Öppet vatten

Umeå Simsällskap öppet vatten-sektion

Bakgrund

Våren 2017 drog Umeå Simsällskap igång sin öppet vatten-verksamhet på allvar med den nystartade öppet vatten-sektionen. Vi genomförde både kurs för vuxna som ville prova på öppet vatten samt träningar för våra simmare som var nyfikna på öppet vatten. Flertalet av dem deltog även vid ungdoms-SM och masters-SM i öppet vatten i Borås 2017.

Under sommaren 2018 växte vår verksamhet ytterligare, fler som gick kurs och tränade med oss ute. USS hade deltagare vid ett antal öppet vatten-lopp runt om i landet, inte minst under Vansbroveckan. Under 2019 fortsatte vi på samma väg och ännu större deltagande på öppet vatten-tävlingar.

Kurser och träning 2020

Även om det råder minst sagt annorlunda omständigheter i år på grund av den pågående coronakrisen går det fortfarande bra att bedriva kursverksamhet under ansvarsfulla former. Faktum är att det är av allra största vikt att fortsätta fysisk träning även nu för det mentala och fysiska välbefinnandet. Just öppet vatten är en träningsform som lämpar sig ypperligt när hänsyn ska tas till risk för smittspridning.

Vi erbjuder i år en gemensam kurs för både nybörjare och mer erfarna öppet vatten-simmare, anpassad utifrån den rådande situationen.

Vi bedriver också simträning i öppet vatten under våren/sommaren för våra medlemmar.

Frågor eller funderingar? Kontakta Camilla Johansson-Sponseller på uss.sportchef@gmail.com eller telefon: 0707-249148