Arkiv: Nyheter

Simma för Pride!

Ladda upp inför Prideparaden med 200 meter i bassäng! Fira Pride i Umeå genom att simma till dig Svenska simförbundets vackra, regnbågsfärgade simborgarmärke.

lördag den 29 september mellan klockan 9 och 10, innan Prideparaden i Umeå, finns chansen att simma upp för simborgarmärket. Efter 200 meters simning kan märket bli ditt!

Umeå simsällskap finns på plats vid Navets simbassäng och säljer, för 50 kronor, märket till dem som klarat simkravet. Vi ser helst att du swishar pengarna. Har du inte swish så är det jämna kontanter som gäller.

För dig som besöker Navet går det bra att simma i den allmänna delen av bassängen. Säg bara till innan till någon av USS representanter så att vi kan räkna längderna. För klubbens träningsgrupper, som är på plats under lördagen, går det bra att simma i de hyrda banorna.

Happy Pride!

Följ Umeracet i helgen

I helgen går höstens hemmatävling, Umeracet, av stapeln. Kom gärna till simhallen och heja på eller följ tävlingen på livetiming.se där startlistor och resultat finns som vanligt. Mer info finns i inbjudan och PM.

Tiderna för tävlingsstart:

  • Lördag 22 september pass 1: 10.00
  • Lördag 22 september pass 2: 16.30
  • Söndag 23 september pass 3: 09.00
  • Söndag 23 september pass 4: 15.00

Inbjudan ute till höstens Nybörjartävling

Nu finns inbjudan ute till höstens Nybörjartävling som går av stapeln lördagen den 24 november på Navet.

Tävlingen är avsedd för simmare i Fiskengrupperna, Hajengrupperna, Teknik A, Teknik B, Medley, Ungdomssimträning 1 och Simsättsgruppen för ungdomar.

Nybörjartävlingen är till för att man ska få prova på att tävla. Tränarna tittar på hur barnen simmar tekniskt, men bryr sig inte om vem som kommer först. Vi kommer att publicera en resultatlista på hemsidan efter tävlingen, men det är för att man ska se vilken tid man själv fick och inte för att vi vill att man ska jämföra sig med de andra simmarna. Alla som deltar får pris.

PM för Umeracet

Nu finns PM för Umeracet 2018 att läsa som PDF (OBS: PM uppdaterat 17 september). Umeracet är vår hemmatävling för hösten, som går av stapeln den 22-23 september.

 

Dags för anmälan till vinterns babysim

Anmälan till babysim för vintern kurs 2018/2019 öppnar onsdag 12 september klockan 12:00.

Tryck här för att komma direkt till anmälan och läs mer om Umeå simsällskaps babysim här.

När det gäller simskolan och minisim öppnar anmälan på dessa datum:

  • Anmälan till minisim och simskolan öppnar tisdag 23 oktober klockan 12:00 för er som deltagit under 2018.
  • Anmälan till minisim och simskolan öppnar torsdag 25 oktober klockan 12:00 för nya medlemmar/deltagare.

Dags för Umeälvssimmet

Lördag den 11 augusti klockan 18.00 är det dags för årets upplaga av Umeälvssimmet, vår egen öppet vatten-tävling som USS arrangerar i samarbete med Stöcke TS Järnet.

För den som är sugen på att delta i detta lättsimmade, roliga öppet vatten-lopp går det fortfarande bra att efteranmäla på plats mellan 16 och 17 på lördag. För er som är anmälda gäller att pricka av er och hämta ut chip mellan 16 och 17. All information om tävlingen finns samlad i PM:et.

För er som inte ska simma kan ni istället bevittna slutskedet av tävlingen och heja fram våra simmare genom att vara på plats vid kajen nedan för Rådhusparken. Starten går 18.00 nedanför Lundaåkern och det dröjer inte länge förrän de första simmarna dyker upp inom synhåll.

 

Anmälan till Tri4Fun öppen

Lördag 11 augusti är det dags för Tri4Fun! Det är ett uppskattat arrangemang för alla ungdomar mellan 7 och 15 år som är nyfikna på triathlon. Både för de som har provat triathlon innan och de som är sugna på att testa första gången. Läs mer om arrangemanget eller gå direkt till anmälan.

Följ USS simmare vid Sum-Sim i Malmö

Under fredagen slog Felix B-S till med ett silver och vi såg många andra fina prestationer av våra simmare. Sum-Sim fortsätter hela helgen med fler lopp värda att hålla ett öga på. Startlistor, resultat och livetidtagning finns på livetiming.se, videosändningar finns på simidrottstv.se (mot betalning) och så rapporteras det direkt från ledarna på plats i klubbens Facebook-grupp förstås där även vi här hemma kan få kännas oss delaktiga i tävlingen.

Sum-Sim-silver till Felix B-S på 100 frisim

Silver till Felix B-S och många snabba tider och personliga rekord är utdelningen efter två dagar av Sum-Sim.

Just nu pågår svenska ungdomsmästerskap i simning – Sum-Sim – i lång bassäng nere i Malmö och vid andra dagens tävlingar slog Felix Bengs-Stattin till med ännu ett nytt personligt rekord på 100 frisim, med fina 53.00. Det räckte till en delad andraplats i klassen pojkar 16-17 år, för även Helsingborgs Johan Rydahl satte handen i kaklet på exakt samma tid. Vann gjorde Elias Persson från Malmö Kappsimningsklubb på ointagliga 51.34.

Felix med sin ”flygande örn”-stil vid starten av finalloppet på 100 frisim.

Felix blev förövrigt utsedd till ”Månadens Överraskning” på Simma.nu häromdagen, för sin simning på just 100 frisim vid NM i Umeå i maj. Då simmade han distansen på 53.11, ett pers som bara blev en månad gammalt innan det slogs på fredagen.

Utöver Felix har flera andra simmare ur USS stora Sum-Sim-trupp presterat bra i Malmö med snabba tider och många personliga rekord. På 100 bröstsim persade Iyas Kalash (1:15.31), Wilma Henriksson (1:17.31) och Nellie Luthman (1:17.73). Iyas persade även på 200 medley som han simmade på 2:32.29 och på 200 fjäril persade Hedda Ferm när hon gick i mål på 2:43.70 efter ett väl disponerat lopp där hon såg superstark ut på slutet, enligt våra tränare på plats.

Camilla Johansson-Sponseller rapporterar även om flera fina extralopp i Malmö: Förutom de fina loppen som man kunde se på livetimningen hade vi även tre simmare som simmade extra lopp. Först ut var Linnea Öhlund på 100 fj som fick till ett jättepers (ca 3 sekunder) med tiden 1.10.9. Sedan simmade Arvid på pers på 100 fr med tiden 1.00.93 och Robin Andersson strax över pers med 1.02.04.

Fortsätt följa våra simmare i Malmö resten av helgen!

Sommaren första öppet vatten-lopp genomförda

Utomhussäsongen har börjat och redan har några lopp med deltagare från USS hunnit genomföras och det blev guld till klubben redan i det första.

Guld till Camilla på 5 km i Växjö

Den 16 juni gick årets första öppet vatten-lopp, Karl-Oskarsimmet, av stapeln i Växjö. USS Masters-simmare, och tillika sportchef, Camilla Johansson-Sponseller ställde upp i det längsta loppet som är 5000 meter. Där kämpade hon sig till förstaplatsen i hård spurtkamp med Ulrika Thuné från SK Sydsim. Inte nog med att Camilla slog samtliga damer, hon slog faktiskt också samtliga herrar utom en! (Bilder från Karl-Oskarsimmets Facebook-album.)

Camilla om loppet: Det var ett tufft lopp! Jag låg och fajtades med Ulrika hela vägen. Hon var en tuff nöt att knäcka. Körde verkligen på gränsen hela tiden, men hittade ett par fötter i killen som kom tvåa och sög mig fast. Han var rätt onöjd med att bli omspurtad i slutet. Det var väldigt varmt i vattnet. Hela 22 grader vilket gjorde loppet tuffare för man kokade i våtdräkten och 5000 m är rätt långt.

Starten för 5000 m. Foto: Karl-Oskarsimmet
Camilla segrare i damklassen. Foto: Karl-Oskarsimmet

Astrid i tuff konkurrens på Runn Open Water

Helgen efter Karl-Oskarsimmet var det dags för Runn Open Water i Falun som är årets första Open Water Trophy-lopp och också bara en av två möjligheter att seeda sig till Vansbro i år. Därför var startfältet också av högsta kvalité med flera landslagssimmare i öppet vatten. Astrid gjorde ett bra lopp och kom på sjunde plats i tävlingsklassen för damer, som är 2800 m simning (plus en liten kort springtur).

Astrid med support, efter loppet.

USS med vid första upplagan av Norrbyskär Trail

Det har inte bara simmats, det har även sprungits över stock och sten. Norrbyskär Trail är en helt ny så kallad trail-tävling där man springer i all möjlig terräng och ibland även i vatten. Den 16 juni arrangerades denna tävling för första gången och Umeå simsällskap representerades av Erika Nilsson, Annika Lindberg, Magnus Rölin och Anna Kempe. Martin Rölin kom trea i herrklassen för 8 km (fanns två distanser: 8 och 16 km).