NIU simgymnasium

SIMNING

Om du vill göra en PRASOdag:                                                                                             
Vill du testa på en riktig skoldag är du välkommen att göra detta! Kontakta Simon Andersson på 070-578 65 55 eller zimponini@gmail.com.

Upptagningsområde
Västerbotten, Norrbotten, Ångermanland, Jämtland, Finland

Program som att går att förena med specialidrott simning
Naturvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Barn och fritidsprogrammet. OBS! Högskoleförberedande)

Kort beskrivning av verksamheten
Dragonskolans Elitidrottsgymnasium ligger inne i en egen del i en av Sveriges största gymnasieskolor Dragonskolan. Dragonskolan har ca 2350 elever där ca 550 är idrottselever. Skolan är certifierad i 11 olika NIU idrotter och har två riksidrottsgymnasier. Från hösten 2018 tillkommer två stycken NIU idrotter i triathlon och Volleyboll. På Dragonskolan går det även att läsa idrott och hälsa specialisering i sin idrott vilket ca 300 elever gör.

NIU elever i simning har 4a undervisningstillfällen på skoltid och övriga träningar i simning sker sedan tillsammans med klubben efter skolan. För att kunna utbyta erfarenheter med andra idrotter så sker ett av passen i tränings och tävlingslära tillsammans med andra NIU idrotter vilket är både uppskattat och lärorikt bland eleverna.

Träning på elitnivå
Det finns fantastiska träningsmöjligheter i lokaler som skolan disponerar hela dagarna; tre välutrustade gym, fyra idrottshallar, en golfhall, en tennishall och en friidrottshall. Utöver detta har skolan tillgång till två konstgräsplaner, två ishallar och en inomhusfotbollshall. Allt inom hundra meter från skolan!

Inom Dragonskolans Elitidrottsgymnasium finns några av Sveriges mest meriterade tränare som arbetar tillsammans för att lära av varandra och utnyttja varandras styrkor för att ge eleven en så bra utveckling som möjligt.

Simträning
Simträningen kommer ske i den nybyggda simhallen Navet. Där finns en simbassäng som är 50 m x 25 m som möjliggör träning i både lång- och kortbana året runt beroende på behov och önskemål. Navet ligger mitt i centrum på gång/cykelavstånd från Dragonskolan (ca 1.6 km avstånd) med mycket goda bussförbindelser. Efter skoltid tränar man med sin förening.

Information om skolan
Henrik Ragnvaldsson, rektor, 090-16 24 05070-316 93 41henrik.ragnvaldsson@umea.se

Information NIU simning Umeå
Simon Andersson, 070-578 65 55, zimponini@gmail.com

Sportchef Umeå simsällskap
Camilla Johansson-Sponseller, 070-724 91 48camilla.sponseller@gmail.com

 Länk till NIU ansökan: HÄR