Fortsättningskurs öppet vatten

I år erbjuder vi för första gången en fortsättningskurs i öppet vatten-simning, utöver nybörjarkursen som vi håller för tredje året.

Den här kursen är lämplig för er som simmat nybörjarkursen och vill gå vidare med mer träning i öppet vatten, eller för dig som redan har viss vana av öppet vatten-simning och vill bli bättre. Du bör minst 16 år och kunna simma minst 800 meter frisim med hyfsad teknik utan att stanna.

Man bör känna sig säker i vattnet för att få ut det mesta av denna kurs, då mycket av tiden kommer att gå till att bemästra de unika utmaningarna som finns i öppet vatten så som navigation, simma längre sträckor, simma runt bojar, simma i klunga, drafting mm och inte på simteknik specifikt. Vi ser helst att man har någon öppet vatten erfarenhet sedan tidigare.

Kurstillfällen 2019

Kursen består av fem tillfällen med start tisdag den 4 juni.

Om man vill är man välkommen till den teorilektion vi håller för nybörjarkursen i Navets konferenslokal söndag den 19 maj kl. 11.00-12.00. Då pratar vi om vad öppet vatten-simning innebär, om utrustning, säkerhet, kyla och hur man tränar och tävlar i öppet vatten.

Vi kommer att träna ute på Nydalasjön vid Umelagun. Är älven tillräckligt varm kan vi eventuellt byta ut ett pass och köra där vid ett tillfälle. Vi simmar på lördagar och tisdagar.

Vad Datum Tid Plats
Teori söndag 19 maj 11.00-12.00 Navet konferenslokal – valfritt att delta, detta är nybörjarkursens teorilektion.
Simning ute tisdag 4 juni 17.45-18.30 Nydalasjön (vid Umelagun) Utgår pga kyla
Simning ute lördag 8 juni 11.00-11.45 Nydalasjön (vid Umelagun)
Simning ute tisdag 11 juni 17.45-18.30 Nydalasjön (vid Umelagun)
Simning ute lördag 15 juni 11.00-11.45 Nydalasjön (vid Umelagun)
Simning ute tisdag 18 juni 17.45-18.30 Nydalasjön (startplats meddelas senare)
Simning ute tisdag 25 juni 17.45-18.30 Nydalasjön (vid Umelagun)

Reservdatum är tisdag 25 juni kl. 17.45 i Nydalasjön. Vi använder detta datum om något av de andra skulle utgå.

Utrustning

Den utrustning som krävs är en våtdräkt för öppet vatten-simning, bra simglasögon och en badmössa. För att klara av kylan kan man gärna ha badmössa, vantar och sockar i neopren. För ökad säkerhet rekommenderar vi starkt att man även har en så kallad flytboj. Vid teorilektionen kommer vi att prata mer om utrustning för öppet vatten, och svara på era frågor.

Instruktör

Vi har en duktig och erfaren instruktörer i Adrian Bengtson som är masters-simmare och öppet vatten-simmare sedan många år. Adrian har bland annat genomfört nio Vansbrosimningar, vunnit Umeälvssimmet de senaste tre åren och kom 2:a i 2016 års Vidösternsimmet där man simmar 21 km i en sjö. Utöver Adrian är målet att det vid varje kurstillfälle finns ytterligare en instruktör som är erfaren öppet vatten-simmare.

Kostnad

Kostnad för denna kurs är 500 kr samt administrativ avgift. Om man inte är medlem i USS 2019 utgår även en medlemsavgift på 50 kr.

Anmälan

Anmälan för fortsättningskursen 2019 är nu öppen, den görs på vår anmälningssida hos Sportadmin.

Frågor? Kontakta Camilla Johansson-Sponseller på uss.sportchef@gmail.com