Simträning för barn och yngre ungdomar från 1 februari

Det blir simträning för barn och yngre ungdomar (födda 2005 och senare) tidigast måndag 1 februari.

Även om regeringen har meddelat att idrott på kommunala inomhusanläggningar ska tillåtas från 25 januari för barn och ungdomar födda 2005 och senare kan vi tyvärr inte börja vår simträningsverksamhet förrän tidigast måndag 1 februari. Detta på grund av att Navet meddelat att de inte är redo med personal förrän dess. Simskolan kommer däremot att börja den 25 januari.

Barn och ungdomar födda 2005 och senare kommer att träna i sina grupper enligt ett temporärt schema som gäller tills vidare. Se respektive grupps schema för träningstider.

Äldre ungdomar och vuxna simmare får vänta tills åtminstone 7 februari, för det är så långt det nya stoppet för kommunal verksamhet gäller. Även baby- och minisim väntar till den 7 februari.

Vi kommer att fortsätta med alternativa aktiviteter så som utomhusträningar och landstyrka via video, detta meddelas via e-postutskick precis som tidigare.

Krav enligt pandemilagen

All vår verksamhet på Navet och Ersboda faller under den nya pandemilagen, som ställer hårda krav på antalet personer som får vistas i olika lokaler, som omklädningsrum och duschar. Det innebär att vi får leva en tid med att allting blir lite besvärligare före och efter träningarna.

Detaljerade instruktioner för vad som gäller och vilka simmare som byter om var kommer att meddelas när träningsverksamheten drar igång.