Ersbodabadet under pandemilagen

Ersbodabadet är nu öppet för baby- och minisim samt simskola, efter att ha varit helt stängt en period. Verksamheten är anpassad utifrån den nya pandemilagen som börjat gälla.

Badet drivs av Umeå simsällskap och faller därmed inte under den kommunala stängningen av badhus, utan istället under den nya pandemilagen som begränsar verksamheter som gym, icke kommunala idrottsanläggningar, butiker, köpcentrum med mera. För allmänheten är dock badet fortfarande stängt tills vidare.

Pandemilagen ställer bland annat krav på hur många personer som får vistas i en lokal, baserat på lokalens yta. Då våra lokaler på Ersboda är ganska små betyder det kraftiga begränsningar, som gör att vår verksamhet där blir omständligare än tidigare, som simskolan. Mer information om vad som gäller för simskolan finns här.

Vi uppmanar alla besökare att ha förståelse för detta och tar sitt ansvar för att visa hänsyn och hålla avstånd. Se till att ha god tid på er när ni kommer hit så att ni kan vänta på er tur. Vid akuta situationer ring 073–071 46 66.

Dessa är antalet personer som får vistas i våra olika lokaler på Ersbodabadet:

  • Entré/kassa: 5 st
  • Korridor fram till omklädningsrum: 7 st
  • Herr omklädning: 4 st
  • Dam omklädning: 3 st
  • Herr dusch: 3 st
  • Dam dusch: 3 st
  • Simhall: 16 st
  • Gruppträningslokal: 20 st
  • Gym: 27 st