ha simmat i 2 timmar och 19 minuter tog Gustavsson hem segern och fick vänta i drygt sju minuter innan Selma Zachrisson, från SK Ägir, tog sig i mål. Ytterligare tre minuter senare tog Umeåtränaren Camilla Johansson Sponseller bronsmedaljen.

– Det var en väldigt rolig tävling som jag trivdes bra med att simma. Det kändes roligt att tävla under helgen och det flyt jag haft under försäsongen har varit mycket bra, berättar Astrid Gustafsson, bara 15 år.

Nästa helg fortsätter Astrid Gustafsson med tre individuella starter i Vansbrosimmet. Helgen därpå ska hon vara med i en tävling i Juoksengi. Senare i sommar siktar hon även på att simma bland annat 5 km i junior-SM.

Vid helgens tävling tog också Umeå simsällskaps Adrian Bengtson hem andra platsen. Han var tvungen att släppa segern efter nästan 9 km körning men placerade sig på en tydlig andra plats. På 18 plats i damklassen kom Ingrid Lindelöw Berntson från Umeå simsällskap. En fin prestation på många sätt för simsällskapet.

Vansbro Swimrun

Klubben hade också 13 simmare som deltog i Vansbro Swimrun. Två stycken lag som deltog i stafetten där man växlar mellan löp- och simsträckor, tre av varje, samt partävlingen där två personer tillsammans genomföra samtliga sträckor tillsammans. Bäst gick det för Team Henze, som bestod av Carmen och Alex Henze, som vann mixedklassen i partävlingen.

Resultat

Vansbro 10K Damer

  1. Astrid Gustavsson, Umeå SS, 2:19.13
  2. Selma Zachrisson, Simklubben Ägir, 2:26.52
  3. Camilla Johansson-Sponseller, Umeå simsällskap, 2:31.00

Vansbro 10K Herrar

  1. Martin Dahlqvist, Simklubben Elfsborg, 2:12.42
  2. Adrian Bengtson, Umeå simsällskap, 2:13.38
  3. Viktor Larsson, Solna, 2:17.16

Vansbro Swimrun Par Mix

  1. Team Henze, 2:20.09

Vansbro Swimrun Stafett

Umeå simsällskaps lag Knattar blev 5:e lag på tiden 1:42.17 medan laget Superbubblare inte fick någon sluttid då en incident inträffade men laget genomförde även resten av tävlingen ända in i mål.