Om stängningen av Navet

Umeå kommun har precis gått ut med att Navet stänger i ungefär två veckor framåt på grund av upptäckt av leginellabakterier. 

Detta påverkar vår verksamhet då all verksamhet på Navet ställs in och vi hoppas förstås att ingen som besökt simhallen har blivit smittad. Vi har i dagsläget inte så mycket mer information att delge, annat än detta uttalande från kommunen:

Navet i Umeå har stängt efter att legionellabakterier har upptäckts i duschutrymme. Innan badanläggningen kan öppna igen behöver fastighetsägaren, Inab, utfärda åtgärder i fastigheten och ny provtagning ska visa att legionellan är borta.

– Hela Navet kommer att hålla stängt eftersom fastighetsägaren måste utföra åtgärder i lokalen. När det är gjort ska nya prover tas och analyseras vilket vi räknar med tar minst 10 dagar, säger Åsa Säfsten Boman, tillförordnad verksamhetschef på Fritid bad, Umeå kommun.

Utifrån verksamhetens egenkontroll uppmättes förhöjda värden av legionella och i samband med det har Miljö- och hälsoskydd beslutat att anläggningen ska hållas stängd. Läs mer om legionella på 1177.se.

Det går att läsa mer om nyheten hos SVT och hos VK.

Mer information kommer att skickas ut när vi vet mer om hur vi löser verksamheten under denna tid.