Regler för misstänkt och bekräftad smitta

I slutet av november förra året infördes nya förhållningsregler för träning under skärpta råd och de gäller än idag, tillsammans med de striktare maxantalen som pandemilagen medfört. Här är vad som gäller för misstänkt och bekräftad smitta inom familjen.

Vid misstänkt smitta

I de lokala restriktionerna för Västerbotten gäller i dagsläget den så kallade ”familjekarantänen” om någon i familjen misstänks vara smittad och väntar på provsvar:

Stanna hemma när någon i familjen väntar på provsvar

För närvarande rekommenderas att alla barn i ett hushåll ska stanna hemma om vårdnadshavare eller syskon väntar på provsvar för covid-19. Det gäller barn från förskola till gymnasieskola.

Detta gäller även för vår verksamhet; om någon väntar på provsvar ska alla i familjen avstå från att delta i vår verksamhet.

Vid bekräftad smitta

Vid bekräftad smitta i familjen gäller samma förhållningsregler som infördes i november i samband med skärpta råd. Vi vill understryka att det är viktigt att ni meddelar oss om ni får bekräftad smitta i familjen så att vi skyndsamt kan vidtag extra åtgärder. Just nu har smittan ökat bland barn och ungdomar i skolan och vi vill därför vara extra vaksamma och försiktiga.

  • Om man för ett positivt Covid-19 svar ska man meddela sin tränare eller sportchef Camilla fortast möjligt. Camilla når man på uss.sportchef@gmail.com eller 070–7249148.
  • Om det är så att någon i ens simgrupp har testat positivt för Covid-19 kommer träningarna upphöra under 5 dagar ifall det finns risk för att man har kunnat smitta någon på träningen. Har man t.ex inte varit på träningen på ett tag och det inte finns risk att man har varit på Navet medans man är smittsam, så behövs inte uppehållet.
  • Om hela ens skolklass är hemma för att någon i klassen har testat positivt så får man inte heller gå på träningarna under denna period. Även här bör man meddela sin tränare eller sportchefen.
  • Om någon i ens familj har testat positivt får man inte heller gå på träningarna på minst 7 dagarLäs mer hos regionen för mer guidning hur man ska förhålla sig ett Covid-19 fall i familjen. Och åter igen, meddela din tränare eller sportchef Camilla.