Arkiv: Nyheter

Nyhet: intensivsimskola på höstlovet 2023

I höst bjuder vi på en välkommen nyhet, intensivsimskola på höstlovet! Vi har sedan många år tillbaka erbjudit intensivsimskola på sommaren, och det har varit ett populärt alternativ till den vanliga simskolan, där barnen kan göra stora framsteg på kort tid.

Höstlovet infaller vecka 44 och därmed blir det intensivsimskola i fem lektioner, måndag 30 oktober till fredag 3 november, på Ersbodabadet.

Alla kommer kunna anmäla sig när anmälan öppnar tisdagen den 26 september, klockan 12:00. Avgiften för fem lektioner är 625 kr (plus administrativa avgifter).

Redan nu kan man följa den här länken till vår anmälningssida hos SportAdmin, och se tiderna för simskolan.

Umeå Simsällskap söker simskoleledare i Holmsund

Ett jobb för dig som tycker om att jobba med barn, vill utvecklas som pedagog och utöka dina meriter.

Umeå Simsällskap erbjuder simskola för barn i alla åldrar, från nybörjare till tävlingssimmare. Just nu söker vi fler ledare till simskolan i Holmsund. Vi har simskola på söndagar. Du ska vara simkunnig men behöver inte ha bakgrund inom simning. Vi söker vuxna och ungdomar över 15 år.

Kontakta oss på simskola@umesim.nu för mer information, vi ser fram emot att höra från dig!

Prova på vattenpolo gratis för ungdomar i sommar

Sommaren 2023: Umeå kommun erbjuder barn och ungdomar att testa vattenpolo utan kostnad i sommar, i samarbete med Umeå simsällskap.

Detta är ett utmärkt tillfälle för simkunniga barn och ungdomar över 7 år att testa en mycket rolig sport. Under vecka 25–27 erbjuds möjligheten att prova på att spela vattenpolo på Umelagun tillsammans med tränare och spelare från Umeå simsällskap.

Vad: vecka 25–27, mellan kl. 10.00–15.30 måndag till fredag kan man prova på att spela vattenpolo på Umelagun tillsammans med tränare och spelare från Umeå simsällskap.

Kostnad: Vattenpolo-aktiviteten är helt gratis alla veckor. Under juni är inträde till Umelagun dessutom gratis med Händer på lovet-kortet. Vecka 27 betalar man inträdet till Umelagun, men aktiviteten är fortfarande gratis.

Hur: I år krävs ingen föranmälan, det är bara att komma förbi. Platserna kan förstås ta slut, först till kvarn gäller.

Vem får vara med: Det är för alla ungdomar i Umeå kommun från 7 år ålder.  Enda kravet är att man måste kunna simma på djupt vatten. Bassängen är ca 1.60 m djupt.

Vad behöver man ta med? Badkläder. Alla annan utrustning finns att låna.

Välkomna!

 

Sommarträning 2023

Här är schemat för sommaren som började gälla torsdag 1 juni och sträcker sig fram till och med ordinarie verksamhet i Navet startar måndag 21 augusti.

I sommar har Navet öppet men vi kommer att träna en hel del på Umelagun. SM-veckan, vecka 26, är en speciell vecka förstås, när vi arrangerar SM/JSM/Para-SM i simning på Navet.

Delar av verksamhet som nybörjarvattenpolo, ungdomssim, mellan- och nybörjarmasters har sommaravslutning denna vecka. D- och E-gruppen har haft sommaravslutning, men D-gruppens simmare kan fortsätta träna med B- och C-gruppen under sommaren. Simmarna i Holmsund är välkomna att träna med motsvarande grupp på Navet och Umelagun.

Klicka för större bilder:

Holsund

Masters tider och egen träning

Likt tidigare somrar finns det Masters-tider bokade på Umelagun under hela sommaren, samt även ett antal träningar i Navet denna sommar. Det finns ingen tränare på kanten då, men alla våra aktiva simmare – såväl vuxna som ungdomar – är välkomna att träna på egen hand då. Det gäller givetvis även simmarna i Holmsund.

Öppet vatten

För öppet vatten finns inga tider inlagda ännu utan det kommer att meddelas efter hand, men som vanligt gäller det att planerna kan ändras med kort varsel – både tid och plats – och vi rekommenderar alla att gå med i vår Facebook-grupp för öppet vatten, och se till att läsa e-post under sommaren för utskick om träning i öppet vatten.

Vi tränar vanligtvis i Nydalasjön med start från Nydalabadet, men vi tränar också i även vid Bölesholmarna, i Bäcksjön och på andra platser.

Läger

Det är läger i Sollefteå för grupperna A–D den 31 juli–4 augusti samt dagläger för Medley- och E-gruppen på Umelagun den 14–18 augusti. Mer info om detta kommer att skickas ut senare.

Vattenpolo

Vi kommer att ha en vattenpolo-lovaktivitet igång vecka 25–27. Här deltar man gratis, men man måste anmäla sig via sportadmin (vårt bokningssystem) varje gång man är med. Mer info om detta kommer senare.

Upptaktsläger i Sollefteå

Det kommer att bli ett läger i sommar för A-, B-, C- och D-gruppen och det kommer att vara i Sollefteå med avresa måndag 31 juli och hemkomst fredag 4 augusti.

Mer information om lägret kommer att komma senare, men redan nu vill vi gå ut med datum så att familjer kan planera sina semestrar i sommar.

Träning under Kristi himmelsfärd

Den här veckan innehåller extra ledigheter då Kristi himmelsfärdsdagen infaller på torsdag och därmed blir det lite förändringar i träningstiderna.

  • Torsdag 18 maj: Masters har träning 9.00–10.30 och som vanligt vid lov är det en öppen träning utan tränare, där alla från våra träningsgrupper är välkomna. All övrig träning är inställd på torsdag då Navet stänger tidigare.
  • Fredag 19 maj: Elit/A/B har träning 16.00–18.00, övriga grupper ledigt.
  • Lördag 20 maj: B-gruppen har ingen träning, övriga tränar som vanligt.
  • Söndag 21 maj: Träning som vanligt för alla.

Inbjudan till Nybörjartävling och Fortsättningstävling

Nu är det snart dags för Umeå Simsällskaps roliga Nybörjartävling och Fortsättningstävling, lördagen den 29 april på Navet. Tävlingen är gratis för USS simmare och alla som deltar får fika och pris!

Nybörjartävling är till för att man ska få prova på att tävla. Ledare och funktionärer bryr sig inte om vem som kommer först och det sker inga diskningar. Man får en tid, men det är bara för ens egen skull, resultatlistan presenteras bara alfabetiskt.

Fortsättningstävling är Simförbundets nya tävlingsklass som innebär att reglerna för diskvalifikation är annorlunda än på vanlig tävling och fokus är fortfarande på den egna tiden utan jämförelse med andra. Resultatlistan presenteras alfabetiskt.

Läs mer om tävlingarna, om hålltider, grenar, anmälan och annat i inbjudan.

Inbjudan till Norrländska mästerskapen

Norrlands simförbund och Umeå Simsällskap bjuder in alla föreningar till Norrländska mästerskapen i långbana den 13-14 maj 2023!

Klicka här för att läsa inbjudan som PDF.

Uppdatering: Nu finns även PM för NM här som PDF.

Norrländska mästerskapen är en öppen tävling med seniorklass som har en åldersgräns på 13 år. Inga kvaltider tillämpas, men arrangörerna kan vid behov heatbegränsa. Tävlingarna genomförs i långbana (50 m) i direktfinaler.