Nyheter: Vattenpolo

Höstlovsträning 2022

Vecka 44 är höstlovsveckan och därmed gäller ett annat träningsschema för våra träningsgrupper i simning.

Som vanligt avslutar vi höstlovet med Swim of Hope för alla grupper, där vi simmar i lagkappsform och samlar pengar till Barncancerfonden, mer information om Swim of Hope finns här.

Vattenpolo nybörjare, triathlon vuxna och ungdomssim är lediga. Alla mastersgrupper är välkomna på masterstiderna. Klicka på bilden nedan för en större version av schemat.

 

Höstterminens träningstider

Den här veckan drar höstterminen igång, vi är tillbaka i Navet och träningsgrupperna har fått nya scheman.

Det är förändringar i träningstider för flertalet av grupperna, så kolla in ert schema lite extra. Har ni inte redan anmält er till höstens verksamhet är det hög tid att göra nu.

Träningsgrupperna för simning finns här, vattenpolo här och triathlon här.

Prova på vattenpolo gratis för ungdomar i sommar

Umeå kommun erbjuder barn och ungdomar att testa vattenpolo utan kostnad i sommar, i samarbete med Umeå simsällskap.

Detta är ett utmärkt tillfälle för simkunniga barn och ungdomar över 7 år att testa en mycket rolig sport. Under vecka 27–29 erbjuds möjligheten att prova på att spela vattenpolo på Umelagun tillsammans med tränare och spelare från Umeå simsällskap.

Vad: vecka 27–29, mellan kl. 11.00–16.00 måndag till fredag kan man prova på att spela vattenpolo på Umelagun tillsammans med tränare och spelare från Umeå simsällskap.

Kostnad: Vattenpolo-aktiviteten är helt gratis, men det krävs att deltagaren löst inträde till Umelagun, vilket under juli månad är 60 kr för barn/ungdomar 0–17 år.

Hur: Klicka här för att anmäla via Umeå simsällskaps anmälningssida

Man kan välja på att anmäla sig till perioden 11.00–13.00, eller 14.00–16.00. Då kan man komma när som helst under den tiden.

Måste man föranmäla sig? Nej, men det underlättar vår planering och garanterar en plats.

Går det att droppa in? Ja, förutsatt att det finns platser kvar. Men även då behöver man anmäla sig på plats på bokningssidan. Vi hjälper till med det.

Vem får vara med: Det är för alla ungdomar i Umeå kommun från 7 år ålder.  Enda kravet är att man måste kunna simma på djupt vatten. Bassängen är ca 1.60 m djupt.

Vad behöver man ta med? Badkläder. Alla annan utrustning finns att låna.

Välkomna!

 

Sommarträning 2022

Här är schemat för sommaren som börjar gälla onsdag 1 juni och sträcker sig fram till och med ordinarie verksamhet i Navet startar måndag 22 augusti.

Navet har sommartider 1–10 juni och därefter stänger Navet helt för resten av sommaren, fram till ordinarie verksamhet drar igång måndag 22 augusti, då bassängen ska tömmas och fogarna lagas. Så den som vill hämta ut påsar ur förrådet med träningsutrustning behöver göra detta senaste 10 juni. Umelagun på Nydala öppnar lördag 11 juni.

Delar av verksamhet som nybörjarvattenpolo, ungdomssim, mellan- och nybörjarmasters har sommaravslutning denna vecka. D- och E-gruppen har sommaravslutning söndag 5 juni men D-gruppens simmare kan fortsätta träna med B- och C-gruppen under sommaren.

Klicka för större bilder. OBS uppdaterat schema med ändringar 4 juli!

Masters och egen träning på Umelagun

Likt tidigare somrar finns det Masters-tider bokade på Umelagun under hela sommaren. Det finns ingen tränare på kanten då, men alla våra aktiva simmare – såväl vuxna som ungdomar – är välkomna att träna på egen hand då, från midsommar och framåt.

Öppet vatten

För öppet vatten finns tider inlagda för träningar i Nydalasjön på måndagar och fredagar, men som vanligt gäller det att planerna kan ändras med kort varsel – både tid och plats – och vi rekommenderar alla att gå med i vår Facebook-grupp för öppet vatten, och se till att läsa e-post under sommaren för utskick om träning i öppet vatten.

Läger

Vi planerar läger i Boden för grupperna A–D den 1–5 augusti samt dagläger för Medley- och E-gruppen på Umelagun den 15–19 augusti. Mer info om detta kommer att skickas ut senare.

Vattenpolo

Vi kommer att ha en vattenpolo-lovaktivitet igång vecka 28–30. Här deltar man gratis, men man måste anmäla sig via sportadmin (vårt bokningssystem) varje gång man är med. Mer info om detta kommer senare.

Anmälan till hösten

Snart kommer anmälan till höstens kurser och träningsgrupper att öppnas.

Påsklovsträning 2022

Det drar ihop till påsk! Därmed blir det ledigt från träning över själva påskhelgen och sen gäller nedanstående schema för påsklovsveckan, för våra träningsgrupper.

Som vanligt går det bra för Nybörjarmasters och Mellanmasters att simma på Masters träningstider. Ungdomssim har ledigt hela påsklovet. Triathlon kör eget schema. Klicka på bilden för en större version.

Uppdatering 13 april: Vi har fått besked från Navet att vi inte får simma förrän från klockan 10.00 på förmiddagen och därmed har vi varit tvungna att justera tiderna. Det innebär att Elit/A/B tränar 10.00–12.00 och C/D/E tränar 12.00–13.30 istället. Schemat nedan är uppdaterat med de nya tiderna.

Sportlovsträning 2022

Här är sportlovsschemat som gäller för träning från lördagen den 5 mars till och med söndag 13 mars.

Lördag 5 mars är det vanligt schema för alla. Elit–E-grupperna samt Masters tränar sedan enligt schemat nedan.

Nybörjarmasters har vanlig träning söndag 6 mars, därefter går det bra att träna på Masters tider (utan tränare). Mellanmasters och Triathlon vuxen är också välkomna att träna på Masters tider (utan tränare). Vattenpolo nybörjare har vanlig träning söndag 6 mars, därefter ledigt. Ungdomssim 2 har ledigt hela sportlovet.

Söndag 13 mars blir det lovkul på Bräntis och då är alla som vill välkomna!

Jullovsträning 2021–2022

Julen närmar sig och under jullovet får våra träningsgrupper ledigt från träning fram till början av januari.

I jullovsschemat nedan finns datumen för julavslutning för i år för respektive grupp. Masters kommer däremot att ha träningstider under jullovet och alla som går i träningsgrupper är välkomna att träna på dessa tider. Det är ingen tränare på kanten så vi hjälps åt att skriva passen.

Söndagen den 9 januari kör vi traditionsenligt 100×100 (eller lämplig utmaning anpassad för gruppens nivå) för alla grupper och sen startar ordinarie schema igen från och med måndag 10 januari.

Det har varit fantastiskt roligt att vi kunnat åka på tävlingar i höst! Vi håller tummarna för att läget inte förvärras under vintern, men som vanligt numera kan saker och ting ändras med kort varsel. Vi vill önska alla medlemmar en riktigt god – och smittfri – jul och ett gott nytt år!

Klicka på schemat nedan för större version, det finns även som PDF för utskrift. (Uppdaterat 5 januari 2022.)

Anmälan till höstens träningsgrupper

För våra simmare, triathleter och vattenpolospelare är nu anmälan öppen till höstterminens grupper.

Ordinarie verksamheten startar måndag den 23 augusti för alla grupper. Anmälan er (eller era barn) innan terminen börjar, det vill säga senast den 22 augusti.

Anmälan görs genom Sportadmin på den här länken.

Förhoppning om mer normal höst

Det har varit en konstig tid det senaste 1,5 åren, men till hösten hoppas vi på en återgång till en mer normal verksamhet.

Från och med 15 juli tas kvadratmeterbegränsningen bort som styrt hur många som får befinna sig i omklädningsrum och andra ytor, men verksamheter måste fortfarande vidta åtgärder för att undvika trängsel. Exakt vad det innebär kring omklädningsrummen på Navet återstår att se, saker och ting kan även hinna ändras innan höstterminen börjar.

Vi hoppas att vi kommer att kunna köra igång med lite ”riktiga” tävlingar snart och planerar att genomföra Umestänket och KM under hösten.

Rabatt för syskon i tävlingsverksamhet

Om man har flera barn som är med i tävlingsverksamheten dvs A-E-grupperna (inklusive X-gruppen) finns det en syskonrabatt. Man betalar 100 procent av avgiften för barnet i den högsta gruppen, men man får 15 % rabatt på barn nummer två och ytterligare 30 % rabatt på barn nummer 3 (och övriga). Då vi inte kan lägga in denna rabatt i systemet var vänlig och kontakta oss på kansliet innan ni anmält era barn så ändrar vi fakturan.

Observera att detta gäller endast de barn som är i tävlingsverksamheten, inte de som är i simskola.

Rabatt för att prova vattenpolo

Om man simmar i en tävlingsgrupp och vill prova på vattenpolo så deltar man till halva deltagaravgiften för vattenpologruppen. Även här behöver man kontakta kansliet för att få rabatten.

Triathlon för unga

Är ni intresserad av Tri4fun, triathlon-träning för unga? Mejla Camilla på uss.sportchef@gmail.com så startar vi upp en grupp ifall tillräckligt intresse finns.

Simträning, men på halvfart

Vill du fortsätta simma fast inte så mycket? Då är X-gruppen för dig. Du kan fortfarande träna med din ”gamla” grupp upp till 3 gånger per vecka beroende på grupp (kom överens med din tränare om vilka dagar som passar bäst) men behöver inte betala fullt terminspris. Detta är ett bra alternativ för dig som känner att du vill fortsätta mer på halvfart, men vill träna med kompisarna och inte byta grupp till ungdomssim. Det är även för dig som är skadad och inte kan/får träna mer än ett par gånger i veckan.

För tävlande masterssimmare

Vill du tävla i masterssimning för USS men är inte med i någon träningsgrupp? Då ska du anmäla dig till gruppen ”Tävla för USS under 2021 Masters”. Då betalar du endast för medlemsavgift.

Kontakt

Har du frågor om vilken grupp du ska anmäla dig till? Kontakta din tränare eller kansliet. Du når oss du bäst via e-post:

Kansliet har telefon: 090-12 97 44. Tänk på att det är semestertider och att kansliet är stängt under sommaren.

Välkomna med er anmälan och till en ny termin med Umeå SS!

Gratis vattenpolo och Tri4fun för ungdomar i sommar

Umeå kommun erbjuder barn och ungdomar att testa vattenpolo och triathlon utan kostnad i sommar, i samarbete med Umeå simsällskap.

Detta är ett utmärkt tillfälle för simkunniga barn och ungdomar över 7 år att testa två roliga sporter helt gratis. Under vecka 27-29 erbjuds möjligheten att prova på att spela vattenpolo på Umelagun tillsammans med tränare och spelare från Umeå simsällskap och under vecka 29-30 finns möjligheten att testa Tri4fun, triathlon anpassad för barn och ungdomar. Läs mer nedan om respektive aktivitet.

Vattenpolo

Vad: vecka 27-29, mellan kl. 11.00-16.00 måndag till fredag kan man prova på att spela vattenpolo på Umelagun tillsammans med tränare och spelare från Umeå simsällskap.

Kostnad: Gratis

Hur: Klicka här för att anmäla via Umeå simsällskaps anmälningssida

Man kan välja på att anmäla sig till perioden 11.00-13.30, eller 13.30-16.00. Då kan man komma när som helst under den tiden.

Varför måste man föranmäla sig? På grund av rådande läge så är det ett begränsat antal personer som får vara med på aktiviteten i taget.

Går det att droppa in? Ja, förutsatt att det finns platser kvar. Men även då behöver man anmäla sig på plats på bokningssidan. Vi hjälper till med det.

Vem får vara med: Det är för alla ungdomar i Umeå kommun från 7 år ålder.  Enda kravet är att man måste kunna simma på djupt vatten. Bassängen är ca 1.60 m djupt.

Vad behöver man ta med? Badkläder. Alla annan utrustning finns att låna.

Välkomna!

Tri4fun – prova på triathlon

Vad: vecka 29-30, mellan kl. 17.00-18.00 måndag, onsdag och fredag kan man prova sporten triathlon vid Nydalasjön vid Umelagun. Vi kommer att simma/springa i Nydalasjön, cykla vid First Camp och springa runt Umelagun. Man får lära sig om sporten triathlon och får prova på alla tre delarna. Ledare är triathleter från NIU i triathlon på Maja Beskowskolan i Umeå.

Kostnad: Gratis

Hur: Klicka här för att anmäla via Umeå simsällskaps anmälningssida

Man behöver anmäla sig till varje tillfälle, men man kan komma på alla 6 tillfällen om man vill.

Varför måste man föranmäla sig? På grund av rådande läge så är det ett begränsat antal personer som får vara med på aktiviteten i taget.

Går det att droppa in? Ja, förutsatt att det finns platser kvar. Men även då behöver man anmäla sig på plats på bokningssidan. Vi hjälper till med det.

Vem får vara med: Det är för alla ungdomar i Umeå kommun från 7 år ålder.  Enda kravet är att man måste kunna simma på djupt vatten. Man behöver inte simma i sjön, det räcker att man springer ut så långt man är bekväm.

Vad behöver man ta med? Badkläder (har man badmössa och simglasögon är det toppen, med det behövs inte) , cykel (en vanlig cykel går bra), kläder att springa och cykla i samt löpskor.

Välkomna!

Sommarträning 2021

Här är det preliminära schemat som börjar gälla måndag 7 juni och sträcker sig fram till och med ordinarie verksamhet i Navet startar måndag 23 augusti.

Vanligt schema pågår fram till och med fredag 4 juni. Lördagen den 5 juni planeras en microtävling som avslutning på Navet. Därefter fortsätter de grupper som finns med på schemat nedan, övriga får sommarlov.

Den 6 juni är det nationaldagen och då är Navet stängt. Sedan börjar alltså nedanstående schema från och med måndag 7 juni. Den 12 juni öppnar Umelagun och Navet stänger. Navet kommer att var stängt fram till och med vecka 33.

Uppdatering 3 juni: Sedan det stått klart att det blir Sum-Sim Äldre i sommar har det tillkommit träningstider för Elit-grupperna i juni och juli. Schemat är uppdelat per månad.

Uppdatering 13 juni: Vissa helgdatum för Elit-grupperna är flyttade från Navet till Umelagun på nya tider.

Klicka för större version:

Masters och egen träning på Umelagun

Det som sagts i dagsläget är att vuxna får börja träna på Umelagun och från och med den 12 juni när de öppnar. Det finns tider för Masters bokade på Umelagun hela sommaren, men alla simmare får komma på dessa tider från midsommar och framåt, det finns dock ingen tränare på plats. Det är 4 banor bokade varje gång och våra masterssimmare har företräde till dessa banor.

På mastersträningarna kommer de som varit med i våra mastersgrupper att få träna gratis i sommar, med ett viktigt krav: det krävs medlemskap i USS för 2021, något nästan inga av våra masterssimmare har i dagsläget då deras grupper inte varit aktiva i år. Klicka på denna länk för att anmäla er som medlemmar.

Öppet vatten

För öppet vatten finns tider inlagda för träningar i Nydalasjön men som vanligt gäller det att planerna kan ändras med kort varsel – både tid och plats – och vi rekommenderar alla att gå med i vår Facebook-grupp för öppet vatten, där vi planerar sommaren tillsammans.

Vattenpolo och Tri4fun

Vi kommer att ha en vattenpolo-lovaktivitet igång vecka 27-29 och även Tri4fun-lovaktivitet. Här deltar man gratis, men man måste anmäla sig via sportadmin (vårt bokningssystem) varje gång man är med. Mer info om detta kommer senare.

Läger

Vi planerar läger i Vännäs vecka 31. Den 2-7 augusti är de det äldre simmarna, den 7-9 augusti de yngre. Sen kör vi på lagun till Navet öppnar.