Arkiv: Nyheter

Resultat för Blodomloppet

Under tisdagskvällen gick årets Blodomlopp av stapeln längs älven i centrala stan och USS hade flertalet lag med och många fina resultat samt en stor besvikelse.

Bästa placering tog Lea Edvardsson som på sprang 5 km på 20:32 och blev 6:a bland damerna. Bästa herrplacering tog Magnus Rölin som sprang in på 23:e plats på 10 km på tiden 37:18. Nedan finns samtliga resultat för de som sprang för klubben.

Den stora besvikelsen kom efter loppet när vi samlades i Broparken för picknick och det visade sig att utlovade picknick-kassarna tog slut innan USS hann hämta ut sina, på grund av miss med leveranserna hos arrangören.

Resultat

10 km damer
Ingrid Lindelöw-Berntson 54:47

10 km herrar
Magnus Rölin 37:18
Simon Andersson 40:21
Martin Lindvall 44:01
Peter Sundström 47:54
Adrian Bengtson 55:31

5 km damer
Lea Edvardsson 20:32
Ingrid Sälg 23:30
Agnes Gustavsson 23:58
Berit Bengtson 27:50
Linnea Öhlund 28:57
Lisa Drugge 28:58
Camilla Johansson-Sponseller 33:55
Alva Semb 37:24
Sara Sharp 37:24
Emilia Sponseller 49:24

5 km herrar
Vincent Wall 22:40

Alla resultat från Blodomloppet finns här.

Anmälan simskola hösten 2018

Sommaren har knappt börjat men snart drar anmälan till höstens simskola igång.

  • Tisdagen den 29 maj klockan 12.00 öppnar anmälan till hösten för er som redan är medlemmar 2018. Babysim öppnar för alla.
  • Torsdagen den 31 maj klockan 12:00 öppnar anmälan för nya deltagare.

Klicka här för att komma till anmälningssidan för våra kurser. Från och med torsdag 24 maj kommer hösten grupper att finnas synliga.

Heja fram USS i Blodomloppet!

Nu på tisdag, den 22 maj, går den årliga springtävlingen och folkfesten Blodomloppet av stapeln, här i Umeå. Från klubben deltar ett gäng ungdomar och vuxna, hela 18 stycken springer för USS som föreningen och ytterligare är med för andra lag.

Start och mål sker på Skeppsbron (vid kajen i centrala Umeå), 18:30 för 10 km och 18:50 för 5 km. Loppet går längs älven på båda sidor, här finns mer info om bandragningen. Kom ner till kajen på tisdag kväll och hjälp till att heja fram våra medlemmar!

Kan bli årets idrottsförening i Västerbotten

Umeå simsällskap kan bli Årets idrottsförening i Västerbotten 2017.

Priset delas ut i samband med Mötesplats Lycksele den 30 maj. Klubben har valts ut tillsammans med fyra andra finalister.

– I våras fick vi utmärkelsen årets ungdomsförening och var nominerad i flera andra kategorier vid Umeå idrottsgala. Att vi nu även har chansen att utses till årets idrottsförening i länet är fantastiskt roligt och ett bevis på att det arbete vi bedriver uppmärksammas och uppskattas av aktörer även utanför vår egen klubb, säger Monica G Engström, ordförande i Umeå simsällskap.

Det är Västerbottens Idrottsförbund och SISU idrottsutbildarna som delar ut priset. Utses Umeå simsällskap till årets idrottsförening får klubben ett pris som består av en skulptur samt 15000 kronor i prispengar. Priset är instiftat i Börje Sandgrens namn med syfte att lyfta fram idrottsföreningar som bidrar särskilt positivt till samhället och idrotten.

Förra årets pristagare blev Soo Shim Taekwondo och Hapikidoklubb i Skellefteå.

Öppet vatten-säsongen redan igång!

I det högsommarlika vädret som just nu råder i Umeå har den grunda Nydalasjön hunnit värmas upp ovanligt tidigt. Därför samlades ikväll ett gäng simmare från både Masters- och träningsgrupperna i USS för att utnyttja tillfället för öppet vatten-simning, trots att vi inte ens är halvvägs igenom maj ännu.

Det är svårt att tänka sig att det bara var två veckor sedan isen fortfarande låg på sjön, när vi ikväll mätte upp hela 18 grader i strandkanten vid Nydalabadet, dit det soluppvärmda ytvattnet drivit in under dagen. Längre ut på sjön var det förstås kallare, men ändå oväntat varmt, troligen 13-14 grader. Bara två dagar tidigare var det betydligt kallare.

Hela 10 personer gick i vattnet ikväll och vi simmade fram och tillbaka till Hällan, en sträcka som totalt är 1,6 km fågelvägen, men med lite snednavigering blev det snarare 1,8 km. Det var riktigt skönt i vattnet! Därefter samlades vi på stranden för trevlig picknick i kvällssolen.

Sugen på att simma ute med oss i USS? Vi använder oss av vår Facebook-grupp för öppet vatten för att tillsammans bestämma tillfällen för träning ute, ibland med ganska kort varsel, så se till att gå med i gruppen för att inte missa något tillfälle!

Videorapport från Vasa

Från Astrid Gustavsson har vi fått denna fina videorapport om vad simmare, tränare och ledare tyckte om tävlingen i Vasa, som gick av stapeln den 14-15 april.

Lovträning i maj

De röda dagarna i maj innebär en del förändringar i träningstider. Nu på måndag (valborgsmässoafton) stänger simhallen redan kl. 15.30 vilket gör att det inte blir någon träning alls för någon, då det är en vanlig skoldag för de flesta.

Se schema för övriga ändringar (finns i full storlek här). Endast de grupper som står listade har träning, övriga är lediga.

Våtdräktsprovning 6 maj

Umeå Simsällskap inbjuder till våtdräktsprovning!

Datum: söndag 6 maj 2018
Tid: 10.00–12.00
Plats: Navet (vid 50 m-bassängen)

Ta chansen att prova våtdräkter för öppet vatten-simning och swimrun, på plats i simhallen. TYR, 2XU och Sailfish (mest swimrun-dräkter) kommer att visa produkter och erbjuda rabatterade priser.

För medlemmar i Umeå simsällskap erbjuder TYR hela 40 procent rabatt. (Att bli medlem kostar bara 50 kr, anmälan görs här.)

Sommarsimläger för Hajen och Teknik A/B

Under vecka 25 kommer USS att ha ett roligt sommarläger för simmarna i Hajen, Teknik A och Teknik B (tekniksimmarna i Robertsfors får också gärna vara med)!

Vi har tidigare haft dagläger på Umelagun i vecka 25 för de här grupperna, men simmarna brukar tycka att vattnet i bassängen på Umelagun är lite kallt så tidigt på sommaren, så därför har vi bestämt att vi ska vara på Ersboda istället.

På förmiddagarna kommer vi att simma i bassängen samt göra landträning i idrottshallen. Bassängen på Ersboda är 12,5 meter lång, vilket är perfekt för att öva simteknik även för simmarna på den här nivån (botten är höj- och sänkbar).

På eftermiddagarna kommer vi att göra lekar och annat kul på någon grönyta i närområdet. Skulle det vara väldigt dåligt väder så kan vi stanna inomhus på badet.

Anmälan: Anmäl era barn via mejl till Martin Lindvall på uss.breddansvarig@gmail.com senast söndagen 20 maj. Skriv simmarens namn och grupp och eventuell specialkost/allergier.

Preliminär kostnad: ca 450 kr (kan ändras något beroende på deltagarantal)

Anmälan är bindande. Observera att det finns ett begränsat antal platser! först till kvarn gäller!

Hoppas att ni vill vara med!

PM

Datum 18, 19, 20, 21 juni (vecka 25)
Vi träffas varje dag (mån-tors) kl. 10:45-15.30
Plats Ersboda Bad & Gym (samt utomhus på Ersboda)
Boende Hemma
Träning Bassängen på Ersboda och idrottshallen i samma byggnad. Det blir simning och landträning inomhus innan lunch, och efter lunch blir det andra roliga aktiviteter utomhus.
Deltagare Simmare i Hajen, Teknik A och Teknik B.
Ledare Martin Lindvall med flera
Mat Simmarna tar med egen lunch i mattermos eller liknande. USS står för mellanmål varje dag.