Swim of Hope 2020

Söndag 1 november klockan 17.00 är det dags för årets Swim of Hope, ett arrangemang som i år blir lite enklare men fortfarande i kul lagkappsform och med en insamling för Barncancerfonden.

I år är det sjunde gången som Umeå simsällskap arrangerar Swim of Hope. Vi har genom åren varit duktiga på att samla in pengar, som dels har gått till vår egen verksamhet och dels har gått till Barncancerfondens fina arbete. Under tiden som vi har arrangerat Swim of Hope har överlevnaden i Barncancer ökat med hela 5 % och det är nu 85 % av alla barn med cancer som överlever sin sjukdom. Er insats har gjort skillnad!

I år är som vi alla vet inte ett vanligt år. Coronaepidemin har slagit omkull det mesta och det är organisationer som Barncancerfonden, som är beroende av insamlade medel för att kunna finansiera forskning mm, som lider då alla drar åt svångremmen.

Så i år har vi beslutat att köra Swim of Hope i ett annorlunda format. Istället för att samla in sponsorer som vi sedan delar pengarna med till Barncancerfonden så har vi startat en insamling där alla medel går direkt till Barncancerfonden. Vi ber er att dela denna insamling med så många som möjligt och hoppas att vi tillsammans kan hjälpas åt att få in pengar så Barncancerfondens viktiga arbete kan fortgå, även i dessa tider. Skicka gärna länken till de sponsorer som bidragit tidigare och se om de vill vara med och stötta.

Klicka här för att komma till USS Swim of Hope-insamling för Barncancerfonden.

Vi kommer att genomföra Swim of Hope 2020 på söndag den 1 november kl. 17.00-18.00.

Vi samlas på simhallen kl. 16.15 för att ställa i ordning simhallen. Man simmar sedan i lagkappsform tillsammans med sin grupp i 1 timme så långt man kan simma. Detta event kommer att ske utan publik och därför blir det heller i år inte någon utklädningstävling.

Om man tillhör vuxensimgrupperna, triathlon eller någon av mastersgrupperna är man välkommen att vara med och delta på eventet. Ett förslag är att man samlar ihop ett gäng, bestämmer sig för att alla som är med bidrar till insamlingen med en liten slant och så kör man! Meddela mig Camilla på uss.sportchef@gmail.com om ni vill delta.

Välkomna önskar sportschef Camilla Johansson-Sponseller!