Nyheter: Simskola

Corona-läget 2 april

Här är en dagsaktuell uppdatering om läget i föreningen så som det ser ut idag torsdag 2 april, med anledning av coronakrisen som råder.

Umeå simsällskap fortsätter att följa utvecklingen i samhället och de råd som myndigheterna kommer med, nedan finns informationen om Folhälsomyndighetens nya råd, vad vi gör i föreningen och våra uppmaningar till medlemmar, simmare, föräldrar och ledare.

Folkhälsomyndighetens nya råd

Folkhälsomyndigheten gick ut med nya allmänna råd igår och sedan ett förtydligande om träningsmatcher idag. De värdesätter ett fortsatt idrottsutövande för barn, ungdomar och vuxna, men vill ytterligare understryka vikten av att begränsa smittspridning.

För idrotten gäller nu följande råd enligt Folkhälsomyndigheten:

 • Undvika närkontakt mellan idrottsutövare
 • Om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
 • Skjuta upp matcher, tävlingar och cuper
 • Begränsa antalet åskådare och undvika trängsel
 • Undvika onödiga resor i samband med idrottsutövande.

Landträning inställd

Vår verksamhet i bassäng kan inte flyttas utomhus i dagsläget men vi har från och med idag bestämt att ställa in all landträning och fokusera på själva simningen, för att ytterligare begränsa tiden med varandra inomhus. Vi tittar på möjligheten till landträningar utomhus längre fram i vår.

Råd till aktiva, ledare och föräldrar

 • Stanna hemma vid minsta känning av sjukdomssymptom.
 • Stanna hemma minst två dagar helt frisk efter sjukdom.
 • Tvätta händerna innan avfärd till träningen.
 • Sprid ut er i omklädningsrummet. Det finns gott om ledigt utrymmet i Navets omklädningsrum nu när besöksantalet minskat, det finns ingen anledning att ta skåp precis bredvid varandra.
 • Håll extra avstånd till varandra före och efter träningarna, tänk t.ex. på att inte sitta för nära andra.
 • Håll extra avstånd till varandra under träningarna i stora bassängen, sprid ut er på banan vid vila.
 • Drick endast ur egen vattenflaska.
 • Vi ser helst att föräldrar som inte måste vara på plats i simhallen stannar hemma.
 • Vid simskola ber vi föräldrarna sprida ut sig innan/efter lektionen och tänk på avståndet i omklädningsrummet.

Extra åtgärder på Ersboda bad och gym

På Ersboda bad och gym, som Umeå simsällskap driver, har vi också infört striktare regler kring verksamheten. För att det ska vara så rent och säkert som möjligt SKA alla innan bad:

 • Max 10 st i duschrummet samtidigt, vänta i simhallen eller omklädningsrum tills det blir färre är 10 st innan ni går in.
 • Tänk på att hålla avstånd emellan er och hosta/nys i armvecket
 • Max 3 st i bastun samtidigt duschad och ren innan ni bastar
 • Duscha UTAN badkläder med tvål/schampo och vatten, även håret
 • Vill du inte blöta håret så använder du badmössa, vi ger er 25% på badmössor

Gällande simskola så är det samma regler som ovan och tillägg med:

 • När ni har lämnat era barn till simskola väntar ni utanför simhallen t.ex. i caféet, sofforna i korridoren. Tänk även på att hålla avstånd till varandra.

Angående fortsatt simskola, baby- och minisim

Vi har haft kontakt med föräldrar som är oroliga över fortsatt verksamhet, även om den är i linje med myndigheternas råd. Det går naturligtvis bra att avstå från fortsatt deltagande om man anser att all typ av verksamhet är för riskfylld.

Vi har dock inte möjlighet att betala tillbaka några avgifter för avbrutna kurser. Dessa medel är redan låsta mot våra fasta kostnader och vi som förening – likt andra idrottsföreningar i landet – står inför en mycket svår tid ekonomiskt, så vi ber er ha överseende med detta.

Kommande simtävlingar och arrangemang

Sedan tidigare har vi gått ut med att långbanetävlingen Norrländska mästerskapen/Arena Open i slutet av maj är inställd.

Vidare har Norrlands Simförbund beslutat att alla tävlingar är inställda fram till sommaren. Hur det blir med Sum-Sim och JSM/SM i sommar är inte beslutat ännu.

Vad gäller öppet vatten-säsongen har de flesta arrangörer valt att avvakta och se hur läget utvecklar sig. Vansbrosimningen har t.ex. meddelat att de ska ta beslut i slutet av april.

Mer information

För mer information gällande coronakrisen och föreningen, se vår allmänna informationssida.

Anmälan sommarsimskolan 2020

Med bakgrund av en trist vinter kan det vara desto roligare att blicka framåt mot sommaren och det gör vi genom att redan nu öppna anmälan för vår populära sommarsimskola.

Tisdagen den 25 februari klockan 12.00 öppnar anmälan till våra sommarkurser i simskolan för de som redan är medlemmar och på torsdag den 27 februari klockan 12.00 öppnar den för alla.

Redan nu finns datum och tider för sommarsimskolan på Umeå simsällskaps anmälningssida. Man behöver inte logga in för att se kurserna, klicka bara på ”Grupper” överst, och välj sedan nivå (Bläckfisken, Baddaren etc) för att se vilka sommarkurser som erbjuds. Mer info om anmälan i SportAdmin här.

I och med att barnen tränar varje dag blir dessa kurser extra effektiva. Frågor kring sommarsimskolan kan mejlas till uss.simskola@gmail.com.

Intensivsimskola är 10 tillfällen som går måndag-fredag, varje dag, samma tid, under en tvåveckorsperiod. Det finns fyra perioder att välja på och man kan anmäla sig till fler än en. Dessa kurser går på Ersboda Bad och Gym.

Följande kurser erbjuds:

 • Vecka 21-22 (kvällstid)
 • Vecka 23-24 (kvällstid)
 • Vecka 25-26 (dag och kvällstid. 9 gånger på grund av midsommarafton, kostar 968 kr plus administrativ avgift)
 • Vecka 32-33 (kvällstid)

Kostnaden är samma som den vanliga simskolekursen, dvs 1050 kr, plus eventuell medlemsavgift på 50 kr om man inte redan är medlem. Det som tillkommer är en administrativ avgift för kortbetalning.

De kurser som finns ovan erbjuder Baddaren (för barn födda 2015 och tidigare), Bläckfisken, Pingvinen 1, Pingvinen 2 och Fisken. Vi erbjuder även bröstsimskurser för ungdomar födda 2011 och tidigare.  Har du ett barn/ungdom som vill gå haj/teknik/medleysimskola i sommar? Då erbjuder vi ett DAGLÄGER under vecka 25 på Ersboda bad och gym. Mer information och anmälan kommer inom kort.

Anmälan simskola våren 2020

I början av februari öppnar anmälan för simskolans vårtermin 2020.

 • Tisdag 4 februari 2020 kl. 12.00 släpps kurserna för er som redan är medlemmar i vår verksamhet.
 • Torsdag 6 februari 2020 kl. 12.00 öppnar anmäla för alla.

Vårterminen startar i februari och löper 10 gånger. Exakta datum kommer att publiceras senare på vår sida för datum. Kurserna kommer att läggas upp på anmälningssidan hos SportAdmin. Läs mer om hur SportAdmin fungerar.

Har man frågor kring anmälan kan man antingen kolla på våra sidor om simskolan eller mejla oss på uss.simskola@gmail.com. Man kan även ringa oss på kansliet på: 090-129744. OBS, om vi ej svarar i telefon så är det lättast att mejla oss!

För att se vilken simskolenivå som rekommenderas för barnet: det kommer att synas på anmälningssidorna i SportAdmin när man loggat in för sitt barn. (Det är inte klart ännu, men kommer att uppdateras innan anmälan öppnar.)

Har ni ett syskon som ska anmälas samtidigt men som ej tidigare varit med hos oss, kontakta oss så hjälper vi er att boka in dem.

OBS! Om ni anmäler er/ert barn till kön, dubbelkolla att gruppen faktiskt är full innan ni anmäler här.

Lite information kring vårens kurser:

 • Vi erbjuder baby och minisimskolaErsboda Bad och Gym. Babysim är från 3 månaders ålder till två år. Efter Babysim kan man välja Minisimskola som är för barn mellan 2-4 år ålder och är tillsammans med en vuxen.
 • När får mitt barn börja i simskolan och info om djup?
  – Från och med året hen fyller 5 år och bottnar i bassängen. På Ersbodabadet får man börja simskola när man fyllt 4 år på tiderna 16.15 till 17:00.
  – På Ersbodabadet är bassängbotten höj- och sänkbar och vi anpassar därför efter barnens längd.
  – På Navet är bassängen 85 cm djup och då vill vi att ni mäter från golvet upp till barnets axlar eller haka så de kan ha huvudet ovanför vattnet. På måndagar och torsdagar 18.45 till 19:30 samt lördagar 11.30-12.15 är bassängen 1 meter djup.
 • Vi har kurser för barn och ungdomar födda 2010 och tidigare som är speciellt utformade för att man ska klara skolans krav på simkunnighet. Fokus i dessa grupper är bröstsim och ryggsim. Du hittar dessa kurser under fliken ”Bröstsimssimskola” på anmälningssidan.                                   
  Det finns även en simsättskurs för ungdomar mellan 11-17 år för dig som vill börja med simning och lära dig alla simsätt.
 • De barn och ungdomar som ska anmäla sig till tekniksimgrupperna och medleygrupperna ska kolla med Martin Lindvall (uss.breddansvarig@gmail.com) innan anmälan för information om vilken grupp ni ska anmäla er till.

Välkomna med er anmälan!

Till er som tidigare gått i Navets simskola

Umeå simsällskap hälsar deltagare i Navets simskola varmt välkomna till vår verksamhet. Vi hoppas att ni kommer att trivas hos oss!

Som Västerbottens-Kuriren rapporterar kommer Navets egen simskola på kvällstid att upphöra från och med vecka 47 nu i höst. Umeå simsällskap fortsätter naturligtvis med simskola precis som tidigare.

Information om vår simskola hittar ni under simskolefliken. Nästa termin startar vecka 45 eller 46 beroende på kurs. Från och med torsdag den 24 oktober kl. 12.00 går det bra att anmäla sig via vår bokningssida (läs mer om SportAdmin här).

Vi rekommenderar att man antingen väljer att boka in sitt barn på Baddare-nivån eller kommer på så kallat uppsim. Uppsim är ett tillfälle för våra ledare att bedöma vilken nivå som är lämplig för barnet, genom att se barnet i vattnet.

Söndag 3 november kl. 16.00-16.30 har vi uppsim på Navet för de som vill boka högre nivå än Baddaren. Säg till i kassan att ni är där för uppsim. Samling vid multibassängen i Navet, med barnen ombytta och duschade.

Så fort ditt barn har klarat alla i moment i en nivå så går det vidare till nästa, även om det är mitt i terminen.

Har ni frågor så kontakta Umeå simsällskaps simskoleansvarig Maria Forsgren på uss.simskola@gmail.com.

Anmälan simskola vintern 2019/2020

Nu drar det ihop sig till anmälan för simskolans vintertermin 2019/2020. Klicka här för att komma direkt till anmälningssidan.

 • Tisdag 22 oktober kl. 12.00 släpps kurserna för er som redan är medlemmar i vår verksamhet.
 • Torsdag 24 oktober kl. 12.00 öppnar anmäla för alla.

Vinterterminen startar cirka en vecka in i november och löper 10 gånger. Här finns alla datum för simskolan. Redan idag kan man besöka anmälningssidan hos SportAdmin. Läs mer om hur SportAdmin fungerar.

Har man frågor kring anmälan kan man antingen kolla på våra sidor om simskolan eller mejla oss på uss.simskola@gmail.com. Man kan även ringa oss på kansliet på: 090-129744. OBS, om vi ej svarar i telefon så är det lättast att mejla oss!

För att se vilken simskolenivå som rekommenderas för barnet: det kommer att synas på anmälningssidorna i SportAdmin när man loggat in för sitt barn. (Det är inte klart ännu, men kommer att uppdateras innan anmälan öppnar.)

Har ni ett syskon som ska anmälas samtidigt men som ej tidigare varit med hos oss, kontakta oss så hjälper vi er att boka in dem.

OBS! Om ni anmäler er/ert barn till kön, dubbelkolla att gruppen faktiskt är full innan ni anmäler här.

Lite information kring vinterns kurser:

 • Vi erbjuder baby och minisimskolaErsboda Bad och Gym. Babysim är från 3 månaders ålder till två år. Efter Babysim kan man välja Minisimskola som är för barn mellan 2-4 år ålder och är tillsammans med en vuxen.
 • Nytt för den här terminen är extra minisim på tisdagar.
 • När får mitt barn börja i simskolan och info om djup?
  – Från och med året hen fyller 5 år och bottnar i bassängen. På Ersbodabadet får man börja simskola när man fyllt 4 år på tiderna 16.15 till 17:00.
  – På Ersbodabadet är bassängbotten höj- och sänkbar och vi anpassar därför efter barnens längd.
  – På Navet är bassängen 85 cm djup och då vill vi att ni mäter från golvet upp till barnets axlar eller haka så de kan ha huvudet ovanför vattnet. På måndagar och torsdagar 18.45 till 19:30 samt lördagar 11.30-12.15 är bassängen 1 meter djup.
 • Vi har kurser för barn och ungdomar födda 2010 och tidigare som är speciellt utformade för att man ska klara skolans krav på simkunnighet. Fokus i dessa grupper är bröstsim och ryggsim. Du hittar dessa kurser under fliken ”Bröstsimssimskola” på anmälningssidan.                                   
  Det finns även en simsättskurs för ungdomar mellan 11-17 år för dig som vill börja med simning och lära dig alla simsätt.
 • De barn och ungdomar som ska anmäla sig till tekniksimgrupperna och medleygrupperna ska kolla med Martin Lindvall (uss.breddansvarig@gmail.com) innan anmälan för information om vilken grupp ni ska anmäla er till.

Välkomna med er anmälan!

Anmälan simskola hösten 2019

Nu drar det ihop sig till anmälan för simskolans hösttermin 2019. Klicka här för att komma direkt till anmälningssidan.

 • Tisdag den 11 juni kl. 12.00 släpps kurserna för er som redan är medlemmar i vår verksamhet.
 • Torsdag den 13 juni kl. 12.00 öppnar anmäla för alla.

Höstterminen startar vecka 34 och löper 10 gånger. Här finns alla datum för simskolan. Redan idag kan man besöka anmälningssidan hos SportAdmin. Läs mer om hur SportAdmin fungerar.

Har man frågor kring anmälan eller vilken nivå man ska välja kan man antingen kolla på våra sidor om simskolan, kolla i medlemsappen eller mejla oss på uss.simskola@gmail.com. Man kan även ringa oss på kansliet på: 090-129744. OBS, om vi ej svarar i telefon så är det lättast att mejla oss!

Har ni ett syskon som ska anmälas samtidigt men som ej tidigare varit med hos oss, kontakta oss så hjälper vi er att boka in dem.

OBS! Om ni anmäler er/ert barn till kön, dubbelkolla att gruppen faktiskt är full innan ni anmäler här.

Lite information kring höstens kurser:

 • Vi erbjuder baby och minisimskolaErsboda Bad och Gym. Babysim är från 3 månaders ålder till två år. Efter Babysim kan man välja Minisimskola som är för barn mellan 2-4 år ålder och är tillsammans med en vuxen.
 • När får mitt barn börja i simskolan och info om djup?
  – Från och med året hen fyller 5 år och bottnar i bassängen. På Ersbodabadet får man börja simskola när man fyllt 4 år på tiderna 16.15 till 17:00.
  – På Ersbodabadet är bassängbotten höj- och sänkbar och vi anpassar därför efter barnens längd.
  – På Navet är bassängen 85 cm djup och då vill vi att ni mäter från golvet upp till barnets axlar eller haka så de kan ha huvudet ovanför vattnet. På måndagar och torsdagar 18.45 till 19:30 samt lördagar 11.30-12.15 är bassängen 1 meter djup.
 • Vi har kurser för barn och ungdomar födda 2010 och tidigare som är speciellt utformade för att man ska klara skolans krav på simkunnighet. Fokus i dessa grupper är bröstsim och ryggsim. Du hittar dessa kurser under fliken ”Bröstsimssimskola” på anmälningssidan.                                   
  Det finns även en simsättskurs för ungdomar mellan 11-17 år för dig som vill börja med simning och lära dig alla simsätt.
 • De barn och ungdomar som ska anmäla sig till tekniksimgrupperna och medleygrupperna ska kolla med Martin Lindvall (uss.breddansvarig@gmail.com) innan anmälan för information om vilken grupp ni ska anmäla er till.
 • Vi önskar att solskyddskläder undviks, värst är tröjorna som är väldigt sträva att simma i.

Välkomna med er anmälan!

Dagläger på Ersboda i sommar

I början av sommaren kommer vi att arrangera ett dagläger för barn och ungdomar med simning, landträning och roliga aktiviteter på Ersbodabadet.

Lägret pågår i fyra dagar under midsommarveckan (vecka 25), måndag 17 juni till och med torsdag 20 juni. Målgruppen är simkunniga barn och ungdomar, man ska kunna simma 200 m utan att stanna varav 50 m på rygg. För simmare som redan är medlem i USS ligger nivån på Hajen, Teknik och Medley. Det blir simning och landträning inomhus innan lunch, efter lunch blir det andra roliga aktiviteter utomhus. Medtag egen lunch. Man får fika på eftermiddagen.

Anmälan görs via vår anmälningssida, klicka här.

Anmälan till sommarsimskola

Även om vintern har sitt grepp om Umeå är planerna för sommaren redan i full gång. Tisdagen den 5 mars klockan 12.00 öppnar anmälan till våra sommarkurser i simskolan för de som redan är medlemmar och på torsdag den 7 mars klockan 12.00 öppnar den för alla.

Redan nu finns datum och tider för sommarsimskolan på Umeå simsällskaps anmälningssida. Man behöver inte logga in för att se kurserna, klicka bara på ”Grupper” överst, och välj sedan nivå för att se vilka sommarkurser som erbjuds.

I och med att barnen tränar varje dag blir dessa kurser extra effektiva. Frågor kring sommarsimskolan kan mejlas till uss.simskola@gmail.com.

Intensivsimskola är 10 tillfällen som går måndag-fredag, varje dag, samma tid, under en tvåveckorsperiod. Det finns fyra perioder att välja på och man kan anmäla sig till fler än en. Dessa kurser går på Ersboda Bad och Gym.

Följande kurser erbjuds:

 • Vecka 21-22 (kvällstid)
 • Vecka 23-24 (kvällstid)
 • Vecka 25-26 (dag och kvällstid. 9 gånger på grund av midsommarafton, kostar 968 kr plus administrativ avgift)
 • Vecka 32-33 (dag och kvällstid)

Kostnaden är samma som den vanliga simskolekursen, dvs 1020 kr, plus eventuell medlemsavgift på 50 kr om man inte redan är medlem. Det som tillkommer är en administrativ avgift för kortbetalning.

De kurser som finns ovan erbjuder Baddaren, Bläckfisken, Pingvinen 1, Pingvinen 2 och Fisken. Vi erbjuder även bröstsimskurser för ungdomar födda 2010 och tidigare.  Har du ett barn/ungdom som vill gå haj/teknik/medleysimskola i sommar? Då erbjuder vi ett DAGLÄGER under vecka 25 på Ersboda bad och gym. Mer information och anmälan kommer inom kort.