Funktionärsutbildningar i vinter

I januari arrangerar Norrlands simförbund utbildning till distriktsfunktionär och i mars hålls en digital utbildning till tävlingsfunktionär.

  • Distriktsfunktionärsutbildning söndagen den 23 januari på Navet i Umeå, anmäl er här.
  • Digital tävlingsfunktionärsutbildning söndagen den 13 mars, anmäl er här.

Som ideell föreningen behöver vi ett visst engagemang från våra medlemmar och deras vårdnadshavare för att kunna genomföra vår verksamhet. Utan funktionärer skulle vi aldrig kunna arrangera simtävlingar och det krävs rätt många på varje tävling, därför värdesätter vi den typen av ideellt engagemang högt och avstår från andra typer av aktiviteter som försäljning av varor och liknande som förekommer i många andra idrottsföreningar.

Vi arrangerar cirka tre-fyra hemmatävlingar per år och datumen för dessa är satta i lång tid i förväg, se vår tävlingskalender. Ju fler funktionärer vi har tillgång till desto mindre belastning blir det på alla.

Inga förkunskapskrav, ingen kostnad

För att vara funktionär på en tävling krävs en utbildning, men inga som helst förkunskaper om simning. Våra utbildningar är gratis att delta i och innehåller allt som behövs, även för de som är helt nya på simidrott. Vi bjuder på lunch och fika under dagen vid utbildning på plats på Navet. (Vid anmälan står det en kostnad, men denna kostnad tar alltså föreningen, det är helt kostnadsfritt att utbilda sig.)

Att vara funktionär är ett utmärkt tillfälle för föräldrar och vårdnadshavare att lära sig mer om simningen som idrott och som funktionär på tävlingar får ni möjlighet att på nära håll se simidrotten som era barn deltar i.

Stort behov av distriktsfunktionärer

Första steget mot att bli funktionär är att gå den grundläggande utbildningen till tävlingsfunktionär. Vi arrangerade en sådan under hösten och fick ett antal nya funktionärer, men vi behöver ännu fler.

Nästa steg är distriktsfunktionär och just nu råder det en skriande brist på utbildade distriktsfunktionärer, så vi vill verkligen uppmana alla tävlingsfunktionärer som kan att gå den utbildningen.

Läs mer om föräldraengagemang här, där finns mer information om andra typer av engagemang som vi behöver i verksamheten, utöver funktionärer.