Kvalplatser och fina insatser på Sum-Sim Reg

Under helgen har det pågått intensivt simtävlande runt om landet när regionsfinaler i Sum-Sim – svenska ungdomsmästerskapen i simning – avgjorts.

Samma grenar har simmats samtidigt på åtta olika platser och de snabbast tiderna i varje gren går vidare till riksfinalen i Eriksdalsbadet i Stockholm, den 10–12 december i höst. Våra simmare har varit nere i Sundsvall och tävlat mot andra klubbar från norra Sverige.

Massor av fina insatser och personliga rekord i drivor bland simmarna samt några som tog sig hela vägen till riksfinalen. Från Umeå simsällskap gick dessa vidare till Sum-Sim Riks:

  • Elin Malmbäck: 800 frisim, 1:a reserv 100 frisim
  • Victoria Niska: 50 ryggsim
  • Johan Dellbring: 2:a reserv 200 bröstsim
  • Jackson Storm: 100 frisim, 100 fjäril
Jackson Storm

Jackson Storm bor i Charleston, South Carolina i USA men har dubbla medborgarskap och har – likt sin syster Molly tidigare – tävlat för USS förut, men det är första gången han nått riskfinalen. Det finns en intervju med honom på vk.se (för prenumeranter).

Utöver Umeå-simmarna är tre till NIU-simmare – som går gymnasiet här i Umeå och tränar med USS – klara för riksfinalen: Klara Lindqvist (Luleå simsällskap), Randi Arnesen (Luleå simsällskap) och Alexander Rydefjord (SK Ägir). NIU-simmarna samlade på bilden ovan, i följande ordning: Alexander Rydefjord, Klara Lindqvist, Victoria Niska, Johan Dellbring, Randi Arnesen och Elin Malmbäck.