Anmälan simskola hösten 2020

Under vecka 20 i maj öppnar vi anmälan till höstens simskola, som också innebär ett nytt terminsupplägg som ska ge bättre kontinuitet och sannolikt även bättre resultat för barnen.

Då öppnar anmälan till hösten simskola

  • Tisdag 12 maj kl. 12.00 öppnar anmälan för de som simmat med oss under 2020.
  • Torsdag 14 maj kl. 12.00 öppnar anmälan för nya deltagare.

Datum för höstens kurstillfällen finns längst ner på vår sida med datum.

Nytt terminsupplägg – två längre terminer

Under många år har Umeå simsällskaps simskola haft ett terminsupplägg med tre terminer: höst, vinter och vår. Varje termin har haft 10 tillfällen och vinterkursen har varit uppdelad i två delar med uppehåll för jul och nyår.

Från och med höstens kurser byter vill till ett nytt upplägg med två längre terminer istället, likt skolan har. En hösttermin och en vårtermin, med 15 tillfällen vardera.

Bättre kontinuitet i utvecklingen

Fördelen med längre terminer är att vi tror oss bättre kunna hjälpa barnen i deras utveckling. Det tar tid att lära sig simma och det måste ske i den takt barnen utvecklas motoriskt, vilket är olika från barn till barn. Det är därför vanligt att barnen är kvar på samma nivå under flera terminer. Att då få fortsatta med samma kurs och samma ledare under en längre tid i sträck ger oss bättre möjlighet att hjälpa varje barn på bästa sätt.

Så fort ett barn har klarat av kraven för en viss nivå kommer vi att erbjuda uppflyttning till nästa nivå för att prova på nya utmaningar, oavsett när på terminen det sker, så inget barn behöver stanna på en viss nivå mer än nödvändigt.