Simhopp ny del av verksamheten

Simhopp är en helt ny del av vår verksamhet som precis dragit igång med sina första träningar med Jakob Meeker som simhoppstränare.

Simhoppsverksamheten startade med ett prova på-tillfälle innan jul och nu är det regelbundna träningarna igång på lördagar. Bakom initiativet står Jakob Meeker och vi har tagit en pratstund med Jakob för att få veta lite mer om denna nya satsning.

Jakob Meeker, simhoppstränare

Hej Jakob, du har dragit igång simhopp för Umeå simsällskap, hur kommer det sig?
– Jag tycker simhopp är så otroligt roligt och tycker det var tråkigt att det inte fanns i Umeå. Jag flyttade till Umeå för studera och passade då på att snabbt slänga mig in i föreningen och starta upp simhopp.

Vad har du för bakgrund inom simhopp?
– Jag var med och hoppade i Eskilstuna när vi startade upp 2013. Efter 3 år av att själv träna tog jag tränarrollen och har nu varit det i 6 år. Jag är utbildad simhoppstränare och simhoppsdomare och har dömt mycket under tiden i simhoppet.

Hur verkar intresset vara?
– Intresset har varit väldigt stort och har varit över förväntan. Jag tycker det är jätteroligt att så många verkar intresserade och vill fortsätta hoppa hos oss. Men det finns fortfarande plats för fler!

Vilka åldersgrupper riktar ni in er på?
– Vi riktar in oss på åldrarna 6-16 och har två olika grupper, en för de yngre och en för de äldre.

Vill ni börja med simhopp eller bara veta veta mer om det, tveka inte att kontakta Jakob på jakob.meeker@icloud.com.