Information inför kursstart

Välkommen till Umeå simsällskaps simskola!

Här har vi samlat viktig information inför kursstart av simskolan.

(Information om baby- och minisim finns här.)

Klicka på önskad rubrik nedan:

 • Simskola – allmän information

  Vi har satt ihop ett dokument (PDF) med allmän information om simskolan som är viktig för alla föräldrar:

  Klicka här för att läsa allmän info om simskolan (PDF)

 • Simskola Ersboda – inför kursstart

  Hej och välkomna till Umeå SS simskola på Ersboda!

  • På Ersbodabadet så vill vi att alla simmare duschar hemma både innan och efter träningen för att minska att det blir för mycket kö i duschen. 
  • Det går helt okej att byta om i omklädningsrummet efter simskolan, men vi ser helst att barnen har på sig baddräkten när ni kommer till simhallen. 
  • Det kan vara bra att ha med sig ett hänglås om man vill låsa in värdesaker i skåpen som finns i omklädningsrummet.
  • Undvik att vänta i omklädningsrummet på lektionsstart, vänta gärna utanför byggnaden.
  • Om ni som förälder följer med in i simhallen för att lämna era barn vid lektionsstart, går ni sedan ut genom nöddörren till höger. VIKTIGT att inte ha på sig strumpor eller skor samt att ni har rena fötter när ni går in i simhallen. 
  • Under simlektionen väntar vi utanför byggnaden, INGA föräldrar i korridoren eller omklädningsrum.
  • Vid första och sista tillfället får ni föräldrar stå utanför och titta in genom fönstren. Detta på grund av den rådande pandemin (normalt sett får föräldrar sitta inne vid bassängen).
  • Datum för simskolan finns här.

  När ni kommer till Ersbodabadet kommer kassan vara öppen vid första tillfället för att kunna köpa simglasögon. Badmössa alt hårsnodd rekommenderar vi. Simglasögon får man använda från Sköldpaddan.

  Dörren mot omklädningsrummen kommer att öppnas kl.16:00 för er som börjar 16:15, för er med senare tider är det bara att gå och byta om. För er som börjar 16:15 öppnas dörren in till simhallen från omklädningsrummet så fort en tränare är inne i simhallen. För er andra vill vi att ni kommer in max 5 minuter innan lektionen startar för att inte störa gruppen innan er.

  Samling inne vid bassängen, på vänster sida (när kommer ut från omklädningsrummet) samlas baddarna, ibland även bläckfiskarna om ingen baddare grupp är där. Bläckfisk-Pingvinen 2 samlas för det mesta på höger sida av bassängen. Ni föräldrar ansvarar för era barn tills de är överlämnade till en simledare.

  Välkomna!
  Med vänliga hälsningar Umeå SS

 • Simskola Navet – inför kursstart

  Hej och välkomna till Umeå SS simskola på Navet!

  Datum finns här: https://www.umesim.nu/simskola/datum-simskola/

  När ni kommer till Navet för att gå simskola, kommer det i kassan finnas band för barnen och medföljande förälder som ni använder i samband med simskolan, som gör att ni kommer in till omklädningsrummen och bassängerna på Navet. Dessa band gäller för simskolan och ska man bada i samband med simskolan behöver man betala entré och få ett annat band.

  Ta gärna med barnens skor och lås in dem i skåpet, istället för att lämna dem i skostället i omklädningsrummet. (Med många liknande skor i skostället händer det att föräldrar och barn tar fel skor av misstag.)

  Viktigt att alla barn duschar utan badkläder, innan simskolan börjar!

  Badmössa alternativt gummisnodd för hår rekommenderas. Simglasögon får användas från bläckfiskgruppen.

  Simkolebarn i Baddaren till Pingvinen 2 och bröstsimsgrupp samlas i multibassängen som är i ett eget rum, sväng vänster när ni kommer ut från omklädningsrummet så hittar ni dit.
  Samling inne vid multibassängen. Barnen kan sitta utanför och vänta tills de blir insläppta till bassängen. Ni föräldrar ansvarar för era barn tills de är överlämnade till en simledare.

  Vid första och sista tillfället får ni föräldrar stå utanför och titta in genom fönstren. Detta på grund av den rådande pandemin (normalt sett får föräldrar sitta inne vid bassängen).

  För Barn i Fisk och Haj är det samling direkt innan för dörren vid 50:an, rakt fram från omklädningsrummet.

  Välkomna!

 • Simskola Robertsfors – inför kursstart

  Hej och välkomna till Umeå SS simskola i Robertsfors! 

  Datumen för simskolan finns här: https://www.umesim.nu/simskola/datum-simskola/

  I Höst kommer duschrummen på damernas att renoveras och kommer ej att användas.

  I första hand använder vi oss endast av de nedre omklädningsrummen där det fortfarande finns ett maxantal på 6 personer som vi vill att ni håller.

  Damernas omklädningsrum kommer fortfarande att kunna användas, men då måste man gå ner till Entrén och gå in genom kiosken och duscha i dem nedre omklädningsrummet.

  Alla barn kommer att få en badmössa, är man intresserad av att köpa simglasögon så hör ni av er till simskola@umesim.nu så tar vi med vid nästa tillfälle.

  Vi uppmanar alla att använda badmössa, är det inte en möjlighet så vill vi att alla med hår långt nog att det kan täcka ögonen använder hårsnodd.

  Under första tillfället och sista tillfället får föräldrarna stå utanför fönstret och kolla in.

  OBS! Inga föräldrar får befinna sig inne i simhallen/kiosken under simlektion.

   

  Välkomna!