Nyheter: Masters

Höstlovsträning 2023

Vecka 44 är höstlovsveckan och därmed gäller ett annat träningsschema för våra träningsgrupper i simning.

Som vanligt avslutar vi höstlovet med Swim of Hope för alla grupper, där vi simmar i lagkappsform och samlar in pengar. I år är Swim of Hope även ett sponsorsim, efter några års upphåll i samband med pandemin. Sponsorsim innebär att vi både samlar pengar till Barncancerfonden och till föreningens verksamhet – så att vi kan erbjuda träning, tävlingar och läger – genom att simmarna skaffar sponsorer till sina grupper. Läs mer om detta här.

Vad gäller Holmsund så är det ingen höstlovsträning där, men simmarna är välkomna till grupperna på Navet. Vattenpolo nybörjare, triathlon vuxna och ungdomssim är lediga. Alla mastersgrupper är välkomna på masterstiderna. För A-gruppen gäller att en del fått instruktioner av sin tränare att träna på vissa av Elits tider, så för familjer som berörs av det, kolla med simmaren ifall andra tider gäller.

Klicka på bilden nedan för en större version av schemat.

Träning under Kristi himmelsfärd

Den här veckan innehåller extra ledigheter då Kristi himmelsfärdsdagen infaller på torsdag och därmed blir det lite förändringar i träningstiderna.

  • Torsdag 18 maj: Masters har träning 9.00–10.30 och som vanligt vid lov är det en öppen träning utan tränare, där alla från våra träningsgrupper är välkomna. All övrig träning är inställd på torsdag då Navet stänger tidigare.
  • Fredag 19 maj: Elit/A/B har träning 16.00–18.00, övriga grupper ledigt.
  • Lördag 20 maj: B-gruppen har ingen träning, övriga tränar som vanligt.
  • Söndag 21 maj: Träning som vanligt för alla.

Påsklovsträning 2023

Nu drar det ihop sig till påsk och ledigheter för många. På skärtorsdagen sker träning enligt ordinarie schema men från långfredagen och under den kommande veckan gäller nedanstående schema för våra träningsgrupper.

Triathlon, vattenpolo och simhopp har ledigt under lovet. Som vanligt går det bra för alla att träna på Masters tider. Söndag 16 april gäller ordinarie schema för alla, inklusive simskola och vattenpolo.

På långfredagen kör vi en specialare, för andra året i rad låter vi våra simmare som kör distans (och öppet vatten) testa att simma så snabbt de kan på 5 km. Även Masters är välkomna att delta. För de allra snabbaste kan en bra tid på 5 km i bassäng ge möjlighet att få delta i landslagsuppdrag i öppet vatten-simning, men oavsett nivå är det en kul utmaning och ett bra träningstillfälle!

Om man behöver tidtagning på 5 km behöver man anmäla sig till Camilla i förväg på uss.sportchef@gmail.com.

Sportlovsträning 2023

Här är årets sportlovsschema, som gäller för träning lördag 4 mars till söndag 12 mars.

Lördag 4 mars är det träningsledigt för alla grupper, utom Masters. Övriga vuxengruppen (Nybörjarmasters, Mellanmasters och Triathlon vuxen) är välkomna att träna på Masters tider under veckan (utan tränare). Ungdomssim 2, Simhopp och Vattenpolo nybörjare har ledigt hela sportlovet.

Simmarna i Holmsunds A-grupp är välkomna på A-gruppens tider och Holmsunds C- och D-grupp är välkomna på C/D-gruppernas tider.

Lördag 11 mars blir det lovkul på Bräntberget och då är alla som vill välkomna! Vi håller på 14.00–16.00 (eller så länge man vill) och man får ta med sig valfri sak att åka på i backen som kälke, skrana, skidor etc (eventuellt liftkort får man bekosta själv). Ta gärna med er något att fika också.

Anmälan vuxensim våren 2023

Vuxen och sugen på att bli bättre simmare, att få bra och allsidig simträning?

Nu är anmälan för vårens vuxencrawlkurser öppen. En nyhet för våren är att Crawl 3 är tillbaka, läs mer nedan. Vi erbjuder i vår 10 ggr av:

  • Crawl 1: Denna kurs är en introduktionskurs där du lär dig simma crawl eller FRISIM. Vår duktiga tränare lär dig korrekt teknik och ger dig tips på hur du kan träna när du är själv. OBS! Förkunskaper är att du är simkunnig, dvs: att du kan simma 200 meter varav 50 meter på rygg. Om du är nybörjare i simning och vill lära sig grunden anmäler du dig till vuxensimskola på Ersboda.
  • Crawl 2: Denna kurs är en fortsättning på Crawl 1, eller för dig som redan kan simma 50 m crawl/frisim utan att stanna. Våra duktiga tränare lär dig korrekt teknik och ger dig tips på hur du kan träna när du är själv. OBS! Förkunskaper är att du är simkunnig, dvs: att du kan simma 200 meter varav 50 meter på rygg, samt att du kan simma 50 m crawl/frisim utan att stanna.
  • Crawl 3: Detta är en kurs där deltagarna förfinar sina crawlkunskaper och även börjar läras sig andra simsätt. Man förbereder sig på att kunna börja i träningsgrupp för simning.

All anmälan sker via vår anmälningssida hos SportAdmin. Datum för vårens vuxensim finns här.

Ta steget vidare med Nybörjarmasters

För de som känner att de är redo att ta steget vidare från crawlkurser så erbjuder vi gruppen Nybörjarmasters. Det är en träningsgrupp för vuxna simmare som vill prova på att simträna. Man tränar två gånger i veckan (se träningsschemat här) under ledning av våra duktiga tränare. Man hittar denna grupp under ”träningsgrupper” i bokningssystemet.

Välkommen med din anmälan!

Anmälan vuxensim vinter 2022/2023

Vuxen och sugen på att bli bättre simmare, att få bra och allsidig simträning?

Nu är anmälan för vinterns vuxencrawlkurser öppen. Vi erbjuder i vinter (5 ggr före jul och 5 ggr efter jul) 10 ggr av:

  • Crawl 1: Denna kurs är en introduktionskurs där du lär dig simma crawl eller FRISIM. Vår duktiga tränare lär dig korrekt teknik och ger dig tips på hur du kan träna när du är själv. OBS! Förkunskaper är att du är simkunnig, dvs: att du kan simma 200 meter varav 50 meter på rygg. Om du är nybörjare i simning och vill lära sig grunden anmäler du dig till vuxensimskola på Ersboda.
  • Crawl 2: Denna kurs är en fortsättning på nybörjarcrawl, eller för dig som redan kan simma 50 m crawl/frisim utan att stanna. Våra duktiga tränare lär dig korrekt teknik och ger dig tips på hur du kan träna när du är själv. OBS! Förkunskaper är att du är simkunnig, dvs: att du kan simma 200 meter varav 50 meter på rygg, samt att du kan simma 50 m crawl/frisim utan att stanna.

All anmälan sker via vår anmälningssida hos SportAdmin. Datum för vinterns vuxensim finns här.

Ta steget vidare med Nybörjarmasters

För de som känner att de är redo att ta steget vidare från crawlkurser så erbjuder vi gruppen Nybörjarmasters. Det är en träningsgrupp för vuxna simmare som vill prova på att simträna. Man tränar två gånger i veckan (torsdag kl. 19.00-20.30 och söndag kl.09.00-10.30) under ledning av våra duktiga tränare. Man hittar denna grupp under ”träningsgrupper” i bokningssystemet.

Välkommen med din anmälan!

Höstterminens träningstider

Den här veckan drar höstterminen igång, vi är tillbaka i Navet och träningsgrupperna har fått nya scheman.

Det är förändringar i träningstider för flertalet av grupperna, så kolla in ert schema lite extra. Har ni inte redan anmält er till höstens verksamhet är det hög tid att göra nu.

Träningsgrupperna för simning finns här, vattenpolo här och triathlon här.

Sportlovsträning 2022

Här är sportlovsschemat som gäller för träning från lördagen den 5 mars till och med söndag 13 mars.

Lördag 5 mars är det vanligt schema för alla. Elit–E-grupperna samt Masters tränar sedan enligt schemat nedan.

Nybörjarmasters har vanlig träning söndag 6 mars, därefter går det bra att träna på Masters tider (utan tränare). Mellanmasters och Triathlon vuxen är också välkomna att träna på Masters tider (utan tränare). Vattenpolo nybörjare har vanlig träning söndag 6 mars, därefter ledigt. Ungdomssim 2 har ledigt hela sportlovet.

Söndag 13 mars blir det lovkul på Bräntis och då är alla som vill välkomna!

Jullovsträning 2021–2022

Julen närmar sig och under jullovet får våra träningsgrupper ledigt från träning fram till början av januari.

I jullovsschemat nedan finns datumen för julavslutning för i år för respektive grupp. Masters kommer däremot att ha träningstider under jullovet och alla som går i träningsgrupper är välkomna att träna på dessa tider. Det är ingen tränare på kanten så vi hjälps åt att skriva passen.

Söndagen den 9 januari kör vi traditionsenligt 100×100 (eller lämplig utmaning anpassad för gruppens nivå) för alla grupper och sen startar ordinarie schema igen från och med måndag 10 januari.

Det har varit fantastiskt roligt att vi kunnat åka på tävlingar i höst! Vi håller tummarna för att läget inte förvärras under vintern, men som vanligt numera kan saker och ting ändras med kort varsel. Vi vill önska alla medlemmar en riktigt god – och smittfri – jul och ett gott nytt år!

Klicka på schemat nedan för större version, det finns även som PDF för utskrift. (Uppdaterat 5 januari 2022.)

2020 – ett minst sagt annorlunda år

2020 var året där inget blev som vi hade tänkt oss. Pandemin som drog över världen stängde ner resor och arrangemang med stor inverkan på stora delar av vår verksamhet.

När vi nu satte oss ner och sammanfattade detta annorlunda år insåg vi att det ändå hände en hel del, trots att ”allt” ställdes in. Stora tävlingsarrangemang och de normala resorna uteblev, men istället hade vi mikrotävlingar och läger i närheten. Det fanns utrymme för träning och aktiviteter i nya former, inte minst under sommaren. Nu finns verksamhetsåret 2020 sammanfattat i vår verksamhetsberättelse nedan:

USS verksamhetsberättelse 2020 (PDF, 10 MB)

USS verksamhetsberättelse 2020 högupplöst (PDF, 19 MB)

De senaste årens verksamhetsberättelser finns samlade här.