Nyheter: Föreningen

Umeå simsällskap söker föreningsassistent för simskolan

Vi söker en person till tjänsten föreningsassistent i området simskola.

Det är en tjänst på deltid (minst 50 procent) upp till heltid beroende på lämplighet och önskemål, med start i mitten av augusti eller enligt överenskommelse (provanställning 6 månader tillämpas). Ansök senast 3 juli i sommar.

Mer information om tjänsten här: Annons Föreningsassistent HT 2022 (PDF)

Umeå simsällskap söker simskoleansvarig

Vi söker en driven och ansvarsfull person till tjänsten ansvarig för simskolan.

Det är en heltidstjänst med tillsvidareanställning (provanställning 6 månader tillämpas) med start i mitten av augusti eller enligt överenskommelse. Ansök senast 3 juli i sommar.

Mer information om tjänsten här: Annons simskoleansvarig HT 2022 (PDF)

Kallelse till extra årsmöte

Torsdagen den 7 april kl. 18.00 håller USS ett extra årsmöte för att anta nya stadgar.

Vid USS årsmöte den 24 mars presenterade styrelsen omarbetade stadgar som bättre speglar föreningens verksamhet. För att anta dessa stadgar krävs ett beslut av ett årsmöte och därför kallar vi till extra årsmöte för att ta beslut om detta. Mötet sker digitalt via Zoom, länk finns i kallelsen med dagordning nedan.

Årsmöteshandlingar

Nedan finns årsmöteshandlingar att ta del av som PDF:er.

Bakgrund till stadgeändringarna

Bakgrunden är att de nuvarande stadgarna inte setts över på länge och delvis inte speglar hur verksamheten ser ut idag. Det finns även separat dokument med extra stadgar för sektioner varav de flesta inte varit en del av verksamheten på decennier.

De gamla stadgarna var skrivna i en tid då klubbens verksamhet var mindre och det mesta sköttes ideellt av medlemmarna. Nu har vi ett kansli med anställda som driver basen i verksamheten och sköter om ekonomin, medan de ideella krafterna fokuseras på de områden där de behövs mest, så som funktionärer vid tävlingar och förtroendevalda uppdrag.

Några av förändringar är att tävlingssektionen läggs in i stadgarna i likhet med Livbojen, som redan finns där. Livbojens upplägg förenklas så att ledamöterna väljs på ett år i taget och ingen ordförande behövs utan bara en sammankallande. Andra förändringar är att Svenska Triathlonförbundet lagts in då föreningen numera är med i det och har triathlonverksamhet.

Förslaget på nya stadgar finns att läsa i sin helhet ovan, liksom det nuvarande stadgarna som jämförelse. Förslaget från styrelsen till extra årsmötet är att anta det nya stadgarna i sin helhet samt ogiltigförklara gamla stadgedokument. Om någon motsätter sig de nya stadgarna kommer vi inte att ändra i detaljer, utan då får vederbörande rösta nej till det liggande förslaget.

Kallelse till årsmöte 2022

Vi hälsar alla medlemmar varmt välkomna till Umeå simsällskaps årsmöte torsdag den 24 mars 2022 kl. 18.00.

Mötet kommer att genomföras digitalt via Zoom på grund av rådande omständigheter med restriktioner och smittspridning, här är länken till mötet. Kod för att ansluta finns i kallelsen nedan.

Årsmöteshandlingar

Nedan finns årsmöteshandlingar att ta del av som PDF:er, fler handlingar kommer att läggas till detta dokument inför årsmötet.

Budgetförslaget kommer att vara i förenklad form, den som vill läsa hela budgetförslaget i detalj kan kontakta Camilla på uss.sportchef@gmail.com för att ta del av den.

Förslag på nya stadgar

Inför årets årsmöte har styrelsen och kansliet tagit fram förslag på reviderade stadgar för föreningen. Bakgrunden är att de nuvarande stadgarna inte setts över på länge och delvis inte speglar hur verksamheten ser ut idag. Det finns även separat dokument med extra stadgar för sektioner varav de flesta inte varit en del av verksamheten på decennier.

Förslaget på nya stadgar finns att läsa i sin helhet här, liksom det nuvarande stadgarna som jämförelse. Vid årsmötet kommer dessa att presenteras och styrelsen kommer att föreslå ett extra möte två veckor senare, för att sedan besluta om att anta dessa stadgar i sin helhet samt att upphäva övriga dokument.

Covid-läget januari 2022

Ökad smitt och nya restriktioner innebär viss påverkan på vår verksamhet, här är en sammanfattning av vad som gäller nu i januari.

Uppdaterad 24 januari.

Som de flesta känner till har smittan i samhället ökat explosivt på sista tiden och i veckan har nya restriktioner trätt i kraft. Detta har fått konsekvenser för vår tävlingsverksamhet med inställda tävlingar och det påverkar hur vi kan röra oss och byta om inne på anläggningar som Navet. Positivt i sammanhanget är dock att kärnverksamheten med simskola och träning kan fortsätta som planerat, med vissa anpassningar, se nedan.

Vid bekräftad smitta hos deltagare

Vid bekräftad smitta (via snabbtest eller PCR-test) hos en person som deltagit i verksamheten vill vi att ni meddelar sportchef Camilla Johansson-Sponselleruss.sportchef@gmail.com så att vi kan informera berörda grupper om det.

Inställda tävlingar

USS har beslutat att ställa in deltagandet vid Arena Open i Skellefteå den 29–30 januari samt att ställa in arrangemanget av vår hemmatävling Umestänket som skulle ha genomförts den 12-13 februari. Vad gäller tävlingar längre fram avvaktar vi tills vidare utvecklingen. Förhoppningen är att toppen av smittan snart är nådd och bättre tider stundar längre fram i vår.

Simskolan

Simskolan fortsätter i samma omfattning som tidigare. Var uppmärksam på skyltar om max antal personer och undvik trängsel.

Träningsgrupper

Våra träningsgrupper för barn, ungdomar och vuxna fortsätter sin verksamhet som tidigare. Nytt är att vi inte får nyttja de ordinarie omklädningsrummen utan är hänvisade till de mindre, se kartan nedan.

På Navet

Navet har infört begränsningar i antalet personer som får vistas i olika delar av byggnaden, se till att vara uppmärksam på de skyltar som finns uppsatta runt om i anläggningen. Navet har även delat upp vilka omklädningsrum som får användas och därmed är våra träningsgrupper hänvisade till de mindre omklädningsrummen. Då de är få personer som får vistas i de mindre omklädningsrummen rekommenderar vi ombyte hemma innan träning.

  • Simskolan byter om som vanligt i de allmänna omklädningsrummen (omklädning A & B)
  • Elit 1, Elit 2, Elit Tri och A-gruppen byter i första hand om vid 50-metersbassängen (omklädning 4 & 5)
  • Övriga grupper, inklusive mastersgrupperna, byter i första hand om vid multibassängen (omklädning 1 & 2)

Det går bra att byta från omklädningen vid multibassängen till den vid 50-meterbassängen och vice versa, om det är mindre trängsel på andra stället, oavsett grupp. Det viktiga är att inte använda de allmänna omklädningsrummen just nu för annat än simskolan.

På Ersbodabadet

På Ersbodabadet gäller 60 personer max i anläggning och ett avstånd på 2 m. 1 person eller ett sällskap åt gången i bastun. Var uppmärksam på skyltning i anläggningen.

Kansliet stängt över jul och nyår

Nu tar vårt kansli lite välförtjänt ledighet och är tillbaka igen måndag den 10 januari. Det betyder att det fram tills dess inte finns någon som svarar i telefon på kansliet.

Det går bra att mejla eventuella frågor och så svarar de i den mån de kan, kontaktuppgifter finns på kansliets sida.

Webbshop hos TYR för USS-kläder med mera

Umeå simsällskap har TYR som samarbetspartner för klubbkläder och annat utrustning för simning.

Beställning sker i vår webbshop hos Team TYR, läs mer om hur det går till här.

Utöver vår webbshop för klubbutrustning har våra medlemmar också rabatt på TYR:s vanliga webbshop där de har sina badkläder och övrig utrustning för träning och tävling.

Inbjudan till KM 2021

USS klubbmästerskap är tillbaka efter ett avbrott förra året på grund av pandemin.

I år körs KM tidigare än brukligt; lördagen den 20 november. Detta beror på att Norrländska mästerskapen går i mitten av december när KM brukar arrangeras.

Grenordning och mer information finns i inbjudan här: Inbjudan KM 2021.

Precis som 2019 – när det senast var KM – finns det ett förmiddagspass utöver det traditionella KM-programmet på eftermiddagen. Förmiddagspasset är avsett för att simmarna i Elit, A,  B, C, D och Masters ska få en chans att köra lite fler lopp, utöver det traditionella KM-programmet som körs på eftermiddagen.

Mellan tävlingspassen arrangerar vi också lunch och antidopingsutbildning för ungdomar, läs mer om detta längre ner.

Middag efter tävlingen

Efter pass 2 är avklarat och vi gemensamt hjälpt till att plocka undan kommer det att bli middag på Balder klockan 18.00. Se inbjudan för mer information.

Anmälan

Matbeställningen och anmälan till Familjelagkappen (och Tränarlagkappen) gör man till Ingrid på uss.ingrid@gmail.com

Elitgrupperna, A, Nybörjarmasters, Mellanmasters och Masters anmäler sina tävlingsgrenar till Anton på anton.kallio1996@gmail.com

Teknik, Medley, B, C, D, E och Ungdomssimträning anmäler sina tävlingsgrenar till Martin på uss.breddansvarig@gmail.com

Sista anmälningsdagen för både simtävlingen och middagen är tisdagen 9 november.

Varmt välkomna att vara med!

Antidopingsutbildning med gratis lunch

De senaste snart två åren har vår sportchef Camilla varit med i ett antidopingprojekt tillsammans med Västerbottensidrotten och 7 andra länder och förbund. Det är ett ERASMUS+ EU projekt som går ut på att öka kunskapen kring doping och förhindra dess förekomst. Nu är vi i sluttampen av projektet och vi skulle vilja bjuda in alla simmare i föreningen från Elit-grupperna till D-gruppen att delta i en utbildning för att lära sig mer om antidoping.

I projektet finns två ambassadörer, Astrid Gustavsson och Gellert Szabo, som kommer att hjälpa er att ta del av utbildningen. Vi använder oss av REN VINNARE (av antidoping Sverige), en digital utbildning i korta moduler som tar ca 30 minuter att genomföra.

Vissa har redan gjort denna utbildning på träningen, men för er som ännu ej har gått utbildningen finns den på denna länk. Vi kommer att genomföra utbildningen fram till KM den 20 november.

Vi vill även bjuda in alla som har gått utbildningen till en gratis lunch och praktisk del där vi kommer att gå igenom bl.a. hur en dopingkontroll går till och vilka som är på WADA:s lista över idrottare som måste meddela sitt schema för att kunna tävla på hög nivå.

Lunchen och den praktiska delen kommer att genomföras lördag den 20 november mellan passen på KM.

  • NÄR: Lördag den 20 november 2021 kl. 12.00-13.30 (mellan passen på KM).
  • VAR: Idrottens hus (Kungsgatan 89), ca 5 minuters gångväg från Navet.
  • VAD: Supergod lunch, fika och antidopingföreläsning.
  • VILKA: Alla simmare i Elit-D-gruppen mellan 10-18 års ålder som gjort Ren vinnare utbildning online innan den 20 november.
  • KOSTNAD: Gratis! Och man får dessutom en supersnygg silverfärgad USS/SDOP badmössa och är med i en utlottning med snygga t-shirtar.

Anmäl er till lunchen/föreläsningen via länken här och meddela även ev. specialkost. Senast anmälningsdatum är söndag den 14 november.

Mories Nettelmann ny ansvarig för NIU simning

Vi välkomnar Mories Nettelmann som ny ansvarig för NIU simning på Maja Beskowgymnasiet och elitsimning i Umeå simsällskap.

Mories är ett välbekant ansikte för en del av oss då han var vattenpolotränare i vår vattenpolosektion under ett antal år. Han kommer närmast från en anställning som sektionschef på Arbetsförmedlingen.

Mories bakgrund i simidrott är att han under uppväxten i Tyskland var simmare fram tills 15 års ålder, innan han blev rekryterad till vattenpolo. Sin gymnasietid spenderade han i en tysk motsvarighet till NIU i simidrott. Han hade en mycket framgångsrik karriär inom vattenpolo och blev bland annat tysk mästare fyra år i rad. Mories har spelat i tyska landslaget och han har även spelat vattenpolo professionellt i Australien i ett par år innan han gick vidare till en civil karriär.

Nu är han redo för nya utmaningar och valde att att söka tjänsten som NIU-ansvarig för simning. Vi är väldigt glada över hans lugn och kompetens och önskar honom stort lycka till i nya tjänsten. Mories tillträder måndag den 8 november och kommer att gå längs med sportchef Camilla Johansson-Sponseller under en period för att göra en bra överlämning.

Elittränare USS/NIU-ansvarig sökes

Elittränare till USS och ansvarig för NIU i simning sökes.

Det är Maja Beskowsskolan i Umeå som söker ny gymnasielärare till elitidrottsgymnasiet. Detta är en anställning hos Umeå kommun som delas med Umeå simsällskap där ca 75 % av tiden är förlagd på skolan och 25 % i föreningen.

Mer information om tjänsten och vad den innebär finns att läsa i beskrivningen hos Arbetsförmedlingen. Sista ansökningsdag är 30 augusti.