Träningsstart för yngre simmare och pandemilagen

För barn och ungdomar födda 2005 och senare drar simträningarna på Navet äntligen igång denna vecka.

Träningstiderna finns på respektive grupps sida. Dessa träningstider är temporära och gäller från och med idag 1 februari och tills vi meddelar annat.

Träning för äldre ungdomar och vuxna

Söndagen den 7 februari är sista dagen för nuvarande stängning av kommunala idrottsanläggningar och vi hoppas att det från och med måndag 8 februari åter är möjligt för alla åldrar att träna, men det återstår att se vad som meddelas från myndigheter och vad Navet beslutar.

Träning under pandemilagen

Vi lyder nu under pandemilagen som begränsar hur många person som får finnas på en viss yta och det innebär att vi behöver göra anpassa oss efter detta för att kunna få nyttja Navet och vi behöver er hjälp för att se till att detta efterlevs.

Det är framförallt i omklädningsrummen och duschrummen som det riskerar att bli trängsel. Navet har satt upp skyltar på hur många som får vistas i varje omklädningsrum. Men om man kan så ber vi er att komma ombytta till träningen och vistas så kort tid som möjligt i omklädningsrummen.

Det går bra att komma ut till 50 m-bassängen och ta av sig sina kläder där och lägga i en väska. Man behöver fortfarande duscha innan i hopp i bassängen men man får ha på sig badkläder när man duschar. Efter träningen så ber vi er att helst byta om vid bassängen (bakom en handduk), eller snabbt i omklädningsrummen. Ingen dusch efteråt eftersom vi måste undvika trängsel.

De omklädningsrum som finns till förfogande är de vid multibassängen och de vid 50 m-bassängen. Man får inte använda de stora, vanliga omklädningsrummen någon dag förutom fredag eftermiddag och söndag förmiddag, eftersom de används av simskolan övrig tid.

Skolan kommer att vara och simma på Navet på dagtid och för att personalen på Navet ska hinna städa ur omklädningsrummen och se till att inga grupper möts får man inte gå in på Navet före kl. 16.00 på vardagar. Så ni som vanligtvis börjar simma kl. 16.00 börjar nu 16.15 istället.

Vi vet att allt detta är tufft och en omställning. Men alternativet är att vi inte får träna i bassäng alls. Så vi hoppas vi kan hjälpas åt och se till att detta fungerar.