Nyheter: Föreningen

Inbjudan till KM 2023

Umeå simsällskap bjuder in till traditionsenligt klubbmästerskap lördagen den 2 december.

Precis som förra året går KM relativt tidigt, redan första helgen i december. Kolla in inbjudan och missa inte att vi har en ny 3-generationslagkapp i år, se mer längre ner om det.

Mer information om KM finns att läsa i inbjudan: Inbjudan KM 2023 (PDF).

Sista anmälningsdag för både simtävlingen och middagen är redan tisdagen den 21 november, så se till att anmäla er direkt ni läser detta.

Nytt unikt lopp i år: 3-generationslagkapp på KM

Vi har lagt till en 3-generationslagkapp på KM! Detta är nytillkommet och finns inte med i inbjudan ovan. Denna lagkapp är mixed. Alla tre i ett lag kan vara av samma kön, eller så kan man ha både killar och tjejer i laget.

Det måste inte vara tre generationer i rakt nedstigande led. Man man till exempel simma med sin moster och sin farfar, eller med sin bonusmamma och sin mormor. Men precis som i den ”vanliga” generationslagkappen kan man inte simma med någon som inte ingår i ens familj/släkt.

I 3-generationslagkappen simmar man 25-50-25 (första sträckan är 25 meter, andra sträckan är 50 meter och tredje sträckan är 25 meter).

Vi kallar 3-generationslagkappen för gren 23, och man simmar till sist i tävlingen (inga försök i början av passet som i den ”vanliga” generationslagkappen).

Ni anmäler er till 3-genrationslagkappen genom att mejla Martin på uss.breddansvarig@gmail.com.

Kallelse till årsmöte 2023

Vi hälsar alla medlemmar varmt välkomna till Umeå simsällskaps årsmöte tisdagen den 21 mars 2023 kl. 18.00. Årets årsmöte hålls på plats i konferenslokalen i Navet, vid 50-metersbassängen.

Kallelsen med dagordning gick ut via e-post till medlemmarna den 28 februari och finns att läsa som PDF på nedanstående länk:

Övriga årsmöteshandlingar:

Budgetförslaget kommer att vara i förenklad form, den som vill läsa hela budgetförslaget i detalj kan kontakta Camilla på uss.sportchef@gmail.com för att ta del av den.

Inbjudan till KM 2022

Umeå simsällskap bjuder in till traditionsenligt klubbmästerskap lördagen den 3 december.

Tiden går snabbt på hösten, december månad är inte långt borta och i år arrangeras KM redan den första helgen då Norrländska mästerskapen och Sum-Sim Riks lagt beslag på de övriga helgerna innan jul.

All information om KM finns att läsa i inbjudan: Inbjudan KM 2022 (PDF).

Sista anmälningsdag för både simtävlingen och middagen är redan tisdagen den 22 november, så se till att anmäla er direkt ni läser detta.

Endast ett pass i år

Under några år har KM även haft ett extra förmiddagspass, men i år återgår tävlingen till sitt vanliga format med ett enda eftermiddagspass och därefter gemensam middag. Som vanligt innehåller KM också våra populära familjelagkapper som vi hoppas se många generationslag i!

I år kommer vi att vara ännu fler efter sammanslagningen med Holmsund vilket är extra roligt. Dessutom är även IKSU:s ungdomar välkomna att delta, även om de inte kan tävla om själva KM-medaljerna.

All information om vem man ska skicka sin anmälan till och var man anmäler sig för att delta på middagen finns i inbjudan.

 

 

Beställning av USS-kläder mm inför jul

Funderar ni på USS-kläder och utrustning som julklapp i år? Då gäller det att beställa i god tid, den 10 november är sista datum då TYR kan garantera leveranser innan jul.

Umeå simsällskap har TYR som samarbetspartner för klubbkläder och utrustning som klubbväskor, handdukar mm. Dessa finns att beställa i vår egna webbshop hos TEAM TYR, mer info om det här.

Skälet till att beställningen måste göras så långt innan jul är för att produktionen av dessa team-produkter – det vill säga tryck av föreningens logotyp, namn etc – sker först efter att en beställning är lagd och det ger längre leveranstider.

Observera att detta är en separat butik enbart för team-produkter, till skillnad från TYR:s vanliga webbshop med badkläder, simglasögon osv. I den har vi istället en rabattkod, mer info om det här.

Funktionärsutbildningar VT 2023

I januari nästa år blir det utbildning för tävlingsfunktionärer och senare i april utbildning för distriktsfunktionärer.

Som ett led i att utöka antalet tävlingsfunktioner – både för att kunna arrangera tävlingar överhuvudtaget, men också för att lätta på belastningen för nuvarande funktionär som sliter hårt – är det viktigt att vi löpande utbildar nya funktionärer. Vi behöver också vidareutbilda våra funktionärer till distriktsfunktionärer, som har nyckelroller vid tävlingar.

Nu är datum klara och anmälan öppnad för två utbildningar under vårterminen 2023. Dessa utbildningar hålls på plats i Navet här i Umeå och de är som vanligt helt kostnadsfria (kostnaden som anges vid anmälan tas av föreningen). Mat och fika ingår under dagen.

Digitala utbildningar och uppdateringar av utbildningar i vår

Det kommer även att hållas en digital tävlingsfunktionärsutbildning under våren för att underlätta för de som inte kan vara på plats. Datum för detta kommer senare.

För nuvarande funktionärer som behöver genomgå en uppdatering (vilket alla funktionärer behöver efter en viss tid) kommer det att hållas digitalt uppdatering under våren. Datum för detta kommer senare.

Slutligen finns det, som vi skrivit om tidigare, även en digital tävlingsfunktionärsutbildning på kvällstid redan nu tisdagen den 15 november denna höst, läs mer här.

Digital funktionärsutbildning i november

Nu kommer ytterligare en chans att anmäla sig till funktionärsutbildning. Denna gång en digital utbildning som sker tisdagen den 15 november, på kvällen. 

Funktionärer på tävlingar är grundstenen i vår ideella verksamhet som simförening och efter två år av pandemi har ett redan ansträngt läge blivit akut, när allt färre föräldrar och vårdnadshavare i verksamheten finns tillgängliga som funktionärer. Vi var nära ställa in hemmatävlingen Umeracet förra helgen på grund av detta.

Vi påminner om att varje aktiv i tävlingsgrupperna behöver ha en funktionärsutbildad person (familj eller övrig släkt och vänner) knuten till sig, om man inte på annat sätt är flitigt engagerad i verksamheten (i sektioner och styrelse).

Ingen kostnad, ingen förkunskap

Utbildningen är gratis (kostnaden som står på anmälningssidan går till föreningen) och det krävs ingen som helst förkunskap om simning eller simtävlingar, utbildningen ger allt ni behöver för att kunna ställa upp som funktionär.

Vid detta tillfälle sker utbildningen digitalt, tisdagen den 15 november kl. 18.00–21.15.

Anmälan sker via denna länk.

Nästa tillfälle blir en utbildning av tävlingsfunktionärer på plats på Navet söndag 22 januari, läs mer här.

Varmt välkomna att anmäla er! Kom ihåg att ju fler funktionärer vi har tillgängliga i föreningen, desto mindre behöver varje funktionär ställa upp. Vi har idag många hjältar som sliter hårt och står samtliga pass på varenda tävling och vi vill kunna avlasta dessa genom att ställa krav engagemang från alla i verksamheten.

Ny livetidtagning vid Umeracet

I helgen, den 24–25 september, arrangerar vi vår årliga hösttävling Umeracet och som en av de första tävlingarna använder vi det nya systemet Swimify som kommer att ersätta den tidigare livetidtagningen. Där kommer ni att hitta startlistor, heatlistor och resultatlistor samt förstås följa tidtagningen live.

Brist på funktionärer

Vi har fortfarande brist på funktionärer till tävlingen. Är du utbildad funktionär i USS – eller för den delen om du är utbildad och ska besöka tävlingen i helgen från någon annan ort – tar vi tacksamt emot hjälp, både för att fylla alla platser men även för att kunna byta av de som redan ställer upp mycket för oss.

Vi är också på jakt efter en speaker, vi har en erfaren tidigare speaker som kan hjälpa som stöd ifall du kan tänka dig vara speaker men är osäker på hur det fungerar.

Kontakta Martin på uss.breddansvarig@gmail.com om du har möjlighet att ställa upp.

Föräldraengagemang

Till föräldrar och vårdnadshavare med barn i Umeå simsällskaps verksamhet: likt alla andra ideella föreningar behöver vi er hjälp för att driva föreningen. I vårt fall är det framförallt funktionärer som behövs, för utan dem kan vi inte arrangera tävlingar.

Funktionärer är så viktigt att i stort sett inte kräver något annat engagemang än detta, ingen försäljning av strumpor eller liknande vid sidan av simningen. Det är några helger per år som vi behöver er i simhallen. Ni behöver inga förkunskaper om simning, vi står för utbildning av funktionärer. Att vara funktionär betyder också att man får vara delaktig i vår kärnverksamhet och ta del av vad simsporten är, vilket många föräldrar brukar uppskatta.

Läs mer om föräldraengagemang i Umeå simsällskap här.

 

Umeå simsällskap söker föreningsassistent för simskolan

Vi söker en person till tjänsten föreningsassistent i området simskola.

Det är en tjänst på deltid (minst 50 procent) upp till heltid beroende på lämplighet och önskemål, med start i mitten av augusti eller enligt överenskommelse (provanställning 6 månader tillämpas). Ansök senast 3 juli i sommar.

Mer information om tjänsten här: Annons Föreningsassistent HT 2022 (PDF)

Umeå simsällskap söker simskoleansvarig

Vi söker en driven och ansvarsfull person till tjänsten ansvarig för simskolan.

Det är en heltidstjänst med tillsvidareanställning (provanställning 6 månader tillämpas) med start i mitten av augusti eller enligt överenskommelse. Ansök senast 3 juli i sommar.

Mer information om tjänsten här: Annons simskoleansvarig HT 2022 (PDF)

Kallelse till extra årsmöte

Torsdagen den 7 april kl. 18.00 håller USS ett extra årsmöte för att anta nya stadgar.

Vid USS årsmöte den 24 mars presenterade styrelsen omarbetade stadgar som bättre speglar föreningens verksamhet. För att anta dessa stadgar krävs ett beslut av ett årsmöte och därför kallar vi till extra årsmöte för att ta beslut om detta. Mötet sker digitalt via Zoom, länk finns i kallelsen med dagordning nedan.

Årsmöteshandlingar

Nedan finns årsmöteshandlingar att ta del av som PDF:er.

Bakgrund till stadgeändringarna

Bakgrunden är att de nuvarande stadgarna inte setts över på länge och delvis inte speglar hur verksamheten ser ut idag. Det finns även separat dokument med extra stadgar för sektioner varav de flesta inte varit en del av verksamheten på decennier.

De gamla stadgarna var skrivna i en tid då klubbens verksamhet var mindre och det mesta sköttes ideellt av medlemmarna. Nu har vi ett kansli med anställda som driver basen i verksamheten och sköter om ekonomin, medan de ideella krafterna fokuseras på de områden där de behövs mest, så som funktionärer vid tävlingar och förtroendevalda uppdrag.

Några av förändringar är att tävlingssektionen läggs in i stadgarna i likhet med Livbojen, som redan finns där. Livbojens upplägg förenklas så att ledamöterna väljs på ett år i taget och ingen ordförande behövs utan bara en sammankallande. Andra förändringar är att Svenska Triathlonförbundet lagts in då föreningen numera är med i det och har triathlonverksamhet.

Förslaget på nya stadgar finns att läsa i sin helhet ovan, liksom det nuvarande stadgarna som jämförelse. Förslaget från styrelsen till extra årsmötet är att anta det nya stadgarna i sin helhet samt ogiltigförklara gamla stadgedokument. Om någon motsätter sig de nya stadgarna kommer vi inte att ändra i detaljer, utan då får vederbörande rösta nej till det liggande förslaget.