Camilla utsedd till årets kvinnliga masterssimmare 2019

Svensk Simidrott har tillsammans med webbplatsen Simma.nu utsett årets simidrottare 2019. Glädjande för USS del är att vår sportchef och tillika Masters-simmare Camilla Johansson-Sponseller blev utsedd till Årets kvinnliga masterssimmare 2019 med motiveringen:

Camilla visade under 2019 att hon behärskar en rad distanser när hon tog tre guld och två andra platser i tufft internationellt motstånd under Masters-VM i Gwangju. Hon har därtill slagit ett antal svenska och nordiska rekord under året.

Camilla hade stora framgångar vid Masters-SM i Eskilstuna i mars där hon slog tre nordiska rekord och fick ta emot Svenska Simförbundets och Glen Christiansen Mastersstipendium 2019. Under sommaren kom hon även trea på Vansbro 10K innan hon åkte till Sydkorea för Masters-VM och simmade hem tre guld och två silver samt slog nordiska rekord på alla ryggsimssträckor.