Resultat från Umeracet Corona Edition

Under helgen som gick arrangerades Umeracet i Navet, den här gången som ”corona edition” med fyra banor och begränsat antal deltagare samt – tyvärr – ingen publik.

Här finns hela resultatlistan som PDF-fil:

Tävlingen bestod av tre korta tävlingspass varje dag, där passet i mitten var för de yngsta simmarna. Det var välkommet att äntligen få tävla, och som det tävlades sen! Det sattes personrekord i drivor och vi fick se några riktigt minnesvärda lopp!

Det lopp som fastnade starkast på näthinnan var den bravad som Henrik Lidström stod för. På lördagen satte han ett nytt och mycket fint personrekord på 800 frisim, med bara snöpliga 28 hundradelar ifrån det efterlängtade JSM-kvalet. Besvikelsen var en enorm för Henrik, men redan på söndagen hade han laddat om och gjorde ett nytt försök på 800 som en del av hans lopp på 1500 meter. Det började i ännu högre fart än dagen innan, men sen tappade han lite upp mot 750 meter såg det ut som att det skulle bli en till snöplig miss, trots ett fint försök. Men Henrik, som såg på scoreboarden hur han låg till, vägrade ge sig och drämde till med en femtia på 31.68 och fick därmed 8:39.19 vilket var JSM-kval med nio hundradelar!