Nyheter: Triathlon

Sportlovsträning 2019

Tiden tickar på och vi närmar oss sportlovet med stormsteg. Sportlovsträningen börjar lördag 2 mars och avslutas med  med lovkul vid Bräntberget söndag 10 mars.

Nedan är schemat för årets sportlovsträning, klicka på bilden för större version. De grupper som inte finns med i schemat har träningsledigt under sportlovet. (Uppdatering 18 mars: ändringar i schemat för Ungdomssim.)

 

Anmälan till vårterminen 2019

Snart är det 2019 och därmed dags för anmälan till vårterminen 2019 för våra träningsgrupper i simning, triathlon och vattenpolo.

Ordinarie verksamheten startar måndag den 7 januari för alla grupper utom triathlon (som börjar vecka 5). Vänligen anmäl innan terminen börjar. Anmälningssidan finns här.

Innan vi startar på riktigt kommer vi att köra vår årliga 100×100 (eller annan lämplig utmaning beroende på grupp och förmåga) på söndag den 6 januari kl. 16.00-19.30. Alla i träningsgrupper är välkomna! Vi bjuder på lite fika och mackor när man är klar.

Ändrade träningstider

Schemat har ändrats för en del grupper så kolla noga om ni fått nya tider. Uppdaterade träningstider finns på respektive gruppsida: Elit-gruppen, A-gruppen, B-gruppen, C-gruppen, D-gruppen, E-gruppen, Ungdomssim 2, Ungdomssim 1, Nybörjarmasters, Masters, Triathlon vuxen, Triathlon ungdom, Triathlon Tri4fun samt Vattenpolo.

Syskonrabatt i tävlingsverksamheten

Om man har flera barn som är med i tävlingsverksamheten dvs A-E (inklusive X-gruppen) så finns det en syskonrabatt. Man betalar 100 % av avgiften för barnet i den högsta gruppen, men man får 15 % rabatt på barn nummer två och ytterligare 30 % rabatt på barn nummer 3 (och övriga). Då vi inte kan lägga in denna rabatt i systemet var vänlig och kontakta oss på kansliet INNAN ni anmält era barn så ändrar vi fakturan. Observera att detta gäller endast de barn som är i tävlingsverksamheten, inte de som är i simskola.

Prova på triathlon och vattenpolo

Om man simmar i en tävlingsgrupp och vill prova på vattenpolo eller triathlon så deltar man till halva deltagaravgiften för vattenpolo/triathlongruppen. Även här behöver man kontakta kansliet för att få rabatten. Man har en gratis provvecka på både triathlon och vattenpolo om man vill testa på dessa roliga idrotter. Kontakta uss.sportchef@gmail.com för att anmäla en provvecka.

Triathlon

Triathlongrupperna startar igen vecka 5 med simning. På Nolia har vi tider från och med den 9 februari så första veckan kör vi inte cykling. Är du nyfiken på triathlon och vill prova på? Vi har både en nybörjargrupp som heter tri4fun, en tävlingsgrupp för ungdomar och en vuxengrupp. Kontakta Tomas Seco för mer information och för en gratis provvecka på uss.triathlon@gmail.com.

Träna, men inte lika mycket

Vill du fortsätta simma fast inte så mycket? Då är X-gruppen för dig. Du kan fortfarande träna med din ”gamla” grupp upp till 3 gånger per vecka (kom överens med din tränare om vilka dagar som passar bäst) men behöver inte betala fullt terminspris. Detta är ett bra alternativ för dig som känner att du vill fortsätta mer på halvfart, men vill träna med kompisarna och inte byta grupp till ungdomssim. Det är även för dig som är skadad och inte kan/får träna mer än ett par gånger i veckan.

Tävla i masters utan grupp

Vill du tävla i masterssimning för USS men är inte med i någon träningsgrupp? Då ska du anmäla dig till gruppen ”Tävla för USS under 2019 masters”. Då betalar du endast för medlemsavgift och för licensavgift (det kostar 300 kr per kalenderår att erhålla en tävlingslicens).

Fler frågor

Har du frågor om vilken grupp du ska anmäla dig till? Kontakta din tränare eller kansliet. Du når oss du bäst på:  uss.sportchef@gmail.com (Camilla), uss.breddansvarig@gmail.com (Martin) eller zimponini@gmail.com (Simon). Telefon till kansliet är 090-129744. Tänk på att det är semestertider och att kansliet är stängt vecka 52 och 1.

Välkomna med er anmälan och till en ny termin med Umeå SS!

Prova på triathlon för barn och ungdomar

Nu i höst har USS startat en nybörjargrupp i triathlon som heter Tri4fun och är till för barn och ungdomar i åldrarna 9-13 år som skulle vilja prova på denna roliga sport. Vi erbjuder just nu ett tillfälle att prova på triathlon i en vecka utan kostnad innan man behöver anmäla sig till gruppen.

Tri4fun-gruppen tränar två gånger i veckan. Första passet är simning och är på onsdagar kl. 18.30-19.30 på Navet. Det andra passet är på Hedlundaskolan i gymnastiksalen på lördagar kl. 11.00-12.00 där vi kör lite löpning och andra roliga landövningar. Tränare kommer att vara Tomas Seco som är anställd på Dragonskolan som ansvarig för elitidrottsgymnasiet i triathlon.

För att kunna få ut det mesta av denna grupp så behöver man kunna simma så pass bra att man klarar att simma på djupt vatten utan att stanna i 100 m och av detta minst 50 m frisim.

Anmäl intresse till Camilla Johansson-Sponseller på uss.sportchef@gmail.com.

Anmälan till Tri4Fun öppen

Lördag 11 augusti är det dags för Tri4Fun! Det är ett uppskattat arrangemang för alla ungdomar mellan 7 och 15 år som är nyfikna på triathlon. Både för de som har provat triathlon innan och de som är sugna på att testa första gången. Läs mer om arrangemanget eller gå direkt till anmälan.

Klara överlägsen i Uppsala Triathlon

Umeå simsällskaps triathleter har varit nere i Uppsala och tävlat i helgen med fina insatser som resultat, inte minst Klara Hofer Mattsson som utklassade konkurrenterna på sprinten.

Klara förvånade konkurrenterna när hon förra veckan sprang in på en andra plats i Vårruset i Umeå. I söndags slog hon till och vann sprintklassen i Uppsala Triathlon. Det var en överlägsen seger med en tid som skulle ha placerat Klara Hofer Mattsson på en andra plats i herrklassen.

I Vårruset tävlade Klara för IFK Umeå men i triathlon tränar och tävlar hon för Umeå simsällskap. Som triathlet är Klara nybörjare. Helgens tävling var hennes första riktiga triathlontävling. Triathlontränarem Barry Whyte ser henne som ett riktigt stort löfte och tror att Klara i en snar framtid kan bli en av landets bästa triathleter.

– Om hon kan utvecklas i samma fart som hon gjort sedan i september i fjol kommer hon att tävla i landslaget nästa år, slår han fast.

Under Uppsalatävlingen ledde Klara Hofer Mattsson från den inledande simsträckan via cyklingen till den avslutande löpningen. I mål var över sex minuter före tvåan i damklassen, motion sprint. Den ende som hade bättre tid än Umeåtriathleten var herrsegraren som slog Klara med 24 sekunder.

En annan succédebut stod Ella Ohlsson, 13 år för. Hon har under flera år simmat med klubben och började med triathlon i våras. Till Uppsalatävlingen hade Ella fått dispens för att tävla med de äldre tjejerna, 14-15 år. Där gjorde hon en mycket bra insats och slutade på en tredje plats.

Albin Granström, i samma åldersklass, tog en femte plats bland pojkarna.

Två av Umeå simsällskaps unga triathleter ställde också upp i Tri4fun-tävlingen. Där tog Selma Westman en tredje plats bland flickor 12-13 år och Alice Granström fick också en bronsmedalj i klassen för flickor 14-15 år.

Resultat Uppsala triathlon

Dam, motion sprint
1. Klara Hofer Mattsson, Umeå simsällskap, 00:59.51

Tävlingsklass, pojkar 14-15 år
5. Albin Granström, Umeå simsällskap, 00:39.25

Tävlingsklass, flickor 14-15 år
3. Ella Ohlsson, Umeå simsällskap, 00:39.52

Tri4fun, flickor 12-13 år
3. Selma Westman, Umeå simsällskap, 00:26.57

Tri4fun, flickor 14-15 år
3. Alice Granström, Umeå simsällskap, 00:36.45

Bilder från Barry Whyte.

Sommarträning 2018

Nu finns träningsschemat och bassängbokningarna på Navet och Umelagun för träningsgrupperna, masters, triathlon och öppet vatten i sommar. Klicka på bilderna nedan för större storlekar.

OBS: När det gäller gemensam öppet vatten-träning så kan tiderna komma att ändras jämfört med schemat nedan! För aktuell information rekommenderas vår Facebook-grupp för öppet vatten, där planeras träningarna tillsammans.

  • C/D gruppen har avslutning den 20 juni på Umelagun.
  • A/B gruppen har avslutning den 21 juni på Umelagun. Men man får simma vidare så länge vi har tider.
  • Alla kan komma på Masters tider under sommaren. Men vi har inte så många banor.
  • Under vecka 33 är E-gruppen välkommen att träna med C/D på Umelagun.
  • Öppet vatten-träningen planeras också gemensamt i vår Facebook-grupp precis som hittills i år.

Ordinarie verksamhet startar måndag den 20 augusti. Anmälan till hösten kommer att öppna inom kort.

Träningsschema sommaren 2018

Klicka på bilden för full storlek. Träningsschemat sommaren 2018 finns även som PDF.

Bassängbokning Navet

Klicka på bilden för full storlek. Bassängbokning Navet finns även som PDF.

Bassängbokning Umelagun

Klicka på bilden för full storlek. Bassängbokning Umelagun finns även som PDF.

Lovträning i maj

De röda dagarna i maj innebär en del förändringar i träningstider. Nu på måndag (valborgsmässoafton) stänger simhallen redan kl. 15.30 vilket gör att det inte blir någon träning alls för någon, då det är en vanlig skoldag för de flesta.

Se schema för övriga ändringar (finns i full storlek här). Endast de grupper som står listade har träning, övriga är lediga.

Våtdräktsprovning 6 maj

Umeå Simsällskap inbjuder till våtdräktsprovning!

Datum: söndag 6 maj 2018
Tid: 10.00–12.00
Plats: Navet (vid 50 m-bassängen)

Ta chansen att prova våtdräkter för öppet vatten-simning och swimrun, på plats i simhallen. TYR, 2XU och Sailfish (mest swimrun-dräkter) kommer att visa produkter och erbjuda rabatterade priser.

För medlemmar i Umeå simsällskap erbjuder TYR hela 40 procent rabatt. (Att bli medlem kostar bara 50 kr, anmälan görs här.)

Glad påsk!

USS önskar alla en glad påsk! För simskolan innebär det påskledigt. Nästa gång det är simskola är söndag 8/4, måndag 9/4, onsdag 11/4, torsdag 12/4 eller lördag 14/4, beroende på vilken veckodag ens simskola går på.

För träningsgrupper i simning, triathlon och vattenpolo gäller påsklovsträning.

Beställning av parkas

Än så länge råder det vinter för fullt, men utomhussäsongen närmar sig. En parkas är utmärkt att ha vid utomhustävlingar av olika slag, både i bassäng och öppet vatten. Här kommer ett erbjudande på parkas från TYR.

Med klubbrabatt, plus frakt, landar priset på ca 950 kr för en parkas. Vill man lägga till sitt namn längst ner på Parkasen tillkommer 50 kr. Ett tips om man köper till en växande simmare är att INTE beställa med namn ifall man vill sälja den vidare när man själv är klar med den.

Vill man beställa en parkas har man till den fredag den 29 mars på sig innan Camilla skickar iväg en gruppbeställning. Leveranstid 3-4 veckor.

Här kommer en produkt information:
Vår populära parkas är idealisk för kallt och ruggigt väder, ger både vind och regnskydd. Har en insida av microfleecefoder för att få bästa värme. Har 2 innerfickor för glasögon och digitalt media, ficka på ärmen för exempelvis mobiltelefonen.

Vill du beställa? Mejla Camilla på uss.sportchef@gmail.com med:
Namn:
Storlek:
Vill har eget namn tryckt på parkas (J/N):