Anmälan simskolan våren 2021

Den 14-16 december öppnar anmälan för simskolan vårterminen 2021.

Anmälan öppnar i omgångar, med förtur för er som redan är medlemmar, enligt följande upplägg:

  • Måndag den 14 december kl. 12.00 kan deltagare i pingvin 2, fisken, hajen och tekniksimskola (inklusive medleygruppen) anmäla sig.
  • Tisdag den 15 december kl. 12.00 släpps kurserna för baddare, sköldpaddan, bläckfisken och pingvin 1.
  • På torsdag den 17 december kl. 12.00 öppnar anmäla för alla.

Om anmälan

Redan idag kan man följa länken här till SportAdmin och se schemat. Som ni ser står det ”ej bokningsbara” fram tills att anmälan öppnar. Då enbart medlemmar kan boka sig de första tre dagarna behöver man logga in på sitt konto först för att kurserna ska vara bokningsbara. OBS! Schemat blir helt spikat först måndag den 14 december och ändringar kan ske fram till dess.

När ni loggar in via anmälningssidan så kommer ni att se vilken nivå ert barn rekommenderas att anmälas i överst på sidan.

SportAdmin har en app som heter MedlemsAppen och finns i både Google Play för Android-enheter och i Apple App Store för iPhone och iPad. I denna app kan man gå in och se vilka moment simmaren har klarat. När man loggat in på appen ser man detta under rubriken ”Utmärkelser”.

Om vårens simskola och corona

Trots det allvarliga läget i samhället ser det ut som bassänger och idrottsarenor kommer att hålla öppet och idrottsverksamheterna fortgå. Detta kan ändras med kort varsel, men vi i Umeå simsällskap planerar att ha simskoleverksamhet i vår som vanligt, men med åtgärder för att minska risken för smittspridning. Vi uppdaterar här på vår hemsida löpande om corona-läget.

Tänk på att alla våra kurser är avbokningsbara med full återbetalning fram till 1 vecka innan terminsstart. Terminsstarten för vårterminen är tidigast måndag 25 januari 2021 och därmed är sista avbokningsdatum måndag 18 januari 2021. Avbokas enbart via e-post till simskola@umesim.nu). Terminen slutar som tidigast söndag 23 maj 2021.

Vårterminen pågår under 15 veckor (1 tillfälle i veckan för simskola, två tillfällen i veckan för tekniksimskolan) och börjar tidigast under vecka 4. Datum för simskola hittar man här.

Till vårterminen har strukturen i simskolan ändrat något och det finns nu en nivå mellan baddaren och bläckfisken som heter SKÖLDPADDAN.

Så fort ett barn har klarat av kraven för en viss nivå kommer vi att erbjuda uppflyttning till nästa nivå för att prova på nya utmaningar, oavsett när på terminen det sker, så inget barn behöver stanna på en viss nivå mer än nödvändigt.

Frågor, nivåer och syskonanmälan

Kolla gärna in våra svar på vanliga frågor om simskolan samt vår information om simkunnighet och nivåer här på hemsidan.

Har ni frågor som inte besvarats på dessa sidor kan ni kontakta oss via e-post på simskola@umesim.nu. Man kan även ringa oss på kansliet på: 090-129744. OBS, om vi ej svarar i telefon är det lättast att mejla oss!

Har ni ett syskon som ska anmälas samtidigt men som ej tidigare varit med hos oss, kontakta oss så hjälper vi er att boka in dem.

Var snäll och anmäl inte ett barn två gånger till samma kurs/tid för att ”paxa” platsen för ett syskon. Det är ganska besvärligt för oss att byta så att det blir rätt. När man loggar in på SportAdmin kan man välja deltagare om man har flera användare och lätt växla till nästa om man vill boka fler deltagare. Skulle detta inte fungera så var snäll och kontakta oss så hjälper vi er. Stort tack för er hjälp med detta!

Mer information kring vårens kurser

  • Under våren 2021 fortsätter satsningen med simkurser för barn och ungdomar födda 2012 och tidigare som är speciellt utformade för att man ska klara skolans krav på simkunnighet. Fokus i dessa grupper är bröstsim och ryggsim. Du hittar dessa kurser under fliken ”Bröstsimssimskola”.
  • Det finns även en SIMSÄTTSKURS för ungdomar mellan 11-17 år för dig som vill börja med simning och lära dig alla simsätt. Nybörjare är i multibassängen och fortsättningen är i 50 m bassängen.
  • De barn och ungdomar som ska anmäla sig till tekniksimgrupperna och medleygrupperna ska kolla med Martin Lindvall (uss.breddansvarig@gmail.com) innan anmälan för information om vilken grupp ni ska anmäla er till.

Välkomna med er anmälan!