Allt fokus på Sum-Sim i helgen

Nu stundar en av årets stora simhändelser: Sum-Sim Riks! Det är riksfinalen på de svenska ungdomsmästerskapen i simning och det är vi i Umeå simsällskap som står för arrangemanget på Navet.

Från regiontävlingarna runt om i landet i höst har cirka 600 ungdomar kvalat in till riskfinalen som pågår i tre dagar med start fredag kväll den 6 december och avslutas på söndag kväll den 8 december. Tillsammans med cirka 200 ledare och slutsålda åskådarbiljetter för våra 450 läktarplatser samt över 100 volontärer och funktionärer tar vi över Navet helt under helgen.

Allting information om tävlingen finns på tävlingens egen hemsida: sumsim.umesim.nu. Där går det bland annat att läsa hur man följer tävlingarna via webben, om man vill se men inte har biljett till läktarplatserna.

Förutom arrangemanget har vi även våra egna simmare som deltar, Iyas Kalash, Henrik Lidström, Maja Byström, Alva Gustafsson, Johanna Ahlenius, Vilma Fagerström och Tindra Norling. Västerbottens-Kuriren skrev om detta under torsdagen.