Nyheter: Simskola

Anmälan till sommarsimskola

Även om vintern har sitt grepp om Umeå är planerna för sommaren redan i full gång. Tisdagen den 5 mars klockan 12.00 öppnar anmälan till våra sommarkurser i simskolan för de som redan är medlemmar och på torsdag den 7 mars klockan 12.00 öppnar den för alla.

Redan nu finns datum och tider för sommarsimskolan på Umeå simsällskaps anmälningssida. Man behöver inte logga in för att se kurserna, klicka bara på ”Grupper” överst, och välj sedan nivå för att se vilka sommarkurser som erbjuds.

I och med att barnen tränar varje dag blir dessa kurser extra effektiva. Frågor kring sommarsimskolan kan mejlas till uss.simskola@gmail.com.

 

Simskolan våren 2019

Även om 2018 inte riktigt är slut ännu har vi redan siktet inställd på nästa år och vår kommande simskoletermin, våren 2019, som drar igång i februari.

Anmälan för simskolan våren 2019 öppnar tisdag 5 februari klockan 12.00 för de som simmat med USS under 2018 och torsdag 7 februari klockan 12.00 för nya deltagare. Simskolan startar på måndag vecka 8 förutom Fisken och Hajen som börjar helgen vecka 7. Här finns alla datum för simskolan och här finns vår anmälningssida.

Även våra babysimkurser står inför en ny termin. Vårens anmälan öppnar onsdag 9 januari klockan 10:00 för alla babysimmare och vårens kurs startar onsdag 13 februaritorsdag 14 februari, eller lördag 16 februari på Ersboda bad och gym.

Anmälan simskola vintern 2018/19

Nu drar det ihop sig till anmälan för simskolans vintertermin 2018/19. Klicka här för att komma direkt till anmälningssidan.

 •  Tisdag den 23 oktober kl. 12.00 släpps kurserna för er som redan är medlemmar i vår verksamhet.
 • Torsdag den 25 oktober kl. 12.00 öppnar anmäla för alla.

Vinterterminen startar vecka 46 och löper 5 gånger fram tills jul och 5 gånger efter. Här finns alla datum för simskolan.

Redan idag kan man besöka anmälningssidan och se schemat. Som ni ser står det ”ej bokningsbara” fram tills att anmälan öppnar. Då enbart medlemmar kan boka sig de första två dagarna behöver man logga in på sitt konto först för att kurserna ska vara bokningsbara.

Har man frågor kring anmälan eller vilken nivå man ska välja kan man antingen kolla på våra sidor om simskolan eller mejla oss på uss.simskola@gmail.com. Man kan även ringa oss på kansliet på: 090-129744. OBS, om vi ej svarar i telefon så är det lättast att mejla oss!

Har ni ett syskon som ska anmälas samtidigt men som ej tidigare varit med hos oss, kontakta oss så hjälper vi er att boka in dem.

OBS! Om ni anmäler er/ert barn till kön, dubbelkolla att gruppen faktiskt är full innan ni anmäler här.

Lite information kring vinterns kurser:

 • Vi erbjuder baby och minisimskolaErsboda Bad och Gym. Babysim är från 3 månaders ålder till två år. Efter Babysim kan man välja Minisimskola som är för barn mellan 2-4 år ålder och är tillsammans med en vuxen.
 • När får mitt barn börja i simskolan och info om djup?
  – Från och med året hen fyller 5 år och bottnar i bassängen. På Ersbodabadet får man börja simskola när man fyllt 4 år på tiderna 16.15 till 17:00.
  – På Ersbodabadet är bassängbotten höj- och sänkbar och vi anpassar därför efter barnens längd. På tisdag, onsdag och söndag 18:30 till 19:15 är bassängens djupare ca 95 eller djupare
  – På Navet är bassängen 85 cm djup och då vill vi att ni mäter från golvet upp till barnets axlar eller haka så de kan ha huvudet ovanför vattnet. På måndagar och torsdagar 18.45 till 19:30 är bassängen 1 meter djup.
 • Nyheter i vinterns simskola är att vi har lagt till kurser för barn och ungdomar födda 2009 och tidigare som är speciellt utformade för att man ska klara skolans krav på simkunnighet. Fokus i dessa grupper är bröstsim och ryggsim. Du hittar dessa kurser under fliken ”Bröstsims simskola” på anmälningssidan.                                   
  Det finns även en simsättskurs för ungdomar mellan 11-17 år för dig som vill börja med simning och lära dig alla simsätt.
 • Nyheter i vuxensimskolan är att det nu finns en fortsättningskurs efter crawl fortsättning. Denna kurs heter Crawl 3 och är två gånger i veckan för dig som vill fortsätta att utveckla ditt frisim.
 • De barn och ungdomar som ska anmäla sig till tekniksimgrupperna och medleygrupperna ska kolla med Martin Lindvall (uss.breddansvarig@gmail.com) innan anmälan för information om vilken grupp ni ska anmäla er till.

Välkomna med er anmälan!

Inbjudan ute till höstens Nybörjartävling

Nu finns inbjudan ute till höstens Nybörjartävling som går av stapeln lördagen den 24 november på Navet.

Tävlingen är avsedd för simmare i Fiskengrupperna, Hajengrupperna, Teknik A, Teknik B, Medley, Ungdomssimträning 1 och Simsättsgruppen för ungdomar.

Nybörjartävlingen är till för att man ska få prova på att tävla. Tränarna tittar på hur barnen simmar tekniskt, men bryr sig inte om vem som kommer först. Vi kommer att publicera en resultatlista på hemsidan efter tävlingen, men det är för att man ska se vilken tid man själv fick och inte för att vi vill att man ska jämföra sig med de andra simmarna. Alla som deltar får pris.

Ändrade datum för anmälan till höstens simskola

Datumen för när anmälan öppnar till höstens simskola och minisim har flyttas fram en vecka. De nya datumen är:

 • Tisdagen den 5 juni klockan 12.00 öppnar anmälan till hösten för er som redan är medlemmar 2018.
 • Torsdagen den 7 juni klockan 12.00 öppnar anmälan för nya deltagare.
 • Babysim-anmälan öppnar för alla tisdag 29 maj klockan 12.00, som planerat.

Klicka här för att komma till anmälningssidan för våra kurser.

Anmälan simskola hösten 2018

Sommaren har knappt börjat men snart drar anmälan till höstens simskola igång. Uppdatering 28 maj: datumen har ändrats och hösten anmälan öppnar enligt följande för simskola och minisim:

 • Tisdagen den 5 juni klockan 12.00 öppnar anmälan för er som redan är medlemmar 2018.
 • Torsdagen den 7 juni klockan 12:00 öppnar anmälan för nya deltagare.
 • Babysim: anmälan öppnar för alla tisdag 29 maj klockan 12.00, precis som tidigare angivet.

Klicka här för att komma till anmälningssidan för våra kurser. Från och med torsdag 24 maj kommer hösten grupper att finnas synliga.

Sommarsimläger för Hajen och Teknik A/B

Under vecka 25 kommer USS att ha ett roligt sommarläger för simmarna i Hajen, Teknik A och Teknik B (tekniksimmarna i Robertsfors får också gärna vara med)!

Vi har tidigare haft dagläger på Umelagun i vecka 25 för de här grupperna, men simmarna brukar tycka att vattnet i bassängen på Umelagun är lite kallt så tidigt på sommaren, så därför har vi bestämt att vi ska vara på Ersboda istället.

På förmiddagarna kommer vi att simma i bassängen samt göra landträning i idrottshallen. Bassängen på Ersboda är 12,5 meter lång, vilket är perfekt för att öva simteknik även för simmarna på den här nivån (botten är höj- och sänkbar).

På eftermiddagarna kommer vi att göra lekar och annat kul på någon grönyta i närområdet. Skulle det vara väldigt dåligt väder så kan vi stanna inomhus på badet.

Anmälan: Anmäl era barn via mejl till Martin Lindvall på uss.breddansvarig@gmail.com senast söndagen 20 maj. Skriv simmarens namn och grupp och eventuell specialkost/allergier.

Preliminär kostnad: ca 450 kr (kan ändras något beroende på deltagarantal)

Anmälan är bindande. Observera att det finns ett begränsat antal platser! först till kvarn gäller!

Hoppas att ni vill vara med!

PM

Datum 18, 19, 20, 21 juni (vecka 25)
Vi träffas varje dag (mån-tors) kl. 10:45-15.30
Plats Ersboda Bad & Gym (samt utomhus på Ersboda)
Boende Hemma
Träning Bassängen på Ersboda och idrottshallen i samma byggnad. Det blir simning och landträning inomhus innan lunch, och efter lunch blir det andra roliga aktiviteter utomhus.
Deltagare Simmare i Hajen, Teknik A och Teknik B.
Ledare Martin Lindvall med flera
Mat Simmarna tar med egen lunch i mattermos eller liknande. USS står för mellanmål varje dag.

 

Glad påsk!

USS önskar alla en glad påsk! För simskolan innebär det påskledigt. Nästa gång det är simskola är söndag 8/4, måndag 9/4, onsdag 11/4, torsdag 12/4 eller lördag 14/4, beroende på vilken veckodag ens simskola går på.

För träningsgrupper i simning, triathlon och vattenpolo gäller påsklovsträning.