NIU triathlongymnasium

NIU Triathlon start ht -18

Dragonskolans Elitidrottsgymnasium triathlon

Umeå

Samarbetar med

Umeå Simsällskap

Upptagningsområde

Hela Sverige

Program som att går att förena med specialidrott simning

Naturvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Barn och fritidsprogrammet. OBS! Högskoleförberedande)

Kort beskrivning av verksamheten

Dragonskolans Elitidrottsgymnasium är en av Sveriges största gymnasieskolor med elitidrott. Skolan är certifierad i 11 olika NIU idrotter och har två riksidrottsgymnasier, totalt ca 300 NIU och RIG elever. Från hösten 2018 tillkommer två stycken NIU idrotter i triathlon och Volleyboll. Elitidrottsgymnasiet ligger i en egen del inne i Dragonskolan som har ca 2000 elever. På Dragonskolan går det läsa idrott och hälsa specialisering i sin idrott vilket ca 300 elever gör. Totalt finns alltså nästan 600 idrottselever i byggnaden. NIU elever i triathlon har 4a undervisningstillfällen på skoltid och övriga träning i simning sker sedan tillsammans med klubben efter skolan. För att kunna utbyta erfarenheter med andra idrotter så sker ett av passen i tränings och tävlingslära tillsammans med andra NIU idrotter vilket är både uppskattat och lärorikt bland eleverna.

Träning på elitnivå

Det finns fantastiska träningsmöjligheter i lokaler som skolan disponerar hela dagarna; tre välutrustade gym, fyra idrottshallar, en golfhall, en tennishall och en friidrottshall. Utöver detta har skolan tillgång till två konstgräsplaner, två ishallar och en inomhusfotbollshall. Allt inom hundra meter från skolan!

Inom Dragonskolans Elitidrottsgymnasium finns några av Sveriges mest meriterade tränare som arbetar tillsammans för att lära av varandra och utnyttja varandras styrkor för att ge eleven en så bra utveckling som möjligt.

Triathlon träning

Löp- och cykel träning kommer att ske i Nolia friidrottshall, som ligger bredvid Dragonskolan, när man inte kan vara ute. Simträningen kommer ske i den nybyggda simhallen Navet. Där finns en simbassäng som är 50 m x 25 m som möjliggör träning i både lång- och kortbana året runt beroende på behov och önskemål. Navet ligger mitt i centrum på gång/cykelavstånd från Dragonskolan (ca 1.6 km avstånd) med mycket goda bussförbindelser. Efter skoltid tränar man med Umeå Simsällskaps triathlon sektion.

Information om skolan

Henrik Ragnvaldsson, rektor, 090-16 24 05070-316 93 41henrik.ragnvaldsson@umea.se

Information om triathlonträning med Umeå simsällskap

Barry Whyte, 070-6934143barry.whyte@live.se

Sportchef Umeå simsällskap

Camilla Johansson-Sponseller, 070-724 91 48camilla.sponseller@gmail.com