Arkiv: Nyheter

Prova på vattenpolo och triathlon gratis

Nu under vecka 36 och 37 (2–15 september) kan man prova på vattenpolo och triathlon gratis. Man är i så fall med och tränar gratis med våra befintliga grupper i USS. När det gäller vattenpolo ska man vara född ca 2001–2007, och när det gäller triathlon (Tri4fun) ska man vara född ca 2005–2010.

Vattenpolo är en jätterolig lagsport i vatten! Träningstiderna är tisdagar 16:00–18:00 och torsdagar klockan 19:30–21:00 på Navet. Tränare är Adina Sundberg (adina.sundberg@gmail.com).

I triathlon (Tri4fun) har man roliga träningar i både simning, löpning och cykling. Man simmar på onsdagar klockan 18–19 på Navet. Man ska kunna simma 50 meter för att vara med. Löpning och cykling gör man på Nydala klockan 11–12 på lördagarna. Man träffas vid parkeringen vid Umelagun (från och med 21 september är löpningen och cyklingen inomhus i Hedlundaskolans gymnastiksal). Tränare är Tomas Seco (uss.triathlon@gmail.com). Kontakta gärna honom för mer info.

Detta erbjudande gäller oavsett om man redan simmar i hos oss eller ej. Så sprid gärna detta till alla som skulle kunna tänkas vilja vara med, oavsett om de är medlemmar i USS eller inte!

Inbjudan till KM

Umeå simsällskap brukar normalt sett avsluta året med klubbmästerskapen i december, men i år kommer KM att arrangeras redan den 21 september. Det på grund av Sum-Sim-arrangemanget i december och tillgång på datum för sanktionerade tävlingar. Därmed bjuder vi nu in till KM som första tävling för hösten, istället för sista.

Inbjudan (som PDF): Inbjudan KM 2019.
Sista anmälningsdag är onsdag 11 september.

Tävlingen kommer i år att arrangeras på ett annorlunda sätt, i två pass. Eftermiddagspasset har samma grenordning som vid tidigare KM, men vi kör ett nytt roligt koncept på morgonpasset, läs mer om detta i inbjudan.

Simmarna i Elit ska anmäla sig via mejl till Simon (zimponini@gmail.com), simmarna i A och B ska anmäla sig till Lovisa (lovisanyman94@gmail.com), simmarna i C, D, E, Ungdomssimträning 1 och 2, Teknik och Medley ska anmäla sig till Martin (uss.breddansvarig@gmail.com) och simmarna i Masters och Nybörjarmasters ska anmäla sig till Camilla (uss.sportchef@gmail.com).

Öppet vatten-SM i Göteborg med USM-silver till Umeå

Under helgen som gick deltog 11 ungdomar och tre vuxna simmare från USS vid JSM/USM/Masters-SM i öppet vatten. Tävlingen arrangerades, precis som förra året, i Delsjön i Göteborg och Alva Gustavsson tog silver i USM efter en fin simning.

Lagkapp i öppet vatten en nyhet

Tävlingen började på lördagskvällen med ett helt nytt grepp i öppet vatten-sammanghang: en lagkapp, som simmades mixed med två herrar och två damer på 4 x 1250 meter. USS hade med två stycken lag; lag 1 med Adrian, Oskar, Alva och Astrid samt lag 2 med Tyra, Jakob, Nellie och Henrik. Motståndet var tufft direkt från start, flera av landets toppklubbar hade skickat dit sina bästa öppet vatten-simmare, till exempel hade Jönköping – som vann – Viktor Johansson på sista sträckan.

I det sammanhanget var vi nöjda med att USS lag 1 kom in på en fin åttondeplats och USS lag 2 på 14:e plats, av de totalt 28 lag som startade. Efteråt kan vi konstatera att lagkapp i öppet vatten är en kul tävlingsform, men vi hade gärna sett bättre tidtagning med individuella splittar för varje sträcka. Sträckan var förövrigt längre än 1250 meter, troligen närmare 1400 meter, något som påverkade längden på alla lopp under helgen, då man simmade flera varv på samma sträcka beroende på distans.

Ruskväder under lördagen

Vädret under lördagen var ymnigt regn och starka vindar, inte det mest ideala förhållandena, men så kan det vara i öppet vatten-sammanhang. Truppen från USS kämpade tappert med att få upp ett vindskydd som hjälpte till viss del, men innan kvällen var över var alla mer eller mindre sjöblöta, men vid gott mod.

Dagens tävling kan sammanfattas med regn, regn, regn, lagkapp, regn. Vi är dyngsura i kläderna men vid gott mod i sinnet, trots en tuff kamp mot vädrets makter när vi skulle bygga lite regnskydd 😅 Lagkappen var en intressant upplevelse, alla kämpade på bra men motståndet höll högsta klass. Tyvärr inga splittar och inga officiella resultat ännu, det hela sköttes helt manuellt.

Publicerat av Adrian Bengtson Lördag 17 augusti 2019

Desto bättre väder bjöds det på under söndagen, det var uppehåll och lite sol till och med, när det var dags för de individuella loppen på förmiddagen.

Först ut var JSM/SM på 5000 meter och där startade Astrid, som hade anmält sig på både JSM och USM, ett modigt försök som dock blev lite väl mycket både för ork och motivation. Hon gjorde ändå en godkänd insats på 5000 meter (som alltså snarare var 5600 meter) med tiden 1:19:18, bara minuten över vad USS lag 2 hade i lagkappen kvällen innan på samma sträcka.

Masters-silver till Adrian

Därefter var det dags för de vuxna Masters-simmarna att göra upp om SM-guld i sina åldersklasser vid Masters-SM 2500 meter. Där deltog Adrian, Carmen och Patrik. Direkt från start gick Adrian upp i ledning för hela fältet och höll den i tre fjärdedelar av loppen, men precis bakom honom lurpassade samma kille som tidigare i sommar vunnit över Adrian på Vansbro 10K och det blev en hård spurtstrid in i mål som Adrian tyvärr förlorade med minsta möjliga marginal (+0:01) och därmed även guldet i åldersklassen då motståndaren var lika gammal. Tiden för Adrian blev 34:33.

Sedan återstod tävlingens höjdpunkt för ungdomarna: USM 2500 meter. I åldersklassen 16-17 år simmade Nellie, Astrid och Emelie bland flickorna och Henrik, Oskar och Jakob bland pojkarna. Fem minuter efter dem startade Alva, Tyra, Elena, Sandra och Alice i den yngre klassen, flickor 13-15 år.

USM-silver till Alva

Vi hade på känn att hon hade goda chanser inför tävlingen, men det ska simmas först och Alva var trots allt yngst i åldersklassen och debutant på öppet vatten-SM. Det hindrad dock inte henne från att simma ifrån samtliga tjejer utom en och därmed bärga silvret till klubben, på en mycket imponerande tid dessutom. Faktum är att Alvas tid, 37:21, var så bra att hon hade tagit sig in på topp 10 i flickor 16-17 år!

Det var inte bara Alva som presterade bra, alla ungdomar gjorde fina kämpar-insatser i vattnet. Värt att lyfta fram lite extra var Henrik som simmade på snabba 34:57 och tog en niondeplats i sin åldersklass i sin första riktiga öppet vatten-tävling utöver Umeälvssimmet.

Liseberg gav ny energi

Man skulle kunna tro att ungdomarna var slut efter två dagar med tävling och långa promenader med packning, men de höll modet uppe bra. Kanske för att en fin belöning väntade på eftermiddagen: då drog gänget vidare till Liseberg, där de maximerade närmare fem timmar av åkattraktioner och bokstavligen sprang kors och tvärs i nöjesparken tills tiden rann ut.

Med bara minuter till godo blev take away-middagen klar innan nattåget mot Umeå rullade ut från Göteborgs centralstation. Tränare/ledare Adrian (tillika undertecknad) och logistikansvarige Anna kunde äntligen pusta ut tillsammans med övriga föräldrar, som varit till stor hjälp vid en händelserik och kul helg i Göteborg.

Alla USS-resultat

Lagkapp mixed 4 x 1250 m
8:e Umeå SS lag 1 1:14:07
14:e Umeå SS lag 2 1:18:01

JSM 5000 m Dam
8:e Astrid Gustavsson 1:19:18

Masters-SM 2500 m Dam 40-44 år
4:e Carmen Henze 46:01

Masters-SM 2500 m Herr 40-44 år
2:a Adrian Bengtson 34:33
7:e Patrik Nyström 53:40

USM 2500 m Flickor 13-15 år
2:a Alva Gustavsson 37:21
14:e Tyra Östberg 42:30
21:a Elena Henze 45:08
22:a Sandra Trigell 45:15
25:e Alice Nyström 46:07

USM 2500 m Flickor 16-17 år
17:e Nellie Luthman 39:42
20:e Astrid Gustavsson 40:27
25:e Emelie Ohlin 41:35

USM 2500 m Pojkar 16-17 år
9:e Henrik Lidström 34:57
14:e Oskar Albinsson 36:18
21:a Jakob Nyström 38:57

Läs samtliga resultat i den officiella resultatlistan och kolla gärna in fler bilder i vår Facebook-grupp där Monica har postat i album från lördagen och från söndagen samt även Jessica postat sina bilder.

Medaljregn över USS vid Masters-VM i Sydkorea

Just nu pågår Masters-VM i simning och även om det går ända borta i Gwangju, Sydkorea, har Umeå simsällskap två representanter på plats i form av Camilla Johansson-Sponseller och Ingrid Lindelöw Berntson.

Masters är simning för de som är minst 25 år gamla och man tävlar i åldersklasser om fem år. Camilla i klassen 40-44 år och Ingrid i 55-59 år. Masters-VM arrangeras vartannat år, pågår i en vecka och hittills har det regnat medaljer över damerna från USS. Camilla har tagit guld på 200 ryggsim och 200 frisim samt silver på 200 medley samtidigt som Ingrid simmat hem guld på 200 frisim, silver på 100 fjäril och en fin sjätte plats på 800 frisim.

Via den fantastiska teknik som kopplar samman världen har vi fått oss en pratstund med Camilla och Ingrid för att prata om tävlingen så långt och hur det är att tävla i Sydkorea.

Camilla, det verkar gå bra för Ingrid och dig borta i Sydkorea, hur har ni det?

– Vi har det jättebra! Stämningen är som i princip alltid på dessa arrangemang på topp. Tävlingen är full av glada simmare och imponerande simningar. Vi träffar många både nya och gamla bekantskaper och har det väldigt roligt!

– Det är mycket varmt och fuktigt i Gwjungju och det är även väldigt varmt i bassängen mot vad vi norrlänningar är vana vid så det är en liten utmaning att vänja sig vid. Men det är nyttigt att lära sig tävla oavsett omständigheterna så det är bara att köra på!

– Mellan loppen och allt socialiserade så passar vi på att prova maten i Korea. Ingrid är modigare än mig, men det det har blivit en del intressanta måltider med mat som vi inte har en aning om vad det är som vi äter.

– Engelska-kunskapen är mycket låg men gästvänligheten är hög. Det gör det spännande att hitta saker och komma dit man ska :). Överlag så är det en otrolig upplevelse att få vara här och ha förmånen att delta på detta mästerskap.

200 ryggsim är lite av din gren så att säga, med tre tidigare VM-guld som Masters-simmare. Den segern såg rätt given ut på pappret, men var det även väntat att du skulle vara så framgångsrik på frisim och medley?

– Jag har kört en del öppet vatten i år bl.a. för att köra Vansbro 10K. Så jag känner mig stark på både frisim och medley. Jag är glad att det översattes till starka lopp i dessa grenar. Men sen vet man aldrig hur motståndet blir och jag är glad och tacksam att det räckte så långt.

Hur är det att tävla i Sydkorea jämfört med VM i Budapest för två år sedan?

Det är mycket färre deltagare än mot Budapest. Nu körs hela tävlingen i en bassäng mot fyra i Budapest. Det roliga med det är att man kan se alla tävla, speciellt 90+ åldersklassen som är våra hjältar! Det är lätt att hålla reda alla svenska simmare då vi bara är runt 15 på plats mot flera hundra i Ungern.

Tävlingarna är inte över ännu, vad har du kvar att simma och hur ser du på dessa lopp?

Jag har 100 och 50 m ryggsim kvar och det ska bli roligt att simma! Man får väl hoppas att det fortsätter att gå bra :).

Tack så mycket Camilla, och lycka till med dina ryggsimslopp!

Nu över till Ingrid: att Camilla kommer hem med fina medaljer från Masters-tävlingar är vi vana vid numera, men hade du trott inför tävlingarna i Sydkorea att även du skulle komma hem med VM-guld och VM-silver?

– Hoppats hade jag nog. Nu När jag är yngst i min åldergrupp. Jag har tränat bra under våren och känt mig väldigt simstark.

Du var också med i Budapest för två år sedan, hur är det att tävla i Sydkorea jämfört med Budapest?

– För mig personligen så sitter toppingen den här gången vilket den inte gjorde i Budapest. När det gäller själva arrangemanget så är det som Camilla sa kul att alla simmar i samma bassäng så vi har möjlighet att heja fram varandra (alla svenskar).

Vad har du kvar att simma nu på Masters-VM och hur ser du på dessa lopp?

– Jag ska simma 200 fjäril och 400 frisim. Hoppas på topp 6 på båda. Tuff konkurrens här. På 200 fjäril kan allt hända. Mitt frisim känns säkrare. Öppet vatten träningen har gjort mig stark. På båda loppen gäller för mig att ”glida ut” som du brukar säga. Men framförallt; Ha kul!

Ja men precis, det var den sista frågan jag skulle komma till, har ni kul?

– Ja vi har jättekul! Och som vanligt så säger jag i call room ”Let’s have fun!”

Lycka till Ingrid och fortsätt ha kul!

Startlistor och resultat finns på tävlingen hemsida och i vår Facebook-grupp för Umeå simsällskap finns det fler bilder och rapporter från Camilla och Ingrid.

Umeälvssimmet ett KM i öppet vatten

I fredags arrangerades Umeälvssimmet för tionde gången och man kan säga att tävlingen blivit lite av ett klubbmästerskap i öppet vatten för USS del.

Loppet, som är drygt 2 km långt och simmas medströms i Umeälven med målgång mitt i stan, har i flera år arrangeras av personer både från Stöcke TS Järnet och USS men i år var det för första gången vår klubb som hade huvudansvar för arrangemanget, inte minst för att säkerställa att loppet lever vidare.

Förra året flyttades loppet från dagtid till kvällstid för att göra det mera publikvänligt, då umeborna gärna rör sig nere vid kajen fina sommarkvällar och det är populärt att äta middag på restaurangbåtarna. I år blev det en fredag, för att loppet inte skulle gå samma dag som ett annat populärt arrangemang i älven: Umeriver swimrun. En annan nyhet i år var att starten flyttats till småbåtshamnen på grund av det pågående brobygget av Lundabron.

I likhet med förra året blev det också storslam för USS, både i deltagarantal och topplaceringar. Av loppets 47 deltagare var 26 stycken från Umeå simsällskap och konkurrensen var tuff. Först i mål var – för fjärde året i rad – Adrian Bengtson efter att tidigt i loppet skapat sig en lucka som han höll in i mål där tiden blev 17:41.16.

Bakom sig hade Adrian klubbkamraten Henrik Lidström, som debuterade i öppet vatten i och med detta lopp, på 18:14.56 och därefter piteåsimmaren Tobias Marklund på 18:25.00. Tobias besökte Umeå för swimrun i första hand, han vann partävlingen DUO22 vid Umeriver swimrun dagen därpå tillsammans med Malin Annebäck, som också deltog i Umeälvssimmet.

Bästa dam, och in på en fin tredjeplats totalt sett, blev Astrid Gustavsson på tiden 18:16.53, följd av Lovisa Nyman på 18:24.99 och Camilla Johansson-Sponseller på 18:29.36. Alla tre från USS.

I ungdomsklassen för flickor 10-15 år var det hård konkurrens och många fina tider. Snabbast av alla var Alva Gustavsson på 19:22.49 följd av Vilma Fagerström på 20:01.58 och Tyra Östberg på 20:20.02. Alva var fjärde snabbaste dam totalt sett med sin tid. Ungdomsklassen för pojkar i samma ålder hade två deltagare och där blev Axel Andersson segrare på 19:58.39 och Tim Danielsson tvåa på 25:11.9. Samtliga ungdomssimmare var från USS.

Fullständig resultatlista finns på tävlingens hemsida. VK har skrivit om loppet och P4 Västerbotten både intervjuade Henrik inför loppet och intervjuade Adrian efter loppet.

Dags för Umeälvssimmet 2019

Nu drar det ihop sig till årets öppet vatten-lopp i Umeå! Fredag 2 augusti klockan 18.00 går starten för Umeälvssimmet och vi hoppas på många deltagare från klubben.

Umeälvssimmet är ett lättsimmat öppet vatten-lopp på cirka 2,4 km simning medströms i Umeälven som har sin målgång mitt i centrala Umeå, vid Årstidernas park nedanför Filmstaden. Det är en utmärkt chans att testa hur det är att tävla i öppet vatten, vare sig man är ungdom eller vuxen.

Anmäl er senast onsdag 31 juli genom anmälningsformuläret på tävlingens hemsida. (Det går även att efteranmäla sig på plats på fredag, men det är till en högre kostnad och vi ser helst att anmälan görs inom ordinarie anmälningstid för att kunna planera transport mm.) Mer information om loppet finns i PM:et på hemsidan.

I år är Umeå simsällskap arrangör av tävlingen och har ni möjlighet att hjälpa till på ett sätt eller annat kan ni gärna kontakta tävlingsledningen på info@umealvssimmet.se, speciellt om ni är båtförare!

Fina framgångar i Vansbro på 10K och swimrun

Umeå simsällskap gjorde succé när den olympiska sträckan 10 km avgjordes under Vansbrosimningen i söndags. Umeåsimmarna tog hem tre medaljer varav Astrid Gustavsson fick med sig hem den ädlaste.

Det var andra gången som Vansbrosimningens 10 K simmades. Astrid Gustavsson har under vårens träningar fått ett bra besked och tog direkt ett grepp om tävlingen. Hon ryckte och tog ledningen efter 4 km.

Ingen av de andra kvinnliga deltagarna hade något med slutstriden att göra. Efter att ha simmat i 2 timmar och 19 minuter tog Gustavsson hem segern och fick vänta i drygt sju minuter innan Selma Zachrisson, från SK Ägir, tog sig i mål. Ytterligare tre minuter senare tog Umeåtränaren Camilla Johansson Sponseller bronsmedaljen.

– Det var en väldigt rolig tävling som jag trivdes bra med att simma. Det kändes roligt att tävla under helgen och det flyt jag haft under försäsongen har varit mycket bra, berättar Astrid Gustafsson, bara 15 år.

Nästa helg fortsätter Astrid Gustafsson med tre individuella starter i Vansbrosimmet. Helgen därpå ska hon vara med i en tävling i Juoksengi. Senare i sommar siktar hon även på att simma bland annat 5 km i junior-SM.

Vid helgens tävling tog också Umeå simsällskaps Adrian Bengtson hem andra platsen. Han var tvungen att släppa segern efter nästan 9 km körning men placerade sig på en tydlig andra plats. På 18 plats i damklassen kom Ingrid Lindelöw Berntson från Umeå simsällskap. En fin prestation på många sätt för simsällskapet.

Vansbro Swimrun

Klubben hade också 13 simmare som deltog i Vansbro Swimrun. Två stycken lag som deltog i stafetten där man växlar mellan löp- och simsträckor, tre av varje, samt partävlingen där två personer tillsammans genomföra samtliga sträckor tillsammans. Bäst gick det för Team Henze, som bestod av Carmen och Alex Henze, som vann mixedklassen i partävlingen.

Resultat

Vansbro 10K Damer

 1. Astrid Gustavsson, Umeå SS, 2:19.13
 2. Selma Zachrisson, Simklubben Ägir, 2:26.52
 3. Camilla Johansson-Sponseller, Umeå simsällskap, 2:31.00

Vansbro 10K Herrar

 1. Martin Dahlqvist, Simklubben Elfsborg, 2:12.42
 2. Adrian Bengtson, Umeå simsällskap, 2:13.38
 3. Viktor Larsson, Solna, 2:17.16

Vansbro Swimrun Par Mix

 1. Team Henze, 2:20.09

Vansbro Swimrun Stafett

Umeå simsällskaps lag Knattar blev 5:e lag på tiden 1:42.17 medan laget Superbubblare inte fick någon sluttid då en incident inträffade men laget genomförde även resten av tävlingen ända in i mål.

Sommarnyheter: testa triathlon och aquathlon

Vill du eller ditt barn prova på lite annorlunda aktiviteter i sommar? För er erbjuder vi tre nyheter, till låga avgifter eller rent av gratis!

Dels kan man prova på Aquathlon där man kombinerar simning och löpning. För dig som är mellan 9-14 år kan man testa minitriathlon där man genomför ett helt triathlon i ett kort och kul format under fyra gånger. Är du ungdom eller vuxen som vill prova på triathlon under sommaren, kan du träna tillsammans med vår duktiga triathlontränare Tomas Seco.

Aquathlon

Prova på Aquathlon! Man simmar en sträcka och springer sedan en sträcka. Rolig och omväxlande träning med tidtagning för de som vill. Man bör kunna simma minst 200 m utan att stanna för att få ut mest av denna träning, man det går att korta ner om men vill fokusera mest på löpning. Vi erbjuder 4 tillfällen och denna kurs är GRATIS för medlemmar i Umeå simsällskap. Medlemskap kostar 50 kr.

 • Datum: lördagar 13 juli, 20 juli, 27 juli och 10 augusti. Starttid kl. 11.00
 • Utrustning: Simkläder (man behöver eventuellt våtdräkt vid låga temperaturer) och löpkläder/skor
 • Ålder: från 12 år
 • Kostnad: Gratis för dig som är medlem i Umeå simsällskap
 • Anmälan: Klicka här

Instruktör är Tomas Seco som är Triathlontränare på NIU i triathlon på Maja Beskowskolan.
Frågor? Kontakta Tomas på: 070-3805535 eller på uss.triathlon@gmail.com

Triathlon sommarträning Tri4fun

Prova på triathlon! Vi kör en hel ”minitriathlon” där man kör alla tre delmoment i triathlon på en gång. Vi kommer att simma i Nydalasjön (man bottnar om man inte orkar simma hela vägen), cykla vid First Camp och springa i konståkningsspåret. Det kommer att vara sträckor som ALLA klarar av.

 • Datum: Fyra tillfällen: 24 juni, 26 juni, 1 juli och 3 juli. Tid: 17.00-18.00
 • Ålder: 9-14 år
 • Kostnad: 100 kr (samt medlemskap i USS 50 kr)
 • Utrustning: Det man behöver är: badkläder, cykel (vanlig cykel går bra), och löpsaker (skor och kläder)
 • Anmälan: Klicka här

Instruktör är Tomas Seco som är Triathlontränare på NIU i triathlon på Maja Beskowskolan.
Frågor? Kontakta Tomas på: 070-3805535 eller på uss.triathlon@gmail.com

Triathlonträning sommar

Triathlonträning för de som vill träna simning, löpning och cykling med en triathlontränare under sommarperioden mellan veckan 26-33. En del av träningen kommer att bero på väder och vind, samt vilken sort som ska genomföras. Därför kan tid och plats, samt aktivitet ändras. Er tränare kommer att meddela i god tid om aktivitet, plats och tid.

Denna kurs passar både nybörjare och den som är lite mer erfaren. Men man bör kunna simma minst 200 meter utan att stanna i öppet vatten och har rätt utrustning (simkläder, eventuell våtdräkt vid kallt väder och en cykel gjord för att cykla lite längre på).

Vi kommer främst att köra i och kring Stöcksjön, men vi meddelar var och vilken aktivitet som kommer att köras i god tid innan.

 • Datum: 9 juli–11 augusti på tisdagar, torsdagar (samling kl. 18.30) och söndagar (samling kl. 11.00)
 • Ålder: från 14 år
 • Kostnad: 250 kr (samt medlemskap i USS 50 kr)
 • Anmälan: Klicka här

Instruktör är Tomas Seco som är Triathlontränare på NIU i triathlon på Maja Beskowskolan.
Frågor? Kontakta Tomas på: 070-3805535 eller på uss.triathlon@gmail.com

Välkommen med din anmälan!

Anmälan simskola hösten 2019

Nu drar det ihop sig till anmälan för simskolans hösttermin 2019. Klicka här för att komma direkt till anmälningssidan.

 • Tisdag den 11 juni kl. 12.00 släpps kurserna för er som redan är medlemmar i vår verksamhet.
 • Torsdag den 13 juni kl. 12.00 öppnar anmäla för alla.

Höstterminen startar vecka 34 och löper 10 gånger. Här finns alla datum för simskolan. Redan idag kan man besöka anmälningssidan hos SportAdmin. Läs mer om hur SportAdmin fungerar.

Har man frågor kring anmälan eller vilken nivå man ska välja kan man antingen kolla på våra sidor om simskolan, kolla i medlemsappen eller mejla oss på uss.simskola@gmail.com. Man kan även ringa oss på kansliet på: 090-129744. OBS, om vi ej svarar i telefon så är det lättast att mejla oss!

Har ni ett syskon som ska anmälas samtidigt men som ej tidigare varit med hos oss, kontakta oss så hjälper vi er att boka in dem.

OBS! Om ni anmäler er/ert barn till kön, dubbelkolla att gruppen faktiskt är full innan ni anmäler här.

Lite information kring höstens kurser:

 • Vi erbjuder baby och minisimskolaErsboda Bad och Gym. Babysim är från 3 månaders ålder till två år. Efter Babysim kan man välja Minisimskola som är för barn mellan 2-4 år ålder och är tillsammans med en vuxen.
 • När får mitt barn börja i simskolan och info om djup?
  – Från och med året hen fyller 5 år och bottnar i bassängen. På Ersbodabadet får man börja simskola när man fyllt 4 år på tiderna 16.15 till 17:00.
  – På Ersbodabadet är bassängbotten höj- och sänkbar och vi anpassar därför efter barnens längd.
  – På Navet är bassängen 85 cm djup och då vill vi att ni mäter från golvet upp till barnets axlar eller haka så de kan ha huvudet ovanför vattnet. På måndagar och torsdagar 18.45 till 19:30 samt lördagar 11.30-12.15 är bassängen 1 meter djup.
 • Vi har kurser för barn och ungdomar födda 2010 och tidigare som är speciellt utformade för att man ska klara skolans krav på simkunnighet. Fokus i dessa grupper är bröstsim och ryggsim. Du hittar dessa kurser under fliken ”Bröstsimssimskola” på anmälningssidan.                                   
  Det finns även en simsättskurs för ungdomar mellan 11-17 år för dig som vill börja med simning och lära dig alla simsätt.
 • De barn och ungdomar som ska anmäla sig till tekniksimgrupperna och medleygrupperna ska kolla med Martin Lindvall (uss.breddansvarig@gmail.com) innan anmälan för information om vilken grupp ni ska anmäla er till.
 • Vi önskar att solskyddskläder undviks, värst är tröjorna som är väldigt sträva att simma i.

Välkomna med er anmälan!

Sommarträning 2019

Vädret kanske inte känns så somrigt just nu, men snart är ändå sommaren här och då gäller andra träningstider.

Den 1 juni börjar Navet med sommartider som gäller fram tills skolstarten i höst. Här kommer vårt schema mellan den 1 juni till den 19 augusti. En del grupper blir lediga helt, medans andra tränar. Klicka på bilderna för att se träningsschema respektive bassängbokningar.

Ingång via relax vid morgonträning

Vissa dagar är det träning på morgonen Navets stora entré öppnar. Då går man in via relaxen, det vill säga ingången vid hissen, där man går en trappa ned. Denna är öppen 08.00-10.00 när Navets stora entré öppnar 10.00.

Ändringar i träningsgrupperna till hösten

Inför starten i höst kommer det att bli ändringar i vissa grupper. Era tränare kommer att prata med berörda simmare om vilka grupper man ska fortsätta i efter denna termin. Man tränar i sina nuvarande grupper fram tills gruppen har haft avslutning. När vi startar upp igen efter sommaruppehållet så tränar man med de nya grupperna. Detta gäller alltså redan i början på augusti.

Alla får träna på Masters tider

Under hela sommaren finns det masters-tider listade. Alla är välkomna på dessa träningar i mån av plats.

Öppet vatten-träning

Från och med juni kommer vi även att köra öppet vattenträningar. Även här är alla välkomna. Man deltar på egen risk. Dessa träningar kan komma att ändras med kort varsel beroende på väder och vind. Resterande öppet vatten-träningar och eventuella ändringar lägger vi upp i vår Facebook-grupp för öppet vatten, gå gärna med i den och kolla alltid gruppen innan ni åker på träningen för att se att den blir av eller om den har ändrats.

Sommaravslutningar

De flesta grupperna är klara innan midsommar. Efter midsommar så är det simmare som ska till SM, SUM-SIM och som simmar öppet vatten som har träning. Är man i Elit-B gruppen och skulle vilja vara med på dessa träningar så kan man vara med i mån av plats. Meddela Simon Andersson om man tänkt vara med.

Läger i Finland

I augusti kommer ett gäng med simmare att åka på läger till Finland. Vi kommer att köra ett par pass på Umelagun för dessa simmare så att man har en chans att känna på vattnet lite innan man åker. Tänk på att man ska ta med sig sin simpåse till lägret så att man planerar att åka förbi Navet innan och hämta den.