Sum-Sim äldre igång med ett tidigt silver

Efter många turer fram och tillbaka stod det klart att det skulle bli ett Sum-Sim och JSM för äldre ungdomar i sommar och idag startade tävlingarna som pågår hela helgen.

Tävlingarna är ett specialmästerskap med Sum-Sim för simmare födda 2003-2005 och JSM för de födda 2000-2001, och går under det lite komplicerade namnet JSM/Sum-Sim äldre & Sum-Sim 16 år. Umeå simsällskap har en trupp tävlingssugna ungdomar på plats i Kungsbacka, något VK har uppmärksammat med ett reportage tidigare i veckan. Det är fem herrar och sju damer, alla i Sum-Sim-kategorin. Tävlingen körs utan publik, i direktfinaler och med herrar och damer på separata pass.

Redan i den allra första grenen slog Henrik Lidström till med fina 1.58,69 på 200 frisim vilket gav honom ett silver i klassen Sum-Sim Ä 18 år!

Följ rapportering från tävlingsdagarna

Camilla och Erica är på plats som ledare och postar löpande rapporter i föreningens Facebook-grupp, så titta in där för rapporter och bilder från tävlingarna. Program och resultat finns på Live Timing. På Simidrotts-TV finns livesändningar att se mot en avgift.