Mories Nettelmann ny ansvarig för NIU simning

Vi välkomnar Mories Nettelmann som ny ansvarig för NIU simning på Maja Beskowgymnasiet och elitsimning i Umeå simsällskap.

Mories är ett välbekant ansikte för en del av oss då han var vattenpolotränare i vår vattenpolosektion under ett antal år. Han kommer närmast från en anställning som sektionschef på Arbetsförmedlingen.

Mories bakgrund i simidrott är att han under uppväxten i Tyskland var simmare fram tills 15 års ålder, innan han blev rekryterad till vattenpolo. Sin gymnasietid spenderade han i en tysk motsvarighet till NIU i simidrott. Han hade en mycket framgångsrik karriär inom vattenpolo och blev bland annat tysk mästare fyra år i rad. Mories har spelat i tyska landslaget och han har även spelat vattenpolo professionellt i Australien i ett par år innan han gick vidare till en civil karriär.

Nu är han redo för nya utmaningar och valde att att söka tjänsten som NIU-ansvarig för simning. Vi är väldigt glada över hans lugn och kompetens och önskar honom stort lycka till i nya tjänsten. Mories tillträder måndag den 8 november och kommer att gå längs med sportchef Camilla Johansson-Sponseller under en period för att göra en bra överlämning.