Nyheter: Simskola

Intensivsimskola på sportlovet 2024

På sportlovet erbjuder vi möjligheten till intensivsimskola på Ersbodabadet.

I höstas höll vi en intensivsimskola på höstlovet som var uppskattad. Intensivsimskolan brukar vanligtvis erbjudas på sommaren och är ett populärt alternativ till den vanliga simskolan, där barnen kan göra stora framsteg på kort tid. Sportlovet infaller vecka 10 och intensivsimskolan är fem lektioner, måndag 4 mars till fredag 8 mars, på Ersbodabadet.

Alla kommer kunna anmäla sig när anmälan öppnar tisdagen den 6 februari, klockan 12:00. Avgiften för fem lektioner är 625 kr (plus administrativa avgifter).

Redan nu kan man följa den här länken till vår anmälningssida hos SportAdmin, och se tiderna för simskolan (de finns under aktuellt nivå, så till exempel intensivsimskola på sportlovet för Sköldpaddan finns under Steg 2 Sköldpaddan).

Bröstsimsgrupp på sportlovet

Sportlovet är också ett bra tillfälle att delta i bröstsimsgrupp, det är en grupp som riktar sig till de som vill uppnå kraven i skolan och vill lära sig simma bröstsim. Åldersgräns född 2015 eller äldre. Även här öppnar anmälan den 6 februari klockan 12.00 och gruppen finns att se i SportAdmin redan nu.

Nyhet: intensivsimskola på höstlovet 2023

I höst bjuder vi på en välkommen nyhet, intensivsimskola på höstlovet! Vi har sedan många år tillbaka erbjudit intensivsimskola på sommaren, och det har varit ett populärt alternativ till den vanliga simskolan, där barnen kan göra stora framsteg på kort tid.

Höstlovet infaller vecka 44 och därmed blir det intensivsimskola i fem lektioner, måndag 30 oktober till fredag 3 november, på Ersbodabadet.

Alla kommer kunna anmäla sig när anmälan öppnar tisdagen den 26 september, klockan 12:00. Avgiften för fem lektioner är 625 kr (plus administrativa avgifter).

Redan nu kan man följa den här länken till vår anmälningssida hos SportAdmin, och se tiderna för simskolan.

Umeå Simsällskap söker simskoleledare i Holmsund

Ett jobb för dig som tycker om att jobba med barn, vill utvecklas som pedagog och utöka dina meriter.

Umeå Simsällskap erbjuder simskola för barn i alla åldrar, från nybörjare till tävlingssimmare. Just nu söker vi fler ledare till simskolan i Holmsund. Vi har simskola på söndagar. Du ska vara simkunnig men behöver inte ha bakgrund inom simning. Vi söker vuxna och ungdomar över 15 år.

Kontakta oss på simskola@umesim.nu för mer information, vi ser fram emot att höra från dig!

Simskola i Holmsund hösten 2022

Nu är förberedelserna klara inför starten av vår simskola i Storsjöhallen i Holmsund. Vi tackar er som väntat för ert tålamod.

Terminen i Holmsund startar söndagen den 18 september och löper 12 gånger fram till söndagen den 11 december. Datum för samtliga tillfällen finns på vår sida om datum för simskolan.

Höstterminen har alltså 12 tillfällen då starten sker lite senare. Vårterminen nästa år kommer att ha 15 tillfällen precis som simskolan i Umeå. Kostnaden för höstterminen blir därmed lite lägre än ordinarie pris.

Anmälan

Anmälan till simskolan i Holmsund öppnade idag tisdag den 6 september kl. 12.00. De som har fyllt i intresseformuläret tidigare har då förtur till anmälan i två dagar.

torsdag den 8 september kl. 12.00 öppnar vi simskoleanmälan för alla. Fram till dess kan enbart ni i intresseanmälansgruppen anmäla er.

Anmälan görs via vår anmälningssida hos SportAdmin.

Avgift

Avgiften för 12 gånger är 1300 kr, samt en medlemsavgift i Umeå simsällskap på 50 kr. Qvickly (tidigare Billmate), som levererar vårt betalningshanteringssystem tar även ut serviceavgifter så totalsumman blir lite högre än bara våra avgifter.

Val av grupp

Vi ber er att läsa igenom gruppbeskrivningarna och placera ert barn i den grupp som ni tror passar deras färdighet. Välj hellre en lägre grupp, än en högre ifall de är mittemellan. Se här för mer info kring nivåer. Tänk på att man måste klara alla moment för att gå vidare till nästa nivå.

Under första tillfället den 18 september kommer vi att testa av barnens färdigheter och placera dem i rätt grupp och det kan då bli ändringar mot hur man har anmält sig. Framöver kommer man att inför nästa termin få en rekommenderad fortsättningsnivå så man vet vilken grupp som man ska anmäla till.

Mer information om vår simskola hittar ni här.

Umeå simsällskap söker föreningsassistent för simskolan

Vi söker en person till tjänsten föreningsassistent i området simskola.

Det är en tjänst på deltid (minst 50 procent) upp till heltid beroende på lämplighet och önskemål, med start i mitten av augusti eller enligt överenskommelse (provanställning 6 månader tillämpas). Ansök senast 3 juli i sommar.

Mer information om tjänsten här: Annons Föreningsassistent HT 2022 (PDF)

Umeå simsällskap söker simskoleansvarig

Vi söker en driven och ansvarsfull person till tjänsten ansvarig för simskolan.

Det är en heltidstjänst med tillsvidareanställning (provanställning 6 månader tillämpas) med start i mitten av augusti eller enligt överenskommelse. Ansök senast 3 juli i sommar.

Mer information om tjänsten här: Annons simskoleansvarig HT 2022 (PDF)

Anmälan sommarsimskolan 2022

Den här veckan öppnar vi vår anmälan för sommarsimskolans intensivkurser.

Anmälan till våra sommarkurser i simskolan för de som redan är medlemmar är öppen och på torsdag den 28 april klockan 12.00 öppnar anmälan för alla.

Anmälan görs som vanligt på vår anmälningssida hos SportAdmin.

I och med att barnen tränar varje dag blir dessa kurser extra effektiva. Frågor kring sommarsimskolan kan mejlas till simskola@umesim.nu.

Intensivsimskola är 10 tillfällen som går måndag-fredag, varje dag, samma tid, under en tvåveckorsperiod. Det finns fyra perioder att välja på och man kan anmäla sig till fler än en.

Vi erbjuder fyra kursperioder för intensivsimskolan:

  • Intensivsimskola 1 vecka 20-21, Navet (9 tillfällen, ej Kristi himmelsfärdsdag)
  • Intensivsimskola 2 vecka 23-24, Ersbodabadet (10 tillfällen)
  • Intensivsimskola 3 vecka 25-26, Ersbodabadet (9 tillfällen, ej midsommarafton)
  • Intensivsimskola 4 vecka 32-33, Ersbodabadet (10 tillfällen)

För exakta datum för varje period, kolla under simskolans datum och klicka här för att komma direkt till anmälan.

Kostnaden för 10 tillfällen är 1085 kr och 975 kr för 9 tillfällen, plus eventuell medlemsavgift på 50 kr om man inte redan är medlem. Det tillkommer en administrativ avgift för kortbetalning.

Covid-läget januari 2022

Ökad smitt och nya restriktioner innebär viss påverkan på vår verksamhet, här är en sammanfattning av vad som gäller nu i januari.

Uppdaterad 24 januari.

Som de flesta känner till har smittan i samhället ökat explosivt på sista tiden och i veckan har nya restriktioner trätt i kraft. Detta har fått konsekvenser för vår tävlingsverksamhet med inställda tävlingar och det påverkar hur vi kan röra oss och byta om inne på anläggningar som Navet. Positivt i sammanhanget är dock att kärnverksamheten med simskola och träning kan fortsätta som planerat, med vissa anpassningar, se nedan.

Vid bekräftad smitta hos deltagare

Vid bekräftad smitta (via snabbtest eller PCR-test) hos en person som deltagit i verksamheten vill vi att ni meddelar sportchef Camilla Johansson-Sponselleruss.sportchef@gmail.com så att vi kan informera berörda grupper om det.

Inställda tävlingar

USS har beslutat att ställa in deltagandet vid Arena Open i Skellefteå den 29–30 januari samt att ställa in arrangemanget av vår hemmatävling Umestänket som skulle ha genomförts den 12-13 februari. Vad gäller tävlingar längre fram avvaktar vi tills vidare utvecklingen. Förhoppningen är att toppen av smittan snart är nådd och bättre tider stundar längre fram i vår.

Simskolan

Simskolan fortsätter i samma omfattning som tidigare. Var uppmärksam på skyltar om max antal personer och undvik trängsel.

Träningsgrupper

Våra träningsgrupper för barn, ungdomar och vuxna fortsätter sin verksamhet som tidigare. Nytt är att vi inte får nyttja de ordinarie omklädningsrummen utan är hänvisade till de mindre, se kartan nedan.

På Navet

Navet har infört begränsningar i antalet personer som får vistas i olika delar av byggnaden, se till att vara uppmärksam på de skyltar som finns uppsatta runt om i anläggningen. Navet har även delat upp vilka omklädningsrum som får användas och därmed är våra träningsgrupper hänvisade till de mindre omklädningsrummen. Då de är få personer som får vistas i de mindre omklädningsrummen rekommenderar vi ombyte hemma innan träning.

  • Simskolan byter om som vanligt i de allmänna omklädningsrummen (omklädning A & B)
  • Elit 1, Elit 2, Elit Tri och A-gruppen byter i första hand om vid 50-metersbassängen (omklädning 4 & 5)
  • Övriga grupper, inklusive mastersgrupperna, byter i första hand om vid multibassängen (omklädning 1 & 2)

Det går bra att byta från omklädningen vid multibassängen till den vid 50-meterbassängen och vice versa, om det är mindre trängsel på andra stället, oavsett grupp. Det viktiga är att inte använda de allmänna omklädningsrummen just nu för annat än simskolan.

På Ersbodabadet

På Ersbodabadet gäller 60 personer max i anläggning och ett avstånd på 2 m. 1 person eller ett sällskap åt gången i bastun. Var uppmärksam på skyltning i anläggningen.